Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi – recenze

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi

Značka JouJou Botanicals [žu žu] je pro mě zjevením v nejlepším slova smyslu. Je to chorvatská značka přírodní kosmetiky ze Záhřebu, o kterou bych nejspíš nikde nezavadila, kdyby mě na ni neupozornila Lucka z obchůdku Krásná Každý Den. Je mi záhadou, že se tu pídím i po sebemenší lokální chorvatské kosmetice, ale existence něčeho tak luxusního mi úplně unikla. Což se ukázalo už při prvním testování jako zásadní chyba, protože přijít o cosi takového v mém arzenálu, to by mi snad zpětně i slza ukápla!

Od JouJou Botanicals mám doma hned několikero pokladů, a to pleťový olej s BIO retinolem Absolute Berry, bohatý krém La Créme Magique, pleťovou masku Floral Filter a víceúčelový letní olej Island Girl. O třech prvních jste si mohli přečíst první dojmy v mém prvním článku, kde jsem se doslova rozplynula v písmenkách. Tak moc na mě značka zapůsobila! A o letním olejíčku Island Girl vám něco povím dneska. Jo a sympatie ve mně vzbudil už samotný název, protože vzhledem k tomu, že už přes 2 roky žiju na jednom z chorvatských ostrovů, je to asi nejstylovější lahvička kosmetiky, co doma zrovna mám!

Jinak taky vážně přemýšlím, jestli mám začat k některým článkům dávat varování, že po přečtení neručím za případné osobní bankroty… Protože čas od času se prostě objeví kosmetika, kterou si člověk zamiluje z celého srdce a kdyby bylo při placení online na výběr „osobní odběr ledviny“, bez váhání by si vybral termín, kdy si pro ni kurýr přijede a ani by se nad tím nepozastavil. Jo, až tak!

JouJou Botanicals Island Girl – letní vzpomínky ve flakonku od parfému

Jestli vás něco zaručeně dostane do kolen, je to vzhled jakéhokoli kousku od JouJou. Mají tak nádherné balení, až se přistihnete, že máte nutkání shrnout veškerou kosmetiku ze stolu a namísto ní si vystavit jen JouJou [žu žu]. Jako nádherné flakonky parfémů, které dělají dobře nejen pleti, ale příjemně s nimi nakrmíte i očko.

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi

Konkrétně olejíček Island Girl připomíná těžký skleněný flakon nějaké pekelně drahé vůně z parfumerie. A přitom je tak minimalistický! Sklo o tloušťce těžítka s jemným bílým nápisem a bílým kuličkovým šroubovacím uzávěrem, jako pověstnou třešničkou na dortu. Toť vše. Ale je fakt, že hodně parády nadělá samotný olejíček, který má překrásnou zlatavě jantarovou barvu. Prostě kombinace, která neomrzí, vypadá super luxusně a budete ji milovat.

Složení jako reklama na Tahiti

Člověk by tipoval, že chorvatská kosmetika bude tradičně o levandulce, italské slaměnce, rozmarýnku a olivovém oleji. Ale nene – v JouJou oleji Island Girl se překvapivě setkáte s úplně jinou sortou vonných ingrediencí. Ve složení vás překvapí trojkombinace letních olejů které si okamžitě spojíte s letními dovolenkovými dny – kokosový olej, Monoi olej a Kukui olej. Co je na nich tak zvláštního?

Kokosový olej

Kokosový olej je svou vůní přímo ztělesněním povalování se na pláži u tyrkysového moře, mžouráním do sluníčka přes velké sluneční brýle a vychutnáváním si slaného vánku, který vám čas od času pocuchá vlasy. Pro mě jde už léta o nepostradatelného pomocníka, kterého máme doma pořád a je tak všestranný, až je to podezřelé! Ale hlavně – miluju kokosák v létě, kdy se mojí denní uniformou stávají plavky a pendluju většinu času mezi mořem a sprchou. Tehdy je prostě nejjednodušší a nejrychlejší po sprše hrábnout do skleničky s kokosákem a rychle se pomazat od hlavy k patě (a ulíznout s ním i neposlušné vlasy!), aby ze mě brzo nebyla sušená švestka. A navíc je to ohromně voňavé pro mě i okolí!

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi

Monoi olej

Monoi olej (vyslovuje se jako „mah-noy“) je olejíček pocházející z Francouzské Polynésie (jedním z jejích ostrovů je i Tahiti), který vzniká máčením okvětních lístků a poupat tahitských gardénií (Tiaré) v kokosovém oleji. Tradice říká, že poupátka květů Tiaré se musí použít do 24 h po utržení a louhování má trvat minimálně 10 dní, aby se uvolnily všechny vonné a účinné látky. Takový olejíček pak dokáže hloubkově hydratovat pokožku, účinně předcházet jejímu předčasnému stárnutí, chránit ji před sluníčkem i slanou vodou a částečně napravovat poškození způsobené sluncem. O jeho fantastickém účinku na vlasy, které v létě dostávají extrémně zabrat, ani nemluvě. Tak že bych letos poprvé neměla po létě vlasy jak suchou slámu? Ha!

Kukui olej

Kukui olej pochází z Havaje (je to jejich národní strom!) a z celého srdce jej bude milovat hlavně suchá, stárnoucí a unavená pokožka, která má sklon k vráskám, šupinatění a nežádoucím pigmentacím. Kukui olejíček má vysoký obsah mastných kyselin, vitaminů a aminokyselin a umí zklidnit i pleť, která reaguje na vlivy prostředí, počasí i teplot poněkud hystericky. Výborně se hodí k hojení zarudlé, zánětlivé a problematické pleti, která potřebuje hýčkat, rozmazlit a ošetřit. Olej prý dokáže projít až k nejspodnější vrstvě pokožky, kde vytváří ochranný film a umí tak podpořit přirozenou obranyschopnost pleti.

Rakytníkový olej

Tuto trojici potom doplňuje král všech hojivých olejíků, který by snad měla obsahovat i každá lékárnička – rakytníkový olej. Hodí se pro péči o pokožku postiženou popáleninami, omrzlinami, ekzémy a lupénkou. A dočetla jsem se, že je asi nejlepším olejem pro pečování o pokožku po absolvování radioterapie (ozařování při léčbě rakoviny). Umí prý velmi účinně regenerovat kůži i sliznice po radiačním záření a v období studené války se s ním prý počítalo jako s klíčovou rostlinkou pro případnou léčbu po atomovém útoku (jo, taky mi spadla brada!). Také absorbuje UV záření a je vynikající kosmetickou ingrediencí při péči o pokožku vystavovanou slunci. Jednak ji primárně chrání, druhak výrazně napravuje už vzniklé škody. Prostě oranžový zázrak!

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl víceúčelový letní olej

Nesmím zapomenout ani na další složky, kterými jsou výtažek z maliníku (působí proti UVA a UVB záření a brání poškození pokožky slunečním zářením), extrakt z mrkve (díky vysokému obsahu beta karotenu jde o silný antioxidant, který bojuje proti volným radikálům = zpomaluje stárnutí pokožky a napravuje už vzniklé škody), vitamin E („pleťový vitamin“, který snižuje viditelnost pigmentových skvrn, urychluje regeneraci jizev a zvyšuje hladinu živin v pokožce).

Kokosovému oleji v chladnějších teplotách tuhne úsměv na rtech – a stejně tak i oleji Island Girl

Jelikož je jeho hlavní složkou právě kokosový olej, který v teplotách pod 25°C tuhne (a při hodně chladném počasí se mění v tvrdý šutr), může se vám stát, že obsah flakonku poněkud zhoustne. Ničeho se ale nelekejte, stačí ho dát chvilinku do teplejší místnosti (nebo pod teplou vodu v umyvadle) a v mžiku se z něj zase stane tekuté zlato.

Tuhnutí je přirozená vlastnost kokosového oleje a kdo už s ním někdy přišel do styku, už ho to nepřekvapí. Ale pro jistotu to zmiňuju i tady, kdyby náhodou, tak ať nejste v šoku.

Nemastný olej, který budete chtít používat stokrát za den

Olejíček má podle mě vymazlenější konzistenci, než jeho největší konkurent, Nuxe Huile Prodigieuse. Normálně se mi zdá, že po pokožce jen neklouže a nesedí na ní, ale jako kdyby do ní pronikl a „naducal“ ji. A ona pak působí víc šťavnatěji a měkčeji. Jako když naložíte sušenou rozinku do vody (nebo rumu, hehe) a ona nabobtná, zmiznou na ní veškeré vrásky (vážně tohle píšu o rozince?!) a je pak k nakousnutí.

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi

A přesně takový pocit mám, když používám Island Girl. Nezmastí kůži na povrchu a vy nemáte pocit, že jestli se teď o něco otřete, zůstane tam mastný flek. Pokožka olej normálně vdechne (při použití na lehce vlhkou kůži je to ještě viditelnější), zhedvábní a je tak pěkňučká, až přemýšlím, že si z plavek na léto odstřihnu ještě něco zbytečné látky, ať nezakrývají tolik kůže, když se s ní teď můžu chlubit :-D

Jak olej nejlépe používat

Vzhledem k luxusně vymazlenému složení se olej hodí jak pro použití na tělo, tak i na obličej. A na vlasy!

  1. rozmazlete pokožku hned po koupeli, nebo sprše. Garantuju vám, že na měkké, vláčné a provoněné kůži si vytvoříte závislost rychleji, než stihnete zašroubovat uzávěr flakonku zpět. Olej se hodí jak na večerní pečování, tak na zkrášlení během dne. Díky zlatavé barvě můžete dodat trochu sexy šmrncu i nožkám během dne v sukni, nebo šatech.
  2. vyzkoušejte olej Island Girl namísto pleťového krému či oleje. Ideální je vyčištěnou pleť zvlhčit květovým hydrolátem, nebo termální vodou. A několik kapek oleje jemně vmasírovat do pleti. Anebo – a tuhle variantu já osobně miluju nejvíc – smíchejte v dlani pár kapek oleje a trošku hyaluronového séra, nebo aloe vera gelu. A výslednou směsí ošetřete obličej. Věřte mi – v létě budete tento způsob péče zbožňovat!
  3. ošetřete a provoňte olejem i vlasy. Rozetřete 2-3 kapky oleje v dlaních a uhlaďte jimi vlasy po celé délce. Anebo množství zdvojnásobte a protřete olejem vlasy předtím, než se vydáte užívat si slunečného odpoledne do mořských vln.

Než se zeptáte – olej ani při nošení bílého oblečení nebarví. Pokud ho na sebe tedy nevylijete půl lahvičky. Ale vážně jsem s tím nikdy neměla problém, ani u bílého trička.

A co se týče dávkování z flakonku – hrdlo lahvičky nedovoluje, aby vám olej vytekl do dlaně. Dávkuje se po kapkách – stačí s lahvičkou trochu třepnout. U oleje něco takového kvituju s povděkem, protože právě to kapkovací dávkování je u tohoto typu produktu žádoucí.

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi

Jemná vůně drahého pití

Ano, mohla bych se tu rozvášnit nad tím, že jde o vůni tropického ráje, kdy za sebou v davu budete nechávat vonné obláčky piňakolády. Ale není to tak. Můj nosík říká cosi jiného. Ze všeho nejvíc mi Island Girl připomíná nějaké velice fajnové pití.

Vidím se v tropickém ráji na Tahiti, za uchem květ Tiaré. Chodidla dokonale vyhlazená jemným moučným pískem. Kůže prohřátá po celém dni na sluníčku, vlasy slané z koupání v moři. Sedím s přáteli na kmenu stromu na pláži, díváme se na slunce mizející za obzorem. A za zády nám plápolá oheň, na kterém se opékají ryby, které voní tak, že se sbíhají sliny snad i lidem na protějším ostrově (a že je to sakra daleko!). V ruce máme skleničky s tím nejlepším rumem, jaký kdy spatřil světlo světa. Voní po vanilce, náznaku karamelu, kokosu a exotickém ovoci. Střih…

Nejraději byste si celý tenhle moment schovali do maličkého flakonku, kdyby to šlo. Abyste jej mohli kdykoli otevřít v sychravém dni a připomenout si, že někde na světě existuje dokonalý ráj. Takhle na mě olej Island Girl působí. A přesně takto si pokaždé připadám, když s ním chci rozmazlit tělo, pleť, nebo vlasy.

Jinak se ale nelekejte žádné intenzivní vůně, která dá facku i vašemu běžnému parfému. Island Girl je tak nááádherně jemná záležitost, kterou ucítí jen někdo, kdo bude ve vaší bezprostřední blízkosti. Anebo se v ní začne vyskytovat až podezřele často, protože parfemace (100% přírodní!) je tak povedeně vábivá a smyslná, až je mi záhadou, že JouJou ještě nemá speciální vůni, nebo parfém Island Girl.

JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi
JouJou Botanicals Island Girl | luxusní letní olej na tělo, pleť i vlasy s vůní Monoi

Moje testovací dojmy

Přistihla jsem se, že přestože mám ještě rozdělaný olej proti celulitidě a jeden krém, podezřele často je vynechávám a raději sáhnu po JouJou oleji. A pořádně si to užívám! Vím, že antiďolíčkatá kosmetika funguje jen, když ji používáte pravidelně a jasně, že chci výsledky, protože léto už neťuká na dveře, ale vyloženě do nich kope. Ale nemůžu si pomoct. Stačí, aby mi pohled zavadil o lahvičku se zlatým olejem a je jasno, co bude dneska následovat. Island Girl je tuze návyková záležitost, se kterou si připadáte tak výjimečně, až to i mně samotné zní pateticky, jen to píšu.

Závěrem

Člověk by nevěřil, jak ho může pobláznit jedna lahvička. A podívejte se na to…! Jestli pro letošní přelom jaro/léto a letní dny a noci hledáte něco opravdu vymazleného, za tento flakonek se vážně přimlouvám. Je to něco neuvěřitelného.

Olej Island Girl i další poklady od JouJou Botanicals můžete pořídit na e-shopu Krásná Každý Den. Ale berte to jako doporučení s varovně zdviženým prstem – pokud tuhle značku jednou rozkliknete a začnete zkoumat, jste v háji. Tak hodně štěstí :-D

Buďte první! Přidejte komentář

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

    Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

    Zavřít