Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm – recenze

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm

Když jsem poprvé otevřela krabičku a viděla Yage CC krém v odstínu Warm, zbledla jsem zděšením, což ještě víc zdůraznilo propastný rozdíl v odstínu mého obličeje a CC krému. A když jsem se odhodlala krém poprvé vyzkoušet? Přísahám, že se mi chtělo dupat nožkou vzteky a zoufalstvím. Ufff… zhluboka jsem si povzdychla s tím, že půjde nejspíš o první recenzi na Yage, kde skrz písmenka pěěěkně rozmáznu jedovou slinu a pohaním snad i dnešní datum.

A určitě by to tak dopadlo, nebýt toho neodbytného pocitu, že přeci TOHLE JE YAGE. To musí fungovat, i kdyby nechtělo! A ne jen jako drahé těžítko na stole. (byl to asi stejný pocit, jako kdyby Keanu Reeves natočil špatný film – dala bych mu samozřejmě ještě milion šancí dokázat, že to byla náhoda! :-D
Hodně mi pomohla i zkušenost z případu krému Au Revoir Wrinkles, který jsem do péče zařazovala na x krát. Po několika pokusech o pravidelné používání jsem se vždycky opupínkovala, chytla nerva a krém za trest zavřela do šuplíku. To se opakovalo tuším 4x. [aspoň vidíte, jak moc jsem byla motivovaná, protože tolik šancí nedáte ani vztahu, nebo restauraci, když vás prvně zklamou!]

Nakonec se ale zadařilo, všechno si sedlo, pleť si zvykla a byla z toho láska jako trám. A já i v názvu své recenze nazvala drobka od Yage Ferrari mezi pleťovými krémy. Když jsem se pídila po důvodu, proč se mi tohle dělo, zjistila jsem, že to mohlo být neobvykle vysokou koncentrací účinných látek, kterou kosmetika Yage obsahuje. Ostatně, mrkněte na můj první článek o značce Yage a pochopíte, o čem mluvím.

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm

U CC se žádná katastrofa v podobě opupínkování nekonala, protože tam byl problém úplně jiného rázu – čistě vzhledového. Ale k tomu se v dnešním článku ještě podrobněji dostanu. Vezmeme to popořádku, ať má recenze nějakou formu a není to jen shluk zmatených písmenek a roztěkané skákání z jedné informace na druhou, jako kdybych si po ránu zalila kafe Red Bullem.

Co to ten CC krém vlastně je?

Zkratka znamená Color Control. A je to multifunkční produkt, který si zamilujete v případě, že máte v kosmetické péči rádi co nejméně lahviček a příliš se nevyžíváte ve vrstvení deseti produktů. Tenhle luxusní CC krém prý obsáhne v jedné lahvičce pečující přírodní kosmetiku, zkrášlující make-up a dokonce i opalovací krém. Teoreticky vám tedy stačí jedna lahvička, namísto 3-6 (poněvadž CC zvládne kromě výše jmenovaných tří kousků zastoupit i liftingové sérum, rozjasňovač a třeba i korektor). A to už je panečku pořádná úspora – ČASU i peněz.

Funguje to tak, že namísto toho, abyste ráno po vyčištění pleti absolvovali několikakrokové mazání, použijete pouze CC krém. A to je vše.

Nadupané luxusní složení, které je poznávacím znamením Yage

Yage je kosmetika, která nezná slovo kompromis. O tom se ostatně přesvědčíte, kdykoli od nich něco vyzkoušíte (i ze vzorečků je to sakra poznat!). Buď bude kosmetický produkt obsahovat to nejlepší, co příroda, věda a nejnovější objevy v kosmetickém průmyslu nabízí (a to bez ohledu na cenu), nebo produkt raději vůbec nevznikne. Hotovo, tečka. Není žádné „ale“.

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm

Ani CC není výjimkou. Složení stojí na několika funkčních lahůdkách, které hned tak někde nepotkáte (hlavně kvůli jejich ceně, si myslím):

Fermentovaná kyselina hyaluronová

Lépe proniká do hlubších vrstev pokožky a poskytuje jí tak intenzivnější hydrataci. Pomáhá také vyhlazovat pokožku a poskytne pleti do 30 minut liftingový efekt, který vyhladí jemné linky a vrásky.

Ectoin

Je to přírodní molekula, která se používá v kosmetice pro své ochranné a hydratační vlastnosti. Produkují ji mikroorganismy, které žijí v extrémních podmínkách (vysoké teploty, vysoká salinita – slanost), kde působí jako ochranný štít pro buňky. V kosmetice Ectoin pleť přirozeně chrání před účinky UV záření, aktivuje buněčnou obnovu (čili podporuje regeneraci kožních buněk, kdy jsou staré nahrazovány novými), snižuje zánět v pokožce a je tak super pro citlivou a podrážděnou pleť, chrání kožní buňky před vlivy vnějšího prostředí, stresem, znečištěním, UV zářením, nebo teplotními extrémy.

Glabridin

Je to přírodní látka pocházející z kořene lékořice. Je známý svou schopností zesvětlovat pleť, redukovat hyperpigmentaci a tmavé skvrny na pleti, čímž přispívá k jemnému a sjednocenému tónu pleti. Má také silné protizánětlivé účinky, které zklidňují podrážděnou a zanícenou pleť, což je užitečné hlavně u rosacey a akné. Při pravidelném používání této látky v kosmetice je pleť jasnější, hladší a barevně sjednocená, bez viditelných pigmentových skvrn.

Buriti olej lisovaný za studena

Je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů beta-karotenu (provitaminu A), který je silným antioxidantem. Chrání pokožku před poškozením UV zářením, čímž zpomaluje proces stárnutí. Je také bohatý na esenciální mastné kyseliny, které hloubkově hydratují a vyživují pokožku a udržují ji jemnou, hladkou a pružnou. Buriti olej také díky vysokému obsahu beta-karotenu pomáhá obnovovat pokožku po slunění.

Mikročástečky zlata (no vážně! :-)

Mají v kosmetice schopnost odrážet světlo, což na pleti působí svěže a rozjasněně. Mikroskopické částečky zlata mohou také pomoci vyplnit drobné vrásky a linky, čímž vytvářejí dojem hladší a rovnoměrnější pleti. Výhodou je, že zlato má přirozené antioxidační vlastnosti, které chrání pokožku před působením volných radikálů (a tedy před předčasným stárnutím). A stejně jako třeba stříbro, i zlato má schopnosti zklidňovat zánět, podráždění a zarudnutí.

Luxusní balení berte jako samozřejmost

Skleněná lahvička s černou pumpičkou a zlatým lemováním vypadá nádherně a rozhodně jde o něco, na co se budete zálibně dívat na svém kosmetickém stolečku.

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm

Co je u Yage sympatické, tak jejich systém náhradních náplní. Stačí si jednou koupit plné balení a pak už jen dokupujete náplň, která je o celou pětistovku levnější. A to potěší! Funguje to takhle jak u CC krémů, tak i u krému Au Revoir Wrinkles (včetně cenového zvýhodnění).

Náhradní náplň jednoduše nacvaknete na pumpičku, zašroubujete do skleničky a frčíte od začátku. Moc pěkné!

Vůně, konzistence, barva

Krém má velmi jemnou, nevtíravou a příjemnou vůni. Možná bych tam vyňufala něco slabě citronkového či květinového? Neumím si představit, že by někdo vůni pohanil byť jen myšlenkou. Fakt je krásná a jemňounká.

Konzistence je ideálně krémová – když si ji nadávkujete na hřbet ruky, nesteče vám. Ale není ani nikterak hutná. Je to něco, co sama pro sebe nazývám „ideálním krémem“.

Odstínově jsem čekala, že Yage přijde u tónovaných krémů s několika různými verzemi světlých a tmavých barev, včetně podtónů a tak. Ale nene. Yage má dva (slovy pouze DVA) odstíny CC krémů, a to Light a Warm. Čili světlý a teplý.

Já mám odstín Warm – ten tmavší ze dvou. Mám podtón pleti žlutý a CC mi sedí úplně neskutečně (pořád se bavíme o podtónu – intenzita barvy přijde na přetřes v dalším odstavci). Nejde ani do růžova, ani do žluta, je to taková ideální béžová, či jak to napsat. Však mrkněte na fotku – povedlo se mi to vyfotit dosti věrně.

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Vlevo odstín Light, vpravo odstín Warm

Yage CC krém: moje dojmy z testování

CC Yage jsem začala testovat v prosinci loňského roku. Což znamená, že moje opálení už tou dobou dááááávno vzalo za své (vlastně vždycky vyblednu nejpozději v říjnu) a když jsem poprvé zkusila krém rozetřít na celý obličej, málem mě kleplo. Vrátila jsem se o pár let zpátky do dob svých -nácti, kdy jsem experimentovala s krycím pudrem, který byl oranžový jako prase. A já si toho po ránu v šeru nevšimla, když jsem se vypravovala do školy a opravdu jsem v tom vylezla mezi lidi. Ale hoďte kamenem, komu se to nikdy nestalo (a přísahám, že jestli vyletí byť jen jediný šutr z davu, tak si vás najdu! :-D.

Krém na mě byl v tom prosinci sytě oranžový a já vypadala, jako kdybych si na obličej natřela paštiku. Schválně – jak byste se v takovou chvíli tvářili s vědomím, že TOHLE jste původně chtěli zrecenzovat tak, aby to čtenářům bylo užitečné? Dá se o tom vůbec napsat něco užitečného?! Takže ačkoli to nedělám často, CC krém jsem už v tom prosinci přesunula v duchu do kolonky „tohle přejdu mlčením“ a na recenzi se vykašlu, protože nevím, co bych tam psala chytrého.

Kdykoli jsem se krém pokusila nějak zakomponovat do péče, skončilo to fiaskem a rozmrzelou náladou, že jako kdo takovou kravinu vymyslel. A to nemluvím jen o odstínu. On se totiž i samotný CC zaboha nedal nijak rozmazat po obličeji. Vždycky se mi oddrolil. Je fuk, co jsem pod něj natřela – sérum nebo krém, nebo obojí, nebo nic. Vytvořil mi na pleti hnusné žmolky, takže jsem vypadala, jako kdybych zaskakovala za Meryl Streep ve filmu Smrt jí sluší. Strašné!

Když vás políbí kosmetická múza a dostanete geniální nápad!

A tak to zůstalo až do poloviny února. Než jsem se vydala do DMka s tím, že potřebuju nějaký opalovací krém na jaro/léto na obličej. Koupila jsem si krém s SPF50 PA++++ v kelímku od Nacomi (značka ale není pro tenhle článek nikterak důležitá). A napadlo mě, že bych si jen tak z legrace na hřbetu ruky smíchala opalovací krém a CC krém. Že bych tím jako ztlumila tu tmavou šílenost, co mi CC na světlém obličeji dělá.

Smíchám teda jak malíř CC a opalovák do slušivého odstínu, prsty nanesu na čistý obličej a rozetřu do ztracena (bez drolení!!!). A pak prostě jen sedím před zrcadlem s otevřenou pusou a čučím na sebe, že co se to jako stalo. A nechápu.

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm

Lepší make-up, BB krém, CC krém, jakýkoli tónovaný krém jsem neměla. To, co jsem si vyrobila smícháním opalovacího krému a CC Yage by zasloužilo normálně Nobelovku za objev roku. Oba krémy spolu náááádherně splynuly (kdyby to byl kluk a holka, byla by to lovestory jako blázen), přilnuly k pleti, ani náznakem nevytvořily sebemenší žmoleček, nebo cokoli drolivého. Kdyby mi někdo tvrdil, že jsem směs použila na tu nejlepší podkladovou bázi na světě, neměla bych důvod mu nevěřit. A to nebylo všechno – asi po 10 minutách si to ještě sedlo tak, že jsem vypadala, jako kdybych si obličej projela Photoshopem! Poprášit to lehoučkým pudrem? Óóóó, tak to si k Photoshopu přičtěte ještě instagramový filtr! No neskutečné!

Takže od té doby používám cécéčko jen s opalovacím krémem. Míchám CC a opalovák v poměru asi 1:2-3, podle potřeby. A díky tomu si vlastně můžu volit intenzitu odstínu, jak uznám za vhodné. Udělám z odstínu Warm snadno jak zimní, tak letní verzi!

Proč zrovna opalovací krém?

Už v Česku jsem si zvykla na každodenní používání opalovacího krému a kor tady u moře je to prostě věc, bez které nevylézám z baráku. Je to vědecky podložený fakt, že když chráníte pleť před sluníčkem opalovacím krémem s dostatečně vysokým faktorem (to abyste se nemuseli během dne často přemazávat), bráníte předčasnému stárnutí pokožky a tvorbě pigmentových skvrn, nebo vrásek. A taky se tím chráníte proti rakovině kůže. To je daná věc, jakože 1 a 1 jsou 2.

[beru jako samozřejmost, že opalovací krém, který používáte, je kvalitní, má vysoký ochranný faktor a výborné složení, takže to ani nezmiňuju a dál nerozebírám]

Ne, že bych SPF faktorům v make-upech, BB krémech a tónovaných krémech nevěřila. Ale podle mě je na obličej nikdy nedáte v takovém množství, aby byla ochrana proti sluníčku dostatečná. A tak i kdyby mi odstín krému sedl jako druhá kůže i bez míchání s čímkoli dalším, používala bych navrch ještě opalovací krém. Ale proč se snažit vrstvit něco ve dvou krocích, když to jde udělat v jednom, no ne? Takže míchání CC a opalovacího krému se mi pro mou maličkost jeví jako nápad roku, který mi maximálně vyhovuje a díky tomu tyhle dvě věci používám denně.

Fungovalo by míchání i s jiným krémem, třeba klasickým denním?

Ano, fungovalo, zkoušela jsem to. CC se nedrolil ani při testu s denními/nočními krémy (L’Occitane, Suntribe, JouJou Botanicals). Ale pro mě osobně to postrádá logiku. Proč bych pečující CC krém míchala s dalším denním krémem a navrch ještě dávala opalovací krém (protože ten bych nevynechala). Není jednodušší mixnout to přímo s opalovákem a ušetřit si tak čas a nervy?

Jak CC krém momentálně funguje u mě?

Dokonale. Jsme jako dvojka na líbánkách! Vídáme se každé ráno, společně mi zkrášlujeme obličej a jsme s výsledkem tuze spokojení!

Mimochodem – zkoušela jsem CC i s dalšími dvěma opalovacími krémy od Suntribe, které teď testuju a nevidím rozdíl v nich a v tom kelímkovém opalováku Nacomi. Se všemi si Yage CC velice rozumí, suprově se roztírá, splývá s pletí jako druhá kůže a výsledek je prostě bombastický.

Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Vlevo samotný odstín Warm, vpravo pak různé intenzity po smíchání s opalovacím krémem
Yage CC krém se zlatem a SPF 50+ | odstín Warm
Foceno na iPhone u otevřeného okna na denním světle – režim Portrét. Žádný filtr, úprava, nic. Vlevo mám jen vyčištěnou pleť a na ní C sérum Lobey. Vpravo jsem na sérum přidala mix Yage CC Warm a opalovacího krému Nacomi a navrch malinko poprášila pudrem Soaphoria. Ani korektor pod oči nemám – vťupkala jsem tam Yage s opalovákem. Vidíte v tom to lehké sjednocení pleti, že jo? I zarudnutí kolem nosíku to zakrylo. Naživo je to moc fajnové, no fotka mi ten rozdíl jaksi žere a není to tak markantní.

Vzhledem k tomu, že krému mi stačí na zkrášlení obličej půl jedné pumičky, tak předpokládám, že spolu budeme ještě dlooooouho, než se vůbec přiblížím ke dnu. Za toho půl roku, co doma krém mám, jsem spotřebovala necelou třetinu balení, z čehož padlo docela dost na samotné testování (a zoufalé smývání). Denně krém používám až od konce února.

Otázka do pranice – proč kupovat CC krém, který je potřeba míchat s něčím dalším?

Teoreticky to potřeba není, pokud vám CC dokonale sedne barevně a kamarádí se s kosmetikou, kterou máte doma (ideálně od Yage, protože tak je vlastně celá ta řada zamýšlena – aby fungovala společně). Na mě je ale samotný krém tmavý, takže bych ho používat nemohla. A vlastně ho i zatratila, kdyby mě nenapadlo ho mixnout. Takže tím, že jsem ho smíchala s opalovacím krémem jsem si vytvořila fantastický Photoshop krém, který mi vyhlazuje pleť a dělá z ní nejlepší verzi sebe sama, kterou bych nedokázala nafejkovat ani s tím nejlepším make-upem. A navíc mě chrání i proti sluníčku. Což je pro mě osobně výhra v loterii!

A líbí se mi i pocit, že mám na sobě pořád super kvalitní přírodní kosmetiku, která o pleť pečuje. Žádný nekvalitní šmuk s fujtajblovým složením, který jen maskuje nedokonalosti, ale pod ním se dějí věci, o kterých raději nechcete nic vědět. Takže tak :-)

Závěrem

Tahle pohádka nakonec dopadla dobře, jakkoli se to na začátku zdálo jako horor, který mě bude strašit ve snech ještě pěkně dlouho. Ale stačilo najít tomuhle CC krému Yage správného parťáka a výsledek je lepší, než kdyby se spojily všechny BB krémy, make-upy a zkrášlující mazátka dohromady <3 Mám radost!

A co vy? Už jste někdy dali šanci kosmetice, kterou byste na začátku nejraději prohodili zavřeným oknem? A dopadlo to tak, že vás to posadilo na zadek?

Buďte první! Přidejte komentář

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

    Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

    Zavřít