Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť – recenze

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť - recenze
Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť – recenze

Když jsem naposled psala recenzi na vlasový olejíček, bylo to v době, kdy jsem si zrovna čerstvě zastřihla obočí tak, že mi skoro třetina zmizela. Prostě mi uhnula ruka, no. Přála bych vám vidět můj výraz, když jsem od obočí oddálila zastřihovací nůžtičky a viděla tu spoušť. V první chvíli jsem nevěděla, jestli začat brečet, nebo se smát (zpětně přiznávám, vypadalo to fakt komicky). Naštěstí jsem v záchvatu paniky vyházela kosmetické šuplíky a našla hned dvě věci, které mi do měsíce pomohly katastrofu zažehnat bez sebemenších následků – laSaponaria posilující sérum na řasy a obočí a Myrro vlasový olej (moje recenze).

Obojí obsahuje ingredience pro rychlejší růst vlasů a proti jejich opětovnému vypadávání. Což se mi setsakra hodilo! Sérem jsem pročesávala obočí přes den (po tom, co jsem si ho pracně dokreslila…) a olejíčkem jsem pořádně promazala obočko před spaním. A dorostlo tak krásně a rychle, že teď musím obočí zastřihovat ještě častěji – ale už s opatrností chirurga a každé stříhnutí propočítávám, jako kdyby šlo o start raketoplánu, to dá rozum.

U recenze Myrro vlasového olejíčku jsem psala, že jde po dlouhé době o první kousek svého druhu, který používám pravidelně na konečky vlasů po mytí. Dřív jsem na olejování vlasů nedala dopustit, ale postupem času jsem to buhvíproč zazdila. Od letošního března ale zase mažu pravidelně a je to poznat! Konečky vlasů nekrepatí a nejsou vysušené a i když dostávají pořádně zabrat, vypadají k světu a i kadeřnice se podivovala, že by vlastně vůbec stříhat nepotřebovaly.

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť - recenze
Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej

Dnes mám pro vás recenzi dalšího olejíčku, který ale není primárně jen na vlásky – jde totiž o víceúčelový olejový zázrak jménem Bloom a využijete jej na pleť, vlasy i tělo. Nádherně voní, složení má super luxusní a použití je ultra primitivní. A patří k těm kosmetickým kouskům, které si prostě zamilujete na první dobrou! A že to zrovna u značky Fragile Cosmetics není vůbec těžké!

Fragile Cosmetics Bloom – Luxusní olejíček na všechno

Olejíček Bloom (v překl. „květ“) je vyroben z prvotřídní směsi 100% čistých rostlinných olejů. Nové složení je obohaceno o bakuchiol a výživný a obnovující olej z opuncie, které viditelně zlepšují pokožku i vlasy. Bloom olejíček voní po tónech rozmarýnu, levanduli a tmavém pačuli.

Balení, konzistence, vůně

Malá sklenička z bílého skla s černým aplikátorem a skleněným kapátkem působí hezky a stylově a bude se vám určitě zamlouvat! Olej má sluníčkovou, světle žlutou barvu a o něco řidší konzistenci, než třeba čistý olivový olej (pro představu). Snadno se aplikuje i roztírá.

Vůně je krásná, bylinkově hřejivá, řekla bych. Určitě v ní rozpoznáte rozmarýn a levanduli, ale také další, jemně nasládlou ingredienci. Podle popisu je za ní tmavé pačuli, které by prý mělo vonět nasládle zemitě, až zeleně. S dřevitými a balzamickými podtóny. To by asi odpovídalo. Nevědět o složení vůbec nic, tipnu tam santalové dřevo. To mi přijde lehce podobné.

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť - recenze
Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej

Jak olejíček Bloom používat (a vlastně jakýkoli olej)

Obecně se pro olej doporučuje aplikace na vlhkou pokožku. To samé u vlasů. Proč? Asi nebude na škodu si to připomenout a vysvětlit, poněvadž kolem olejíčků panují v tomto ohledu pořád zmatky. Bohužel pro ty, kteří oleje (a bezvodé balzámy) používají, protože z nich pak nevytřískají tolik, co by mohli. Co je tedy důležité o olejové kosmetice vědět?

Oleje samy o sobě nehydratují pokožku, ale vytvářejí na jejím povrchu ochrannou bariéru, která uzamyká vlhkost. Když aplikujete olej na vlhkou pokožku (například po sprše, nebo po koupeli), olej v ní pomáhá zadržovat vodu, což zlepšuje její hydrataci. Navíc se oleje lépe roztírají po vlhké kůži, jejich rovnoměrnější nanesení je snadnější a spotřebujete jich menší množství. A jelikož vlhká pokožka lépe olej vstřebává, dostanou se do ní výživné látky hlouběji, olej lépe účinkuje a máte šanci jej využít na sto procent.

Pokud byste olej použili na suchou kůži, nevázal by žádnou vlhkost. Pokožka by zůstala suchá (a pocitově i mastná či zatížená) a nedostatečně hydratovaná. Také hrozí, že by pokožka nemusela olej dobře vstřebat, ten by zůstal na jejím povrchu a mohlo by to vést až k ucpávání pórů, či k podráždění.

To samé u vlasů. Vlhké vlasy lépe absorbují vlhkost, kterou může olej uzamknout (tím, že na nich vytvoří mikro ochrannou vrstvičku). To pomáhá vlasy udržet hydratované a zdravé, což je důležité zejména pro suché a poškozené konečky, které jsou ke zničení náchylné nejvíc. Olej se také po vlhkých vlasech lépe a rovnoměrněji roztírá a stejně jako při aplikaci na pokožku, i u vlasů spotřebujete olejíčku menší množství (odpadne i starost, že byste oleje nanesli moc a vlasy zatížili).

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť - recenze
Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej

Kdybyste olej nanášeli na suché vlasy, mohly by vypadat mastně a těžce. Hlavně v případě, že byste neodhadli potřebné množství. A stejně jako u pokožky, olej na suchých vlasech neuzamkne žádnou vlhkost, což znamená, že vlasy nebudou dostatečně hydratované. Takže se může stát, že konečky zůstanou suché a křehké, přestože je pravidelně a poctivě olejujete.

Použití na tělo

Někdy se doporučuje použít olej ve sprše, než sáhnete po ručníku. Ale představa, že se mažu olejem a po celém těle mi ještě teče voda? Neee! Na těle to tedy řeším dvěma způsoby. Buď tak, že olej používám rovnou po tom, co vyjdu ze sprchy a osuším se ručníkem. Pokožka je pořád dostatečně vlhká, aby měl olej co uzamknout, ale už ne mokrá, že by z ní kapala voda. Ale častěji si míchám v dlani aloe vera gel a olej (Myrro chladivý gel s aloe vera je pro tyto účely boží! – moje recenze). A teprve výslednou směs nanáším na kůži. Je to pohodlné, nemusím spěchat a můžu se natřít, kdykoli uznám za vhodné.

Použití na vlasy

U vlasů sahám po oleji zásadně jen po tom, co je umyju a vysuším ručníkem. Nikdy nepoužívám olejík na suché vlasy. Stačí pár kapek oleje nanést do dlaně, nabrat jej bříšky prstů a pokud možno rovnoměrně vmasírovat do vlhkých konců vlasů. Není třeba to s množstvím nikterak přehánět.

Použití na pleť

A pleť? Tam mám vlastní zlepšovák, který už jsem tu párkrát zmiňovala. V dlani si míchám pár kapek olejíčku s jednou pumpičkou hyaluronového séra nebo aloe vera gelu. Vlhkosti je učiněno zadost, olej má v pleti co uzamykat a já nechytám nerva z toho, že si musím s roztíráním po obličeji pospíšit, jinak mi voda (termální, květová, obyč) steče na tričko. Dřív jsem vodičky ve spreji používala pod oleje a bezvodé balzámy často (co jiného taky), ale pak mě napadla ta kombinace s aloe vera nebo hydratačním sérem a je to bomba!

Luxusní voňavé složení

Složením se olej hodí jak pro péči o vlasy, tak i o pleť a pokožku. A jaké ingredience o vás budou v každé kapce pečovat? Jsou to:

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť - recenze
Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej

Slunečnicový olejPokožka: je bohatý na vitamin E, podporuje regeneraci kožních buněk. Má lehkou texturu, která se dobře vstřebává, zlepšuje hydrataci pleti bez ucpávání pórů. Vlasy: vyživuje vlasy, zlepšuje jejich pružnost a lesk. Působí také jako ochrana před UV zářením. Rýžový olejPokožka: obsahuje oryzanol a skvalen, které mají silné antioxidační vlastnosti. Redukuje výskyt jemných vrásek a zlepšuje elasticitu pokožky. Vlasy: zabraňuje jejich lámání a chrání je před poškozením způsobeným stylingem a sluncem. Olej ze sladké mandlePokožka: je bohatý na vitamin E, mastné kyseliny a antioxidanty, které vyživují a hydratují pokožku a snižují výskyt jizev a strií. Vlasy: posiluje a hydratuje vlasy, pomáhá při problémech s roztřepenými konečky.

Bakuchiol Pokožka: přírodní alternativa retinolu. Stimuluje produkci kolagenu a elastinu, zlepšuje texturu pleti, snižuje výskyt vrásek a pigmentových skvrn. Vlasy: pomáhá posilovat vlasy a stimulovat jejich růst. Rozmarýnový olej Pokožka: pomáhá při akné a zánětech. Podporuje prorkvení pokožky. Vlasy: stimuluje vlasové folikuly, což podporuje růst vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Pomáhá proti lupům. Lněný olejPokožka: je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které mají silné protizánětlivé účinky a pomáhají při léčbě ekzémů a suché pokožky. Vlasy: vyživuje vlasy a podporuje jejich růst. Levandulový olejPokožka: pomáhá při akné a drobných poraněních pokožky. Má zklidňující účinky. Vlasy: pomáhá zlepšit cirkulaci krve v pokožce hlavy, což podporuje růst vlasů. Zklidňuje podrážděnou vlasovou pokožku.

Opunciový olejPokožka: olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny a vitamin E, které mají silné anti-age účinky. Redukuje jemné vrásky a dodává pleti hydrataci a výživu. Vlasy: vyživuje a hydratuje suché a poškozené vlasy. Předchází roztřepeným konečkům. Skvalen Pokožka: zlepšuje bariérovou funkci pokožky a chrání ji před ztrátou vlhkosti. Vlasy: dodává vlasům lesk, zjemňuje je a pomáhá chránit před poškozením suché konečky. Brutnákový olejPokožka: obsahuje vyoské množství gama-linolenové kyseliny (GLA), která má protizánětlivé účinky a pomáhá při léčbě suché, citlivé a podrážděné pokožky, včetně ekzémů a rosacey. Vlasy: posiluje vlasovou strukturu, hydratuje a bojuje proti suchým a lámavým vlasům.

Konopný olejPokožka: je bohatý na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které hydratují a regenerují pokožku. Je vhodný pro problematickou pleť, včetně akné a ekzémů. Vlasy: vyživuje a hydratuje vlasy, předchází jejich lámání a posiluje je. Extrakt z proskurníku lékařskéhoPokožka: má silné zklidňující a hydratační účinky. Zjemňuje pokožku, snižuje podráždění a zlepšuje její celkovou texturu. Vlasy: zklidňuje a hydratuje suchou a podrážděnou pokožku hlavy a podporuje zdravý růst vlasů.

Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej | koncentrované luxusní složení na vlasy, tělo i pleť - recenze
Fragile Cosmetics Bloom multifunkční olej

Moje dojmy z testování

Kdybych uměla natočit video, ve kterém bych demonstrovala, jak moc vám takový všestranný olejíček ušetří čas, prostor a nervy, bylo by to jednoduché. Na stůl bych doprostřed dala kufr, kam bych se plánovala sbalit na dovolenou. Nalevo od něj bych naskládala pleťový krém, tělové mléko, odličovací olej, vlasovou masku, sérum na konečky vlasů, krém na ruce, krém na nohy, oční krém a třeba i péči po opalování. A napravo vedle kufru bych postavila lahvičku Bloom olejíčku. Všechno vlevo bych shrnula ze stolu a zůstala by tam jen bílá lahvička s černým kapátkem.

Tím je myslím řečeno všechno podstatné o tom, jak moc multifunkční olej může být. Kosmetickou taštičku na cesty si s ním sbalíte během pěti vteřin. Plus vás s tím pustí i do letadla, poněvadž balení má 50 ml (kdybyste to potřebovali vědět).

Co se mě týče, nejraději si olej nechávám na vlasy, a to na dva způsoby. Buď olejíček využívám na konečky vlasů, na což jsem si od letošního jara zase navykla a tuze mi to vyhovuje. A konečkům ohromně prospívá, jak mi potvrdila i paňmáma v kadeřnictví.

A druhý způsob – občas před samotným mytím vlasy pořádně namočím ve sprše a zamotám do ručníku. Zatím bez mytí. Nechám je v ručníku pár minut, aby proschly do té podoby, že z nich nebude crčet voda. Pak si udělám prsty na několika místech ve vlasech pěšinku a nakapkám tam olej. A bříšky prstů promasíruju. A nechám působit klidně hodinu, během které třeba něco dělám na počítači, nebo se dívám na seriál. Pak vlasy umyju, jak jsem zvyklá. Dvakrát šamponem a jednou kondicionérem. Pokud používám olej před mytím, vynechávám vlasovou masku po šamponu. Zas ať toho není moc.

Zkoušela jsem několikrát olej i na tělo a pleť a byla to velice fajnová a provoněná zkušenost. Kombinovala jsem jej jak s hyaluronovým sérem, tak s aloe vera gelem. V dlani jsem si smíchala olej a sérum či aloe, promnula dlaně mezi sebou a celýma rukama natřela obličej, krk a dekolt. A moooc příjemné to bylo! Směska se do pleti okamžitě vstřebala bez sebemenší zbytkové mastnoty, pleť se tvářila spokojeně, vláčně a zdravě leskle (ale ne mastně!).

Bloom je podle mě něco na způsob víceúčelového oleje JouJou Botanicals Aphrodite, nebo Island Girl (moje recenze). Ty můžete také použít od hlavy až k patě. Aphrodite je hlavně zjemňující, omlazující a udržuje pokožku hydratovanou. Island Girl je super pro intenzivní hydrataci a ochranu pokožky i vlasů v letním období (ale nejen v něm, samozřejmě).

Bloom je bohatý na aktivní složky, jeho složení je velmi koncentrované a obsahuje širokou škálu olejů s různými vlastnostmi a účinky. Nejzásadnější je asi ale informace, že Bloom je vyloženě zaměřen na krásu, ochranu, výživu, hydrataci a zdraví vlasů. Jelikož jsou ale tyto olejíčky vhodné i pro pleť, samo se nabízí přidat do takové směsky ještě anti-age ingredience (bakuchiol, opunciový olej a skvalen) a používat olejíček i na pokožku.

Za mě určitě geniální tah a jestli fandíte setsakra promyšleným víceúčelovým a multifunkčním kosmetickým produktům, budete z olejíčku Bloom od Fragile Cosmetics rozhodně nadšení!

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít