Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Havlíkova Apotéka – Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! – recenze

Havlíkova přírodní apotéka - Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! - recenze
Havlíkova Apotéka – Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! – recenze

Víte, jaký je rozdíl mezi některými (to zdůrazňuju!) kosmetickými výrobci a vaší babičkou? Babča by do krému či mastičky nikdy nedala přísadu jen proto, aby zlevnila cenu výsledného produktu. A víte, proč to dneska zmiňuju? Protože přesně tato myšlenka mi proletěla hlavou, když jsem začala poprvé testovat Havlíkův přírodní zázrak. Že receptura je vlastně přesně jako od babičky. Samé přírodní chuťovky a žádná samoúčelná složka bez pořádného užitku. Ale pojďme to omrknout pěkně od začátku…

Havlíkův přírodní zázrak je první a nejprodávanější produkt značky Havlíkova Apotéka. Jde o všestrannou organickou mastičku s vysokým obsahem včelího vosku a medu. Podle výrobce působí jako ochrana proti stárnutí pokožky, kterou zároveň pomáhá revitalizovat regenerovat a vyživovat. Je vyrobená z 11 nejsilnějších přírodních výživných a regeneračních ingrediencí v nejvyšší BIO kvalitě. Nejvíce se hodí pro podvyživenou pleť, krk a dekolt, včetně rtů a očního okolí.

Balení, vůně, konzistence

Jestli tu na blogu nejste poprvé, nejspíš už jste zaznamenali, že mám pro balení kosmetiky extrémně v oblibě hliníkové tubičky, které připomínají temperové barvičky. Nejen, že jsou neuvěřitelně roztomilé a stylové, ale jsou také tuze praktické! Na rozdíl od plastových tub se dají ty hliníkové totiž postupně rolovat (a zůstanou tak), když produkt spotřebováváte a lépe se vám tak k obsahu dostává. Nemusíte příště znova přemačkávat celou tubu.

Vůně – i kdybych neviděla složení ani z rychlíku, okamžitě bych tipla makový olej. Resp. makovou buchtu. A med. Maková buchta s medem. Jo. To je nejvýstižnější. Vůně je to krásně plná, ale přitom jemná a nerušivá. V mastičce není žádná přidaná parfemace, takže se jedná o přirozené vůně obsažených ingrediencí. V tomto případě makového oleje a medu. A je to mooooc fajnové!

Havlíkova přírodní apotéka - Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! - recenze
Havlíkova Apotéka – Havlíkův přírodní zázrak

Mastička je sytě žlutá sluníčková a hutnější, navíc složením úplně bez vody. Roztírá se ale fantasticky – teplem těla okamžitě taje a měkne a nechá se hezky rozetřít po pokožce.

Jak se multifunkční mastička používá

Doporučuje se mastičku aplikovat dle potřeby lokálně na celé tělo i obličej. Používejte ale jen malé množství, protože mast je koncentrovaná a bezvodá, takže vám stačí jen pár milimetrů z tuby. Ono se to nezdá, ale takový malý bezvodý balzámek vám vystačí úplně stejně, jako třeba velké balení pleťového krému, nebo tělového mléka.

Také myslete na to, že mastička neobsahuje vodu, proto je nutné ji mazat buď na mírně vlhkou pokožku, nebo ji smíchat v dlani třeba s aloe gelem. O tom, proč se oleje používají na vlhkou pokožku, jsem se rozepsala v článku o Bloom olejíčku. Ve zkratce cituju: „Oleje samy o sobě nehydratují pokožku, ale vytvářejí na jejím povrchu ochrannou bariéru, která uzamyká vlhkost. Když aplikujete olej na vlhkou pokožku, olej v ní pomáhá zadržovat vodu, což zlepšuje její hydrataci. Pokud byste olej použili na suchou kůži, nevázal by žádnou vlhkost. Pokožka by zůstala suchá a nedostatečně hydratovaná.“

Zázračné složení – bez nadsázky!

U Havlíků vsází hlavně na kvalitu, takže mě docela šokovalo (příjemně!), když jsem našla v příbalovém letáčku u mastičky zajímavé upozornění. Prý se může stát, že příroda „nepojede dle plánu“ a rostlina se neurodí v požadované kvalitě. Kdyby se tak prý stalo, produkt se toho roku nebude vyrábět.

Havlíkova přírodní apotéka - Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! - recenze
Havlíkova Apotéka – Havlíkův přírodní zázrak

V úvodu jsem zmiňovala, že receptura Havlíkova zázraku je složená ze samých super výživných ingrediencí, tak si je teď pojďme stručně představit, ať víte, s čím máte tu čest:

Makadamiový olej poskytuje pokožce optimální výživu, pomáhá ji hydratovat a udržuje její vitalitu na buněčné úrovni. Má složení velmi blízké lidskému kožnímu mazu. Makový olej zvláčňuje pokožku a je schopný zadržovat v ní potřebnou vlhkost. Lehce se vstřebává, urychluje hojení popraskané a šupinaté pokožky, zmírňuje projevy ekzémů, začervenání, svědění, pálení a pnutí. Včelí vosk vytváří na pleti ochrannou vrstvu. Má vyživující, zjemňující a zvlhčující účinky a protizánětlivé vlastnosti. Rakytníkový extrakt urychluje hojení jizev, včetně akné. Zklidňuje, tonizuje a hydratuje porušenou pokožku a chrání ji před nepříznivými vlivy. Med regeneruje suchou a popraskanou pokožku. Je jednou z nejsilnějších přírodních hydratačních látek.

Mateří kašička patří mezi nejdokonalejší výživu tkání a pokožky. Díky nukleovým kyselinám podporuje schopnost okamžité buněčné regenerace a urychluje hojení ran. Její unikátní složení se nikdy nepodařilo zcela napodobit v žádné laboratoři. Včelí královna je díky tomuto séru mnohem větší a žije několikanásobně déle než včelí dělnice. Propolis je bohatý na bioaktivní látky s bakteriostatickými a antibakteriálními účinky. Pomáhá v péči o pokožku s ekzémy, lupénkou a akné. Tlumí negativní účinky UV záření na pokožku. Rozmarýnový extrakt čistí, uklidňuje a zjemňuje pleť. Vitamin E chrání buňky před stresem, propůjčuje pokožce mladší vzhled a urychluje její regeneraci.

Moje dojmy z testování – Havlíkův přírodní zázrak

Havlíkův zázrak je ten typ kosmetiky, kterou MILUJU nosit s sebou, kamkoli jdu. Znáte ten pocit – některý balzámek na rty či mini krémík na ruce si z celého srdce zamilujete a máte jej pak v kapse nebo kabelce vždycky. A používáte jej, kdykoli si během dne vzpomenete. A sluníčková mastička je přesně ten typ. Kdyby mi to nebylo blbé, mažu se pořád – v autě, v obchodě, na procházce, na kafi, všude!

Havlíkova přírodní apotéka - Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! - recenze
Havlíkova Apotéka – Havlíkův přírodní zázrak

Dokonce je i poměrně snadné zařídit, abych mohla mazat pokožku „mírně vlhkou“ (aneb – kdo chce, hledá způsob). Stejně s sebou pořád nosím láhev s vodou (ne tu drahou jen na ozdobu, protože je to zrovna cool, ale obyčejnou vratnou plastovou a opravdu ji několikrát vypiju). Anebo si prostě namočím ruce do moře, když potřebuju a jsem poblíž. Je přece všeobecně známý fakt, že slaná voda je dobrá na léčbu třeba atopického ekzému, lupénky, nebo urychluje hojení ran a pokožku regeneruje. Tak proč nespojit dobré s užitečným, které je nejvíc po ruce (doslova), no ne?

Co můžu potvrdit na milion procent, tak že mastička je nejenže hojivá – ona je ULTRA MEGA hojivá! Nejlépe to funguje právě na suchá svědivá, nebo dokonce i šupinatá místa. Tam máte po starostech nejdéle do druhého dne (nebo třetího namazání). Já ji teď chci ještě otestovat v kombinaci s jílovou Urtekram maskou na paže a stehna, tak si sem pak ještě dopíšu poznatky. Doteď jsem na tyto části těla zkoušela jinou kosmetiku a totálně bez úspěchu (vyjma té jílové masky), tak jsem zvědavá.

Spálená pokožka – od sluníčka, nebo z kuchyně

Také je havlíkovský zázrak darem z nebes pro pokožku, kterou jste „zapomněli“ na sluníčku. Víte dobře, že jestli někdo držkuje, že se lidi dostatečně nemažou opalovacím krémem, jsem to já. A mám tendenci s tím otravovat všechny okolo. Nebo se jim pak pošklebovat s tím, že „já to říkala“, až si přijdou s bolestivým usykáváním pro aloe gel, s kůží rudou jak vařený rak. Pokud už se vám podaří, že se blbě namažete, nebo zapomenete vrstvu opalováku obnovit a pokožka se vám připeče, rovnou po mastičce sáhněte a zkombinujte ji s aloe gelem, nebo hyaluronovým sérem. Kůže přestane bolet a pálit a zklidní se. To samé, když se popálíte při vaření. Stejný postup. Okamžitě: Havlíkův zázrak + aloe gel.

Na podrážděnou kůži po holení

Mastička je také opravdický zázrak na podrážděnou pokožku po holení. Běžně používám na podpaží epilátor. Je to nepříjemné, ale radši přežiju pár vteřin s obličejem zkrouceným do bolestivé grimasy, než chloupky kosit obden žiletkou. Navíc moje pokožka epilátor v podpaží snáší skvěle a snad nikdy se mi nestalo, že bych se po něm osypala (na rozdíl od žiletky!). A právě žiletku tu chci řešit. Jednou jedinkrát jsem si epilátor zapomněla nabít. Tak jsem sáhla po žiletce. Takovou kravinu už nikdy neudělám! To radši budu jak Grizzly! Už půl hodiny po holení mě kůže pálila jak čert (žiletka byla ostrá a používám Lobey gel na holení, stejně jako na zbytek těla) a vyskákalo mi tolik pupínků, že bych to ani nespočítala.

Havlíkova přírodní apotéka - Havlíkův přírodní zázrak | multifunkční mastička, kterou potřebujete! - recenze
Havlíkova Apotéka – Havlíkův přírodní zázrak

Natřela jsem podpaží aloe gelem a čekala, že do dalšího dne to bude ok. Leda prd! Pálilo to pořád a bolelo mě i mytí čistou vodou. Až pak mě (pozdě, ale přece) napadlo podrážděnou kůži máznout Havlíkovou mastičkou. Asi takhle – úleva OKAMŽITÁ, bolest ihned pryč a rudé pupínky zmizely, ani nevím jak. Prostě mě to napadlo za pár hodin zkontrolovat a byly pryč. Doufám, že už tuhle situaci zažívat nikdy nebudu, ale kdyby se vám náhodou stalo to samé – vřele doporučuju mastičku okamžitě použít – tady to bylo fakt boží!

Mastička se stálým místem v kosmetickém šuplíčku

Už nesčetněkrát jsem psala, že co se týče kosmetiky – i když mi něco vyhovuje, tak touha testovat novinky mi brání v tom, abych něco kupovala opakovaně. A že když už něco koupím znovu, tak je to z mé strany pro kosmetiku ocenění nejvyšší. No… Nebála bych se zařadit Havlíkův přírodní zázrak právě do takového peckovního žebříčku, protože toto je ukrutně povedený kousek, který bych měla moc ráda doma pořád. Navíc je fajn, že se prodává hned ve 3 velikostech – 10 ml tubičce, 30 ml balení (to jsem testovala teď já) a větším, 50 ml balení. Podle mě je ideální to střední, protože krému spotřebujete fakt malinko. Zas ale cenově vychází o stovku levněji to 50 ml.

Každopádně hlavního hrdinu dnešní recenze, Havlíkův přírodní zázrak, doporučuju všemi dvaceti. Toto fakt nemá chybu! ♥

PS: když už za námi někdo do Chorvatska jede, ptá se, co nám má z České republiky přivést. Asi už vím, co bude pravidelně na seznamu! :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít