Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather | 5 recenzí

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather
Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Přírodní parfémy jsou taková kapitolka sama pro sebe. Neznám nikoho ve svém okolí, kdo by jim dával ve skutečnosti přednost před konvenčními značkami z parfumerie. A víte, proč? Poněvadž přírodní parfémy mají bohužel pověst „chlupy, korále, batika“. Víte, co myslím – každý si pod tím představí voňku z růže nebo levandule, která vydrží asi tak deset vteřin. V horším případě má ještě olejovou konzistenci, takže když se chcete parfémem navonět, musíte si na tělo opatrně aplikovat vonný olejíček. Osobně proti tomu nic nemám (Bože chraň!).

Ale! Přírodní parfémy v očích „běžných“ lidí (fakt mě nenapadá, jak nazvat někoho, kdo nežije přírodní kosmetikou) jsou prostě nudné, bez výdrže a s aplikací, při které musíte vždycky ukrojit ze svého pohodlí. U přírodní kosmetiky přeci nejde vzít jen nádherný flakonek, stříknout jeho obsah na sebe, omdlít úžasem a těšit se z celodenní výdrže, ne? Ne…?

NE! Holky Borůvkové totiž zařadily do sortimentu hned dvě značky přírodních parfémůAbel a Yage, které vás doslova a do písmene posadí na p*del. Zapomeňte na všechno, co jste si kdy o přírodních parfémech mysleli. Všechno! Přírodní parfém se nejenže výdrží, flakonkem, aplikací, mnohotvárností a bohatostí vůně vyrovná nejznámějším parfumérským značkám – ony je dalece předčí. A to jak vším výše zmiňovaným, tak hlavně složením.

Ukážu vám tady na blogu vzorečky od obou značek, takže se těšte na šikovný přehled. Akorát vás varuju. Jakmile jednou přírodním parfémům Abel nebo Yage propadnete, jste totálně v háji a už není cesty zpět. Zamilujete si je z celého srdce ♥

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Dneska začneme pěti vzorky parfémů Yage. A garantuju vám, že po očichání Yage parfémků už můžete v klidu umřít, protože nic lepšího momentálně kosmetika nenabízí. Ani přírodní, ani konvenční.

Jedna parfémová rodina – žádný společný znak

Parfémů je celkem pět a je neuvěřitelné, jak jsou každý jiný. Nemají mezi sebou vůbec nic společného. Žádnou vlastnost, která by se voňavou kolekcí táhla jako červená nit. Složku, styl vůně, náznak podobného rozvíjení. Opravdu nic. Každý z nich je samostatnou silnou osobností, která vás sebevědomě omráčí svou existencí a vtrhne vám do života jak velká voda. Můžu vám odpřísáhnout, že jakmile jednou ovoníte kterýkoli z parfémů, už na něj nikdy nezapomenete, jak se vám vryje do voňavé paměti. Taková je to pecka! Momentálně na Borůvkovém kopečku probíhá skvělá akce, kdy si můžete říct, jakým přírodním parfémkem byste chtěli balíček navonět – rozhodně toho využijte!

Parfémy Yage s nekonečnou výdrží

Každý z parfémů hravě strčí do kapsy své nepřírodní bratříčky, co se výdrže týče. Nejen, že Yage dají celodenní výdrž – ale ucítíte je z oblečení ještě o několik dní později.

Nejlepší na tom ale je, že žádný z parfémů vám nikdy nezpůsobí bolehlav. Ze své podstaty ani nemůže – má dokonale vymazlené přírodní složení, které nepodráždí ani ty nejcitlivější čumáčky. A mohou je dokonce používat i lidé, kteří parfémy zavrhli třeba kvůli astma, nebo alergickým reakcím.

Kouzlo jménem „Neuroscents“

A aby toho nebylo málo – Yage parfémy mají i jednu superschopnost, nazývanou také jako „neuroscents„. O co jde? Jedná se o novou revoluci v kosmetickém průmyslu. Neuroscents je odvětví vůní, které využívá čichové vjemy k vyvolání neurologicky ověřených emocionálních reakcí. Převedeno do srozumitelného jazyka – namísto toho, aby parfémy sloužily jen jako příjemný doplněk, mají nyní schopnost ovlivňovat vaše emoce a pohodu.

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Funguje to tak, že vůně stimulují určité části vašeho mozku, které reagují na štěstí, energii, dobrou náladu, nebo třeba lepší spánek. A Yage parfémy jsou sestaveny právě tak, aby vám nejen zpříjemnily den (či noc), ale také vám pomohly opravdu se cítit dobře, dodaly vám odvahu, zklidnily rozhárané emoce, nebo pomohly zvládnout těžké životní situace. Je to vlastně takový nový level aromaterapie.

Jak jsem zmínila výš, parfémů je celkem 5, přičemž mezi nimi snad ani nemohou být větší rozdíly, co se týče samotných vůní. Vybírat můžete z: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather.

Neroli Hue

Můj osobní favorit mezi všemi parfémy, které jsem kdy v životě vyzkoušela. Od prvního momentu, kdy jsem Neroli Hue ucítila, se mi rozšířily zorničky, čichové buňky omdlely nadšením, veškeré myšlenky v hlavě nábožně utichly a všechno, ale úplně všechno se soustředilo na nové voňavé vjemy. Nepamatuju si, že bych kdy něco takového zažila.

Neroli Hue je TA vůně, se kterou se chci zavřít do svého šatníku a tam mačkat střičku na parfémku, dokud nebude prázdný. Nejradši bych Neroli Hue ovoněla povlečení, ručníky, záclony, celý byt i auto. I u sousedů! Je to to bez nejmenších pochyb ta nejkrásnější vůně, která kdy spatřila světlo světa. Kdyby si mě měl někdo pamatovat podle vůně, chtěla bych, aby to byla Neroli Hue od Yage.

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

První tóny jsou zelené a malinko nahořklé, jako stonky pomerančovníkových listů. To je moment, kdy vůně dopadne na pokožku. Poté začne pozvolna z pokleku vstávat a rozhlížet se, kde se to vlastně ocitla. Jako kdyby z nebe spadl anděl a jak pomalu roztahoval křídla, pírko po pírku, sílila kolem něj vůně jasmínu a pomerančových květů. Pak křídla roztáhne v celé své kráse a propne je. A přestože jste si mysleli, že krásnější už to být nemůže, nosík zaznamená nasládlou a skoro až nábožně posvátnout nótu kadidla, která sametově plyne na obláčcích ze santalového dřeva, s problesky vanilky.

Je to něco tak nádherného, že se to nedá popsat – to prostě MUSÍTE cítit. Tato vůně si mě jednoznačně získala a zamilovala jsem si ji z celého srdce.

Složení vůně

Hlava: petitgrain, neroli, květ pomerančovníku
Srdce: jasmín sambac, botanické pižmo
Základ: vanilka, santalové dřevo

Účinky na psychiku: „Vůně vám pomůže podpořit vaši vnitřní sílu a stabilitu. Dodá vám odvahu s grácií a sebedůvěrou čelit všem výzvám, které vám život staví do cesty. Jako když se najednou narovnáte, zhluboka nadechnete a víte naprosto jasně, co a jak musíte pro splnění svých životních snů udělat.“ /Zdroj: Borůvkový kopeček/

Dreamscapes

Podle mě jde o univerzální líbivku. Dreamscapes je čistá a nevinná květinová vůně, která vás přivítá plnou náručí pelargonií v tisíci růžových a bílých odstínech. Na mě působí parfém jako svěží vzduch po dešti, kdy opadne dusné letní parno a všechno se příjemně zchladí. A postupně začínáte zase cítit ve vzduchu květiny ze zahrádky, na které zpoza trhajících se dešťových mraků dopadají sluneční paprsky. A duhově probleskují na kapkách vody ulpělých na okvětních lístcích. Jako kdyby se celý den restartoval a začal znovu. Čistý, bílý, neposkvrněný. Taková voňavá šance na nový začátek.

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Účinky na psychiku: „Vůně pomáhá překonat úzkost a stres, uvolňuje napětí, zklidňuje smysly a podpoří vás v dosažení rovnováhy a harmonie uprostřed každodenního chaosu. Kdykoli je to třeba, parfém vám vždy jemně připomene, že vnitřní klid musíte nalézt především sami v sobě.“ /Zdroj: Borůvkový kopeček/

Složení vůně

Hlava: levandule, geránium, bergamot
Srdce: růžové dřevo, růžový lotos
Základ: lišejník, amyrisová kůra, guajakové dřevo

Pro mě tato vůně příliš není, protože pelargonie jsou tu na můj nosík poměrně výrazné a ostré. Umím si ale velice dobře představit, že vůně výborně padne spíše něžnějším duším, které milují minimalismus jak v oblékání, tak v životě. Mají kolem sebe rády dostatek prostoru, čisté linie, vzdušno. Rozhodně je to vůně, která se hodí pro jakoukoli příležitost, a to hlavně během dne.

Elysium

Kdyby to nebyl parfém Neroli Hue, byl by to Elysium. Je to vůně, se kterou bych se dokázala hluboce přátelit do konce života, protože její srdce tluče ve stejném rytmu, jako to moje. Elysium je kombinace drobných jasmínových kvítků na podnosu ze sladkých pomerančů, která vás zahalí hřejivým santalovým dřevem spolu s konejšivou vanilkou. Nádherně návyková směs ingrediencí, co ve vás probudí pocit, že jste ta nejšťastnější osoba pod sluncem. I kdybyste si zrovna ukopli palec o skříň, kočka vám prokousla ruku a rozflákali jste svůj oblíbený hrneček na kafe.

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Navoníte se, Elysium vás obklopí jako ochranná mlha a vy se nad tím vším pousmějete a pokrčíte rameny s polohlasným „c’est la vie„. Pomůže něčemu, když se budete rozčilovat? Ne. Tak proč se stresovat. [ano, uznávám, někdy bych se obsahem lahvičky musela polít a možná ji i vypít a stejně by to bylo málo :o)]

Účinky na psychiku: „Parfém Elysium je navržen tak, aby vás zaplavil pocitem bezpečí, vrátil zpět do přítomnosti, zlepšil náladu a pomohl obnovit vnitřní klid a pohodu. Stane se vynikajícím parťákem pro ty z vás, kteří žijí pod dlouhodobým stresem a podepisuje se to na jejich zdraví.“ /Zdroj: Borůvkový kopeček/

Složení vůně

Hlava: grapefruit, bergamot, sladký pomeranč
Srdce: tuberóza, jasmín, levandule
Základ: santalové dřevo, vanilka, botanické pižmo

Někde v úvodu jsem podotkla, že každý z parfémů je úplně jiný a nemají nic společného. Asi bych to poupravila – Elysium a Neroli Hue jsou jako vzdálení příbuzní. Ač je každý jiný, přesto mají něco společného. A podle mě je tou společnou nótou jasmín. Když ten se někde vyskytne, mám vyzkoušeno, že vůně si získá mou pozornost. Jasmín má v sobě prostě něco svůdně vábivého, čemu moje čichové buňky nedokáží odolat. Elysium je oproti Neroli Hue lehčí a svěžejší. Kdyby se vám parfém Neroli Hue zdál na léto příliš sladký a výrazný, Elysium by ho mohl výborně prostřídat.

Forbidden Orris

Parfém je dokonalou vůní čistoty. Ztělesňuje pocit, když vyjdete ze sprchy a jste dokonale vymydlení, máte umyté vlasy, použili jste pleťovou masku, peeling na obličej i celé tělo a máte za sebou i manikúru a pedikúru. Vlastně jste jako po wellness víkendu, kde jste se jen rozmazlovali, zkrášlovali a odpočívali. Vůně je to překvapivě výrazná, ale natolik bílá a čistá, že i kdyby v Yage ještě přitvrdili a parfém byl pronikavější, nebude vám to nikterak vadit. Když cítím Forbidden Orris, představuju si, že se procházím po francouzském obchůdku s ručně vyráběnými mydélky. Všude to voní tak čistě a svěže. Dost možná i jako čerstvě vyprané miminkovské oblečky, řekla bych.

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Takovou vůni si umím představit pro každý den, a to hlavně v létě. Vsadím boty, že kdybyste se navoněli tímto parfémem a prošli se po plné pěší zóně, nebude trvat dlouho a potáhne se za vámi štrúdl lidí, kteří budou ňufat ve vzduchu a přemýšlet, odkud ta nádherná vůně jde. Rozhodně jde o ten typ, kdy se vás lidé budou okouzleně ptát, čím voníte, na to se psychicky připravte.

Složení vůně

Hlava: grapefruit, bergamot, mandarinka
Srdce: modrý lotos, kosatec, fialka
Základ: santalové dřevo, semínko ibišku

Účinky na psychiku: „Vůně probudí vaše smysly, ženskost a kreativitu. Ukáže vám cestu k duchovní harmonii, zklidní rozbouřené emoce, vyživí vaši duši a propůjčí pocit, že jste právě objevily způsob, jak se dostat až k samotné podstatě sebe sama. Vůně je jako uklidňující aura, která vás obklopí a ochrání.“ /Zdroj: Borůvkový kopeček/

Holly Leather

Parfém Holly Leather je podle mě to nejvýraznější, nejintenzivnější a nejsilnější, co má Yage v nabídce. Je hodně bohatý a těžký. A kdybyste jej přirovnávali k degustaci nějakého velmi dobrého alkoholu, rozhodně bychom se bavili o těch nejdražších koňacích a whisky. Holly Leather není vůně pro každého. Unosí ji hodně sebevědomá žena, která si jde vždy a za všech okolností za tím, čím chce. A taky toho dosáhne. Anebo elegantní sebejistý muž, který se nebojí vyčnívat z davu.

Parfémy Yage: Neroli Hue, Dreamscapes, Elysium, Forbidden Orris a Holly Leather

Podle mě je vůně podobného ražení, jako originální Bottega Veneta. Yage je ale výraznější, těžší a hutnější. Co mě hodně baví, tak příběh, který se za vůní skrývá. Značka vůni Holly Leather zasadila do nádherné Florencie, plné historických uliček, památek a řemeslných dílen, kde najdete ty největší poklady, jaké lidské ruce dokáží vyrobit. Ať už jsou to překrásné šperky z těch nejdražších materiálů, nebo do detailu vymazlené kožené kabelky, či botky.

Složení vůně

Hlava: Máta peprná, pravá bazalka, bergamot
Srdce: jablko, kůže
Základ: labdanum, kadidlo, vetiver

Účinky na psychiku: „Vůně Holly Leather podporuje soustředění a ukotvení. Harmonická směs tónů dokáže během pár chvil povznést vaši náladu, podpořit vnitřní klid a sílu a vrátit vám rovnováhu.“ /Zdroj: Borůvkový kopeček/

Závěrem

Nikdy bych nevěřila, že z čistě přírodních ingrediencí mohou vzniknout takové parfémové skvosty. Vůně jsou bohaté, různorodé a každá z nich v sobě obsáhne tolik příběhů a pocitů! Nejde o žádné primitivní prvoplánovky, které vydrží pár minut a nazdar. Parfémová kolekce Yage je něco, co musíte vyzkoušet, i kdyby jen ze vzorečků. Nadchne vás a totálně ohromí, to přísahám!

Abych nezapomněla – všechny parfémy jsou v nabídce jak ve skleněném 50 ml flakonku, tak v 10 ml roll-on balení, nebo ve vzorečku. Zkoušet je tedy můžete, jak je vám libo.

Mám tu mezi čtenáři někoho, kdo už Yage parfémy očichal? :-)

Komentáře: 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít