Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám – 4 měsíce testování

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování
Myrro oční péče Blue Lotus

Oční péče? Alfa a omega celé mé kosmetické rutiny od prehistorických -nácti, kdy jsem začala nějakou kosmetiku vůbec řešit. Od té doby jsem bez očního krému ještě nebyla. A to z prostého důvodu. Oči jsou na mně takový kontrolní budík toho, jak na tom zrovna jsem. Jakmile se nevyspím, není mi dobře, potká mě alergie, nebo šidím pitný režim – oči to nemilosrdně napráskají. Buď mám místo oček jen malé škvírky, nebo se mi pod nimi prověsí kruhy, že by se na nich dalo cvičit.

Neumím si představit, že bych tuto část obličeje neopečovávala těmi nejlepšími a nejjemnějšími krémy a séry 2x denně. Předpokládám, že kdybych na to kašlala, touto dobou už bych řešila výrazné vějířky vrásek, křehkou kůži a možná i nemiznoucí stíny a kruhy pod očima. Takhle jsou to „jen“ občasné tmavší stíny kvůli konkrétní situaci (čtěte „nevyspání“), nebo otoky z téhož. Ale jinak bych samožersky zhodnotila svou pleť kolem očí jako pěknou, pevnou a pěstěnou. Jo, tak nějak bych to nazvala.

Poslední skoro 4 měsíce testuju Myrro set oční péče Blue Lotus, což obnáší dva produkty – intenzivní liftingové oční sérum s peptidy a aminokyselinami mědi a oční krém proti vráskám s heřmánkem a okurkou. Séra mi zbývá ještě třetinka (z původních 15 ml), u krému zbývá asi 2/3 obsahu (z 30 ml obsahu). Odhaduju, že sérum dá bez problémů půl roku, krém pak naprosto v pohodě i rok. Za předpokladu, že do něj nesaháte špinavýma rukama a používáte čistou špachtličku na nabírání, samozřejmě. Hygiena je základ dlouhé trvanlivosti přírodní kosmetiky, to ví každý!

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování
Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám

Jaké produkty jsou? Co umí? A kdo z nich bude nejvíc paf? Uvařte si kafe, nebo nalijte sklenku, jdeme na to mrknout hezky pěstěným očním okolím ;-)

Myrro Set oční péče Blue Lotus

Set poskytuje 100% péči o oční okolí, přičemž oba produkty se používají současně a vrství se na sebe. Nejdříve použijete kapku očního séra, poté oční krém. Sérum i krém se dají koupit i samostatně, v sadě jsou ale výrazně levnější a vyplatí se více. Já doporučuju rovnou celý set, poněvadž jej mám takto vyzkoušený a jsem s ním maximálně spokojená. Čímž jsem práskla hned na úvod, co si o produktech myslím, ale tak ono se to asi dalo odvodit – přeci nebudu používat 4 měsíce něco, co by mi nesedělo, že ano.

Myrro Intenzivní liftingové oční sérum

„Sérum ovlivňuje produkci kolagenu a elastinu, takže redukuje jemné linky a vrásky. Podporuje krevní oběh a působí protizánětlivě, čímž eliminuje tmavé kruhy a váčky pod očima. Sérum oční okolí výrazně omlazuje a má na něj liftingový efekt.“

Od séra jsem si toho slibovala hodně a už jen při čtení složení mě napadlo, že tohle nemá kam uhnout a stopro si budeme veeelmi rozumět! A že jsem se nesekla ani o kousek, o tom vůbec nepochybujte!

Vymazlené složení, které pleť zavlaží, zpevní a vyhladí

Oba produkty mají společnou jednu složku, která jim dává jméno, a to Blue Lotus, což je extrakt z květů modrého lotosu. Extrakt pochází z Indie a Egypta a sbírá se ve volné přírodě. Modrý lotos má výrazné hydratační účinky, pomáhá jemnou pleť očního okolí udržet hydratovanou a snížit výskyt suchých linek a vrásek. Má také silné zklidňující vlastnosti, které mírní podráždění a zarudnutí. Extrakt také přispívá k redukci jemných vrásek, zpevňuje pleť a má protizánětlivé vlastnosti, takže snižuje i otoky a mírní kruhy pod očima.

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování
Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování

Další ingrediencí jsou měďnaté peptidy, které podporují produkci kolagenu a elastinu – dvou klíčových proteinů, které udržují pleť pevnou a pružnou. Peptidy také urychlují proces regenerace pleti, což je důležité zvláště u jemné pleti v okolí očí, která je často náchylná k poškození. Zajímavou vlastností peptidů je i fakt, že zlepšují mikrocirkulaci, čímž pomáhají redukovat tmavé kruhy a otoky pod očima.

Extrakt z lupiny bílé (moc pěkná kytička, mimochodem) obsahuje peptidy, které stimulují syntézu kolagenu, tedy jejich používání v kosmetice vede k pevnější a hladší pleti. Zlepšují elasticitu pleti, snižují výskyt stávajících linek a vrásek a zjemňují ty nově vznikající.

D-Panthenol (provitamin B5) udržuje pleť hydratovanou a zlepšuje její schopnost zadržovat vodu. Podporuje hojení a regeneraci pleti, má zklidňující účnky a mírní podráždění a zarudnutí pleti v okolí očí. D-Pantolactone podobně jako D-Panthenol zlepšuje schopnost pleti zadržovat vlhkost, rychleji pleť regeneruje a taktéž ji zklidňuje.

Kyselina Hyaluronová udržuje pleť v okolí očí hydratovanou a plnou, a to díky své schopnosti zadržovat velké množství vody. Tímtéž také přispívá k vyplňování jemných linek a vrásek a podporuje pevnost a pružnost pleti, což je klíčové pro udržení mladistvého vzhledu.

Moje dojmy z testování

Co se mi teda ukrutně líbí, tak balení. Průhledná skleněná lahvička s kapátkem vypadá na stolku tuze sympaticky. Pořád vidíte, kolik produktu vám ještě zbývá a jestli už je čas porozhlédnout se po dalším balení, nebo to ještě nějakou chvíli vydržíte. Třeba já jsem v tomto ohledu nervózní z neprůhledných pumpičkových balení, protože nikdy nevím, kdy přijde Den D s poslední dávkou. Toto mi maximálně vyhovuje.

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování
Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování
Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování

Kapátko dovoluje snadno dávkovat jakékoli množství séra. Kapku, nebo 10, je to na vás. Konzistence séra je příjemně vodnatá a nemastná. Vůně je hodně jemná a možná taková květinově omamná, řekla bych. Tuto vlastnost byste ale byli schopni vyzkoumat pouze za předpokladu, že si (stejně jako já) v rámci psaní recenze nadávkujete větší množství séra na hřbet ruky, rozmažete a přivoníte. Pokud používáte normální příčetné množství (tedy kapku na obě oči), vůně si buď vůbec nevšimnete, nebo ji po 2 vteřinách pustíte z hlavy. Je slabá a neznatelná. U oční kosmetiky se za to dávají plusové body, poněvadž to citlivější jedince alespoň nedráždí k slzení.

Líbí se mi, že sérum se do pleti ochotně vstřebává a není potřeba jej přemlouvat dlouhým vklepáváním či vtíráním. Prostě bříšky prstů jemně nanesete sérum do celého okolí očí, párkrát zkusmo vklepnete a můžete nechat zaschnout. Tím, jak je sérum vodnaté, se dobře vstřebá a než si nachystáte oční krém, už je na dotek pokožka suchá a můžete pokračovat druhým krokem – tedy zmiňovaným krémem.

Ještě než se ale rozpovídám o krému, dovolte mi podělit se o něco dojmů o séru po nanesení. Jakmile sérum zaschne, mám pocit, jako kdyby mi někdo jemnou pleť v okolí očí vypnul a stáhnul. Popsala bych to jako okamžitý lifting, nebo tak něco. Rozhodně to není nepříjemné, spíš naopak. Nejde o pocit suchosti, nebo pnutí. Je to stejné, jako byste si z očí právě sundali chladivý obklad. Mně se to líbí tak moc, že občas během dne prostě po séru sáhnu a kapku kolem očí rozetřu. Jen tak, mimo ranní a večerní rutinu.

Myrro Oční krém proti vráskám

Máte-li rádi větší balení očních krémů, které vám vydrží celý rok a vy tak za celou dobu nebudete muset řešit, že je čas pořídit nové zásoby, jste tu na správné adrese! Krém má celých 30 ml, tedy jednou tolik, co jiné produkty téhož typu. A jelikož jsem si 100% jistá, že si tento kousek zamilujete, vůbec bych se nebála si jej pořídit a pustit tak starosti o kosmetiku očního okolí na delší dobu z hlavy.

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování
Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování

Ingredience, které v očním krému prostě chcete!

Spíše než obecné povídání o samotném krému bych to vzala přes klíčové ingredience, které jsou zvoleny tak šikovně a promyšleně, až je mi záhadou, proč mě některé věci nenapadly v očních krémech hledat dřív. Začneme u extraktu z chrpy, který je jednou z nejlepších věcí, které můžete očičkám dopřát, a to zejména v případě, že vás trápí otoky, opuchliny, podráždění a zarudnutí. Chrpa je na tyto neduhy veliký machr a dokáže skoro zázraky.

Ostatně, to je i důvod, proč na ní značka Kvitok postavila složení svého očního obkladu Očianka, nebo proč jej třeba Soaphoria nabízí jako jednodruhovou květovou vodu. Pokud často bojujete se zarudlýma unavenýma očima, určitě chrpu zařaďte do péče – ať už jako obklad, nebo právě v kosmetice pro péči o oční okolí.

Překvapením pro mě je extrakt z okurky, který bych čekala třeba u pleťové vody, ale v očním krému by mě nenapadlo jej hledat. A přitom je to tak fajnová složka! Okurka obsahuje vysoké množství vody a mikroživin, což pomáhá udržovat pleť pružnou a hydratovanou. Je také přírodním adstringentem (má stahující účinky), takže pomáhá vypínat pokožku a tím minimalizovat výskyt jemných linek a vrásek a zpomalit proces stárnutí. Funguje ale i na snížení otoků a váčků pod očima a pomůže unavené, povadlé a mdle vypadající pleti, aby vypadala zase svěže.

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování

Výtažek z arniky montany obsahuje látky, které mají protizánětlivé vlastnosti a snižují otoky a záněty v oblasti očí. Má schopnost urychlit hojení drobných ranek a modřin a díky vlastnostem zlepšujícím mikrocirkulaci je výtažek účinný i pro zlepšení vzhledu tmavých kruhů pod očima.

Heřmánkový olej je zklidňujícím a hojivým superhrdinou, to ví každý! V tomto očním krému zastává protizánětlivou funkci, má na starosti uklidnění podrážděné pokožky, nebo mírnění zarudnutí. Má ovšem i hydratační vlastnosti a udržuje pokožku v okolí očí jemnou a hedvábně hladkou.

Moje dojmy z testování

Už jsem se někdy zmiňovala, jak dlouho mi trvalo navyknout si na špachtličky ke kosmetice? Tak abyste věděli – dloooouho! Než někde hledat špachtli, radši jsem si rychle umyla ruce a hrábla do krému prsty. Jenže… Ono se to nezdá, ale ne vždy máte tlapky dokonale čisté (a ještě hůř se to udržuje, pokud vedete hodně dlouhé nehty – říkejte si, co chcete), takže pravděpodobnost, že si do skleničky s krémem zanesete bakterie stoupá s každým použitím. A když máte krém otevřený třeba půl roku. Eeeej… A tak jsem se skamarádila se špachtličkami a teď mám na každém kelímku jednu. A ano, vypadá to u mě skoro jak v laboratoři.

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování

Sklenička krému je z průhledného, polomatného skla a víčko můžete v případě potřeby klidně využít jako zrcátko, podle kterého se dá i nalíčit. No vážně, nedělám si srandu! :-) Konzistencí je krém poměrně hutný a kdybyste šli postupně a špachtličkou „rýpli“ vždycky o kousek vedle, než předchozí den, snadno vysledujete postup ještě za měsíc. Ne, že by vám to k něčemu bylo. Jen jsem chtěla demonstrovat, jak je krém hutný. Ovšem jen ve skleničce.

Jakmile jej rozetřete na pleti, působí spíše lehoučkým našlehaným dojmem, fantasticky se vstřebává v řádu vteřin a nezanechává za sebou ani náznak mastné stopy, nebo zatížení pleti. Jak je v balení hutný, tak na pleti se promění v dokonalý obláček, který se do ní vpíjí skoro sám. Mimochodem – stejně, jako je to u séra – pokud se vám nechce se s krémem příliš dlouho „vklepkávat“ (to když neodhadnete množství), prostě jej nechte 10-20 vteřin být. Vstřebá se sám a vám už stačí jen zkontrolovat, že to bylo beze zbytku, abyste mohli třeba nanést korektor, pokud jej potřebujete.

Vůně je opět hodně jemná a já bych ji popsala jako slabší odvar šípkového oleje. To je podle mě nejvýstižnější.

Myrro oční péče Blue Lotus | Intenzivní liftingové oční sérum a Oční krém proti vráskám - 4 měsíce testování

Ještě k tomu dávkování. Jen tak pro zajímavost – kolik používáte očního krému? Na celé okolí očí, které rámuje obočí a pokračuje až ke spánkům. A počítám do toho i oční víčka, samozřejmě. Já s tím vždycky bojuju a snad u každého nového produktu na oči mi trvá dobře týden až 14 dní, než se mi podaří dávku vychytat. Buď je jí moc, nebo málo. Většinou použiju půl zrnka až zrnko rýže, podle konkrétního produktu a jeho vstřebatelnosti. Co vy na to? Je to podle vás moc, nebo je to málo?

Hodnocení očičkového Myrro setu Blue Lotus

Čistě subjektivně bych dvojici zhodnotila jako výrazně a viditelně vypínací, žehlicí a zpevňující. Alespoň co tak můžu vypozorovat. Až si kolikrát připadám jak macecha ve Sněhurce, která hypnotizovala zrcadlo a loudila z něj odpověď, kdo je na světě nejkrásnější. Ale jsou věci, které prostě zhodnotit můžete a vidíte. A podle mě jsou výsledky do očí bijící a jsem s nimi maximálně spokojená. Když se zakřením, tak se mi logicky udělají mimické vějířky vrásek tak, jako každému. Ale pokud zrovna nehážu ksichtíky, je okolí oček perfektně vyžehlené, řekla bych.

Co se týče tmavých stínů pod očima, tak pokud beru normální den, kdy chodím spát plus mínus autobus stejně a neponocuju do brzkých ranních hodin, jsou tmavé kruhy pod očima méně znatelné a oční okolí jemnější a projasněnější, to bez debat. Schválně píšu „normální den“, protože pokud budu flámovat do rána, logicky mi proti kruhům pod očima nepomůže ani igelitka na hlavě, to dá rozum.

Závěrem

Za mě jde o fantastickou dvojici pro péči o očičkové okolí, které vám ráda doporučím a ještě u toho budu mít dobrý pocit, kterak šířím dobré rady.

Oba kousky můžete pořídit v e-shopu Krásná Každý Den, a to buď ve výhodném setu, nebo klidně každý zvlášť – oční sérum i oční krém.

Co vy a oční péče? Taky ji tak prožíváte, jak já? :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít