Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů – recenze

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy

Mám pocit, že letos se na blogu s novými značkami roztrhl pytel a jsem z toho nadšená, protože tolika pokladů, co jsem už objevila – to nemá chybu! Dneska si budeme taktéž povídat o novince, a to o italské vlasové kosmetice Fragile Cosmetics, kterou testuju díky e-shopu Krásná Každý Den. Nejdřív si v krátkosti shrneme, co je značka zač, ať si ji můžete v duchu zatřídit do šuplíčku a pak mrkneme na hlavního hrdinu dnešní recenze, a to Reborn Regenerační masku na vlasy. Připraveni? Máte uvařené kafe, nebo namíchaný drink? Výborně, jdeme na to!

Fragile Cosmetics – křehká rovnováha mezi lidskou přirozeností a planetou

Značka Fragile Cosmetics spatřila světlo světa v roce 2021 a založili ji dva italští profíci v oboru vlasové kosmetiky – kadeřník celebrit Franco Gobbi (48) a kadeřnice a odbornice na přírodní kosmetiku Manuela Affatato (36; která mi něčím strašně připomíná Lisabon ze seriálu Papírový dům!). Kdyby vás zajímalo, komu se Franco staral o vlasy, tak seznam je poměrně dlouhý, ale byly to například Dua Lipa, Lana Del Rey, Madonna, Miley Cyrus, Katy Perry, Emily Ratajkowski nebo Gigi Hadid.

Název Fragile [frádžile] v italštině znamená „křehký“ a souvisí s osobní filozofií a uměleckým dílem Franca Gobbiho. Ten totiž v roce 2017 uspořádal výstavu fotografií s názvem „Fragile“, která byla zaměřena na zkoumání křehké a jemné lidské krásy a přirozenosti, což jsou hodnoty, které Franco Gobbi přenesl i do své kosmetické značky.

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Zakladatelé značky Fragile Cosmetics – Manuela Affatato a Franco Gobbi (zdroj: FragileCosmetics.com – About Us)

Inspirace a filozofie – značka klade důraz na udržitelnost, ekologii a používání přírodních ingrediencí bez škodlivých chemikálií. Její vznik byl inspirován potřebou vytvořit vysoce kvalitní přírodní vlasové produkty, které respektují vlasy i životní prostředí.

Inovace – produkty Fragile Cosmetics jsou vyvíjeny s využitím nejnovějších technologií a výzkumu v oblasti přírodní kosmetiky, aby byly co nejúčinnější a nejšetrnější. Sortiment zahrnuje šampony, kondicionéry, masky, oleje, séra a sytlingové produkty, které jsou navrženy tak, aby je mohli používat jak muži, tak ženy a aby vyhovovaly různým typům vlasům a jejich potřebám. Značka se zaměřuje na kombinaci tradičních a moderních metod extrakce účinných ingrediencí.

Etika vůči přírodě i zvířatům – značka používá etické výrobní postupy, recyklovatelné obaly, vysoce kvalitní a luxusní přírodní ingredience a samozřejmě vyznává cruelty-free testování své kosmetiky. To znamená, že neexistuje, aby byl produkt (či jeho složka) otestován na zvířatech. Veškeré testy se dělají na dobrovolnících. Kosmetika je veganská a na všech obalech najdete označní PETA Approved – tedy že produkt byl schválen organizací PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). To potvrzuje, že produkt a jeho ingredience nebyly testovány na zvířatech v žádné fázi jejich výroby a že značka dodržuje vysoké etické standardy.

Toliko ve zkratce, ať víte, s kým máte tu čest. A my už se vrhneme pod víčko prvnímu kousku od Fragile Cosmetics, které si na blogu představíme. Protože další budou následovat záhy, tak se těšte!

Fragile Reborn Regenerační maska na vlasy

Bohaté složení masky dokáže velmi intenzivně a hloubkově regenerovat, posílit a ošetřit všechny typy vlasů a zanechat je viditelně zdravé, hebké a lesklé. A to s okamžitými výsledky, které zaznamenáte už po prvním použití.

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů

Jednoduché luxusní balení

A to se vám bude hodně líbit! Balení masky na první pohled působí, že je vyvedeno v černé barvě, ale nenechte se mýlit. Černé je jen víčko. Zbytek je z těžkého tmavě fialového skla, které nejenže suprově vypadá, ale má i ryze praktické vlastnosti. Jaké?

Tmavě fialová barva je účinná při blokování ultrafialového záření (UV), které může způsobit rozklad některých aktivních složek v kosmetických produktech, takže by ztratily na účinnosti. Minimalizuje také průnik slunečního světla pro případ, že byste produkt nechali omylem někde ležet a zapomněli jej schovat (což ale nedělejte). Sluneční světlo ovlivňuje trvanlivost přírodních ingrediencí a může dokonce aktivovat některé mikroorganismy, které by kontaminovaly obsah.

Tmavý obal z fialového skla také chrání stabilitu složek, jako jsou antioxidanty a vitaminy, které vydrží účinné po delší dobu. To samé funguje i u esenciálních olejíčků, čehož například v Česku hodně využívá i značka Nobilis Tilia, jejíž éteráčky jsou svou kvalitou proslulé a které jsou právě baleny v obalech z tmavě fialového skla.

Jen tak otázka mimo téma – co děláte s mezivíčkem, které obsahují krémy, nebo masky? Víte, co myslím – odšroubujete uzávěr a obsah kryje ještě víčko, které jen „sedí“ nahoře. Dáváte ho zpět po každém použití, nebo jej při prvním otevření produktu odstraníte a zahodíte? Já se přiznám, že jsem druhý případ… :-)

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů

Konzistence a vůně

Vzhledově je vlasová maska Reborn perfektně našlehaná, ale přitom hutně krémová. Výborně se nabírá, nestéká ani z rukou, ani z vlasů. Díky tomu se s ní skvěle pracuje, a to i když potom vlasy rozčesáváte hřebenem se širokými zuby, abyste masku zapracovali rovnoměrně od kořínků ke konečkům. Také je výhoda, že konzistence dovoluje použít menší množství masky, než u produktů, které jsou gelové, či řidší.

Vůně je krásně jemná a nasládlá. A já v ní ze všeho nejvíc cítím kakaové máslo s vanilkou. Je to ale spíše lehká vůně čistoty, v žádném případě vás po přivonění k masce nečeká omráčení výraznou parfemací.

Vymazlené složení pro okamžitý účinek

Maska je až po víčko nabušená účinnými látkami, které si vaše vlásky zamilují! Ve složení objevíte třeba:

Organický heřmánkový hydrolát, který má zklidňující a protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku hlavy, snižuje zarudnutí a podporuje zdravý růst vlasů. Glycinový sojový protein posiluje a obnovuje vlasovou strukturu. Zvyšuje elasticitu vlasů, snižuje lámavost a zlepšuje jejich celkovou sílu. Avokádový olej je bohatý na vitaminy A, D, E a zdravé tuky. Hydratuje a vyživuje vlasy, podporuje jejich růst a zlepšuje jejich lesk a pružnost. Kakaové máslo intenzivně hydratuje a vyživuje suché vlasy. Pomáhá je zjemnit, zlepšit jejich strukturu a dodat jim lesk a hladkost. Kokosový olej hydratuje a chrání vlasy před poškozením. Obsahuje kyselinu laurovou, která proniká do vlasových vláken, posiluje je a snižuje ztrátu bílkovin.

Výtažek z chmelových květů má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Podporuje zdravou pokožku hlavy a pomáhá stimulovat růst vlasů. Hydrolyzovaný rostlinný protein zpevňuje vlasy a zvyšuje jejich pružnost. Pomáhá obnovit poškozené vlasy tím, že vyplňuje trhliny ve vlasové kutikule (šupinaté vnější vrstvě vlasu). Extrakt z plodu goji je bohatý na vitaminy a antioxidanty. Podporuje růst zdravých vlasů, chrání je před poškozením a stárnutím. Výtažek ze salicornie hydratuje a chrání vlasy před dehydratací. Má vysoký obsah minerálů a živin, které zlepšují zdraví vlasů a pokožky hlavy.

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů

Extrakt z listů ořešáku královského obsahuje třísloviny a flavonoidy, které mají zklidňující a antimikrobiální vlastnosti. Pomáhá zlepšovat zdraví pokožky hlavy a podporuje růst vlasů. Ceramidy posilují vlasovou kutikulu a obnovují ochrannou bariéru vlasů. Pomáhají zadržovat vlhkost ve vlasech, zlepšit jejich pružnost a snížit lámavost. Mrkvový olej je bohatý na vitaminy A a E. Posiluje vlasy, podporuje jejich růst a zlepšuje jejich pružnost a lesk.

Jak se maska používá

Pro případ, že byste to netušili (stejně jako já ještě před několika lety), tak vlasová maska se používá po šamponu a před kondicionérem. Je to proto, že šamponem smyjete z vlasů veškeré nečistoty a zbytky stylingových přípravků, které na nich zůstaly. Vlas po použití šamponu zůstane otevřený. Tehdy je správný čas použít masku. Po masce je třeba vlas zase vyhladit a uzavřít a pak přichází na řadu kondicionér, který toto znamenitě dovede. Takový je správný postup.

A teď k té masce. Jestli jste zvyklí otevřít kelímek s maskou, hrábnout do ní všemi prsty a „kydnout“ si na hlavu štědré množství produktu, zadržte. U koncentrované kosmetiky, jakou Fragile Cosmetics je, vám stačí mnohem menší množství pro ihned viditelné účinky. Výrobce uvádí, že ideální množství pro jemné vlasy je „2 knobs“, což v doslovném překladu znamená „2 knoflíky“. Pro silné vlasy doporučuje použít dvojnásobné množství. Jak si takové dva knoflíky představit? Pokud si vezmete, že knoflík má průměr zhruba jako mince (tedy 1-2 cm), mohl by odpovídat množství masky o velikosti lískového oříšku, nebo zarovnané čajové lžičky.

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů

Takže, abychom to shrnuli: umyjte vlasy 2x šamponem, opláchněte je a na pár minut (doslova) vlasy zabalte do ručníku. To proto, abyste z nich vymačkali přebytečnou vodu a zbytečně si neředili další péči. Chraň vás ruka Páně, abyste vlasy nějak ručníkem drbali, nebo drhnuli! Z toho rostu, když mi to občas udělá kadeřnice a mám v tu chvíli chuť zoufale výt. Poté v dlaních rozetřete potřebné množství masky a celýma rukama vlasy prohrabujte, uhlazujte a jemně nanášejte masku od kořínků po konečky. Nakonec vlasy opatrně pročísněte hřebenem s širšími zuby. A nechte masku působit 5-10 minut minimálně. A opláchněte vlažnou vodou. Nakonec použijte kondicionér a po pár minutách zase spláchněte.

Moje dojmy z testování

Bez masky je vlasové pečování poloviční a moje vlasy by vám o tom mohly z fleku napsat libreto k dvoudenní opeře. A to zvlášť v létě, kdy je vystavuju sluníčku a slané mořské vodě a větru (poněvadž tu na ostrově fouká snad pořád – navíc slaný vzduch!).

Masku používám po obnovujícím a hydratačním šamponu od téže značky (za pár dní se těšte na recenzi). Jak jsem zmiňovala výš – vlasy umyté šamponem nechám pár minut zabalené v ručníku, abych se zbavila přebytečné vody a masku si zbytečně neředila. Mám vlasy šmiklé na mikádo po ramena, takže množství dávkuju jako dva lískové oříšky.

Líbí se mi, že vlasy masku hned „nesežerou“, ale že se maska nechá krásně vtírat po celých vlasech rovnoměrně. Normálně cítíte, jak vám vlásky pod rukama měknou a jsou hezky poddajné. To samé, když se je pokusíte učesat, abyste masku rozprostřeli ve vlasech ještě lépe – jde to skvěle, vlasy jsou krásně rozčesatelné a necuchají se. Vůni při nanášení i dalším působení vnímám spíš okrajově, protože je hodně jemná.

Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů - recenze
Fragile Cosmetics Reborn Regenerační maska na vlasy | pro intenzivní regeneraci a hloubkové ošetření vlasů

Masku nechávám působit podle nálady, a to uvedených minimálně 10 minut (pod tuto dobu nejdu, protože by mi to přišlo jako plýtvání), častěji ale nechávám masku dělat zázraky mnohem déle. A není výjimkou, že nanesu masku na vlasy i na obličej a jdu si pustit hodinový díl seriálu (zrovna sleduju Vis a Vis na Netflixu, kdybyste se ptali – a totálně boží to je!). Poté masku smývám. Jde to výborně, vlasy jsou na dotek měkoučké, vláčné a hebké. Jako tekuté hedvábí. Až si kolikrát říkám, jestli má vůbec cenu používat kondicionér a že kdyby takto vlásky zůstaly, bylo by to fantastické!

Rozdíl oproti tomu, když vlasy myju jen šamponem a kondicionérem, ve srovnání s tím, když mezi ně dám jako mezikrok vlasovou masku? Markantní, řekla bych. Bez masky jsou vlasy také hezké, o tom žádná. Ale s maskou jsou takové vzdušnější, lehčí (ale ne rozlétané), překrásně sypací a na dotek taaaaaak fajnové!

Prostě máte tendenci je rukama pořád prohrabovat a přehazovat pěšinku ze strany na stranu. I vzhledově vypadají skvěle, a to i když je necháte uschnout jen tak halabala, bez jakéhokoli zásahu fénem. Podle mě by mohla být maska fantastickou volbou pro lidi s jemnými vlasy, kteří si právě fénem potřebují vlasy „nadhodit“ od hlavy, aby se jim tak rychle nemastily. U masky Reborn má člověk pocit, že snad vlásky získaly vlastní sílu, aby se udržely i bez fénové berličky. Za mě spokojenost maximální!

Rozhodně si počkejte ještě na sobotní recenzi, ve které plánuju shrnout poznatky z testování Vlasového rituálu ve 3 krocích Glow & Flow & Poise. V kombinaci s vlasovou maskou Reborn je to něco hrozně moc božího! Akorát s jednou věcí je třeba počítat – že když jednou zkusíte luxusní přírodní kosmetiku na vlasy, blbě se vrací (pokud vůbec) k čemukoli normálnějšímu… Tak jen abyste to věděli a neházeli po mně pak prázdné tuby od šamponů, ju? :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít