Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování – recenze

Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování - recenze
Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování

Podle mých zkušeností se dají lidi rozdělit do dvou skupin, co se kosmetiky týče. Ta první má něco na mytí a něco na mazání. Tím to hasne, stačí jim to a není to nic proti ničemu. A ta druhá (ano, sem patřím i já) má v koupelně 349852 různých produktů, přičemž 90% z nich nedokáže obyčejný chlap vůbec pojmenovat. A ani to není špatně. Ač jsem si jednu dobu myslela opak a přemýšlela jsem, jestli by nebylo od věci zásoby zúžit a péči osekat.

Ale když jsem tak přehlédla svůj kouzelný kosmetický šuplíček, asi by mi utrhlo srdce, něco z toho vyřadit jen proto, aby „to působilo líp“. A tak jsem si jednoduše přiznala, že nejsem typ pro jeden krém a dál si s radostí užívám, že mám pomalu na každou část těla speciální přípravek.

Čímž jsem si chtěla postavit takový malinký oslí můstek k dnešnímu tématu, což je pleťový noční krém Suntribe. Přijde mi logické mít speciální krém i na noc, poněvadž může obsahovat jiné účinné látky, které se nehodí pro denní použití. V tomto případě třeba retinol. Ale o tom ještě dál v textu.

Co je Suntribe noční krém zač – kuk pod víčko na složení

Jde o noční krém, který během noci pleť hloubkově hydratuje, revitalizuje, omladí, prozáří a vyživí. Jeho primárním úkolem je udržet v pokožce vlhkost a zároveň jí dodat takové papání, díky kterému bude ráno vždycky o kousíček krásnější, než když jste si šli lehnout.

Za hydrataci v krému zodpovídá hlavně kyselina hyaluronová, nepostradatelná věc snad v každé kosmetice. Hyaluronka na sebe dobře váže vodu, což činí pleť pružnější, elastičtější a působí hezky naducaně a šťavnatě. Za mizíkování jemných linek a vrásek do krému v Suntribe přidali retinol (v koncentraci 0,5%) – ověřenou záležitost v boji proti větrným mlýnům času. A třetím do party je niacinamid, neboli vitamin B3. Po tom se často sahá v případě, že potřebujete řešit akné, hyperpigmentaci, problematickou pleť, nebo i vrásky. Když tyto tři ingredience šikovně zkombinujete, máte recept na zázrak, to je jasné :-)

Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování - recenze

A když už jsme u toho rozebírání receptury, bylo by fér věnovat pár slov i dalším složkám. Třeba arganovému oleji (neboli „marockému zlatu“, jak se mu často přezdívá), který se už tak nějak ustálil jako osvědčený evergreen na vyhlazování a omlazování pleti. Nebo avokádový olej, což je brčálově zelený přírodní botox, na kterém si smlsne zejména suchá pleť, která má sklon k předčasným vráskám hlavně kolem očí a rtů. Anebo petrželový extrakt (pro mě zajímavá novinka!), který má prý několik benefitů – obsahuje vitaminy C a E, které chrání pokožku před předčasným stárnutím, sjednocuje tón pleti a zlepšuje její celkový vzhled (to využijete když vás trápí třeba pigmentové skvrny), či zklidňuje podrážděnou a zanícenou pokožku.

Jak se krém používá

Dlouho jsem si myslela, že noční krém je věc, která se používá úplně na konci celé kosmetické rutiny. Že po něm už nic nenásleduje. Dneska vím, že když chcete krémování a pečování povytáhnout ještě o pár levelů výš, „vtlačíte“ do pleti jako poslední krok pár kapek speciálního olejového séra, nebo klidně i jednodruhového olejíčku, který vám vyhovuje.

Abych vás ale nemátla. Máte několik možností, jak krém používat. Buď naneste krém rovnou na vyčištěnou pleť ošetřenou jen tonikem. Nebo krém navrstvěte na svá oblíbená pleťová séra. Anebo třetí možnost (moje oblíbená) – vyčistěte pleť, použijte séra, aplikujte krém a přidejte kapku olejíčku.

Upozornění k používání

Nepoužívejte krém přes den. Obsahuje retinol, což je fantastická látka pro viditelné a rychlé omlazování pleti, ALE – která zároveň nesmí na sluníčko. Proč? Retinol zvyšuje citlivost pokožky na sluneční záření. To znamená, že po aplikaci retinolu je pokožka mnohem náchylnější na požkození UV zářením. Může to vést k hyperpigmentaci, spálení pokožky, nebo k jinému poškození. Retinol je taktéž nestabilní látka, která se při vystavení slunečnímu záření rozkládá a snižuje se její účinnost. Když retinol použijete v noci, máte zajištěno, že složka zůstane stabilní a efektivní. A abych nezapomněla – když máte tento noční krém ve své pleťové rutině, používejte přes den ochranný krém s SPF. Klidně minerální denní krém Suntribe s SPF 20, ten je skvělý. Je tónovaný, pleti se výborně přizpůsobí a ještě ušetříte vrstvu make-upu či BB krému.

Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování - recenze

Moje dojmy z testování

Krém je mi velmi, ale že VELMI příjemný. Používám ho každý den poslední 3 měsíce a zbývá mi z něj třetina. Někdy použiju větší množství, jindy menší. Jak to nemá pumpičku, mám trošku problém odhadovat potřebnou dávku. Krém působí na první pohled skoro až nadýchaným gelovým dojmem. Je lehoučký jako obláček a jestli si potrpíte na péči, která pleť nezatěžuje a nemastí, bude se vám Suntribe noční drobek ukrutně líbit! Vůně je tak neutrální, že bych krém klidně označila nálepkou „bez parfemace“.

Roztíratelnost je super luxusní, vstřebatelnost jakbysmet. Rozhodně si krém budete užívat jak v chladnějším počasí, tak i v létě, kdy na sobě člověk večer pomalu nesnese ani čistou vodu.

[čistě pro zajímavost – mám tu někoho, kdo spí v noci u klimatizace? My jo, protože jinak bychom tu asi umřeli horkem – ale napadlo mě, jestli je nás tu takových víc?]

Co doopravdy miluju, je pocit krému na pleti. Nevím, jak se jim v Suntribe podařilo vyrobit takovou konzistenci, ale krém do pleti normálně vplyne, zhedvábní ji, zesametovatí, ani náznakem nezatíží a nezmastí, ale přitom ji příjemně zvlhčí a nechá takovou šťavnatě naducanou. To je rozhodně něco, co vás v péči nikdy nepřestane bavit. Ostatně, i proto možná už semo tamo vídám dno skleničky, že jo. A to se mi u kosmetiky nestává často, to mi věřte.

Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování - recenze

Ještě k tomu retinolu – krém ho obsahuje v koncentraci 0,5%. Já jsem na takovou koncentraci už zvyklá (nevadí mi ani vyšší), takže jsem neměla sebemenší problém s podrážděním, nebo čímkoli podobným. Pokud by šlo o sérum pouze s retinolem, mohli byste se teoreticky setkat s vedlejšími účinky a museli byste sérum zařazovat postupně. Ale díky tomu, že retinol je v krému „zabalený“ v super hydratační směsi, tak nevadí ani citlivější pleti (soudím tak z recenzí na ofiko stránkách Suntribe).

Jaké má Suntribe noční krém účinky na pleti

Kombinuju krém ještě s další kosmetikou, ale když se mi stalo, že jsem potřebovala noční rutinu vyřídit během pár vteřin (no co, přihodí se), strouhla jsem to čistě na vyčištění pleti ve sprše pomocí olejového gelu a namazání nočním krémem. A pohodička největší! Ráno po probuzení byla pleť sametově hebká, zářivá, projasněná a bez pocitu, že by jí cokoli chybělo.

A když pleť zkoumám ve zvětšovacím zrcadle (moje návyková samožerská kratochvíle), líbí se mi, že působí tak nějak „hutně“, či jak to nazvat? Víte, co myslím – pokožka nevypadá křehce, ani vysušeně a i když uděláte nějakou grimasu, tak drobné vrásečky kdekoli na pleti prostě nezůstávají. Zasmějete se, nebo nějak zašklebíte a jasně, obličej se hýbe (aspoň většině z nás, hehe :-) – ale pak se vše vrátí tam, kam má a vráska je pryč. Podle mě to má rozhodně co dělat s tím, že si člověk dává záležet jak na tom, aby se chránil přes den proti sluníčku, tak na vymazlené noční péči s účinnými látkami.

Suntribe noční krém s retinolem, niacinamidem a kyselinou hyaluronovou | 3 měsíce testování - recenze

Vsuvka – vážně by mě zajímalo, jak dlouho si budu blog psát a jestli se sem třeba za 10 let vrátím si tento odstaveček přečíst. A pokud jo, tak jestli si jen smutně povzdychnu, nebo se budu hrdě plácat po rameni, že jako super, investovaný čas a péče se vrací. Víte, jak to říkala Coco Chanel: „Ve dvaceti má žena tvář, jakou jí nadělila příroda, ve třiceti takovou, jaký žije život, a v padesáti, jakou si zaslouží.“

Pojďme se motivovat pár čísly ;-)

Jinak věděli jste, že existují i studie, které se zabývají tím, jestli se opravdu vyplatí používat kvalitní kosmetiku? Prý když si ošéfujete pět základních oblastí: hydratace, ochrana proti UV záření, retinoidy, antioxidanty a exfoliace, tak rozdíly oproti člověku, který kosmetiku neřeší, může být cca 20-40%. Jasně, blbě se to odhaduje a asi se to ani nedá věrohodně změřit, ale rozdíl tam stopro je. Konkrétně těch 20-40% je rozdíl ve vzhledu po 24 týdnech užívání retinoidů v kosmetice. U opalovací péče je to asi 30%, antioxidanty vám pomohou o nějakých 20-25% a exfoliace a regenerace 15-20%. Škoda, že se to nedá sečíst, viďte? ;-) Každopádně to neberte jako údaj, přes který nejede vlak, jde o odhady – ale moc zajímavé!

Závěrem

Pokud hledáte šikovný noční krém, přimlouvám se o zařazení Suntribe nočního krému do nejužšího výběru. Fakt je boží a funguje tak, jak čekáte – že se prostě bude ráno pleť tvářit hezčí, než když jste šli spát. A to třeba i před prvním kafe. Krém se výborně kamarádí s čímkoli, s čím jsem jej kdy zkombinovala. Nikdy se mi nestalo, že by se začal na nějakém podkladovém séru drolit, lepit nebo že by se mu nelíbila přidaná olejíčková výživa.

Za mě jeden z nejpovedenějších nočních krémů. A nejen účinky, ale i tím, že se moc příjemně používá – pleť nezatěžuje, nezmastí a je příjemně lehoučký i teď do letního počasí. A kosmetičtí minimalisté s ním ušetří i za séra, poněvadž krém v sobě už má retinol, niacinamid i kyselinu hyaluronovou.

Dneska je to na jedničku s hvězdičkou, která putuje do Švédska, odkud Suntribe pochází :-)

Buďte první! Přidejte komentář

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

    Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

    Zavřít