Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jo Browne Luxusní tělový peeling | 100% přírodní body scrub – recenze

IMG 1412
Jo Browne Luxusní tělový peeling | 100% přírodní body scrub

Mám v Zadaru oblíbený obchůdek v zapadlé uličce vedle náměstí Narodni trg, kam si pravidelně chodím pro kamínkové šperky – náramky, přívěsky, korálky, náušnice… Jmenuje se Lotos Nakit a probírám se tam s oblibou všemi vzácnými minerály, na které se nemůžu vynadívat a mám vždycky pocit, že je nemožné vybrat si jen jeden nebo dva kousky. Naposled jsem takhle ukořistila překrásný, blankytně modrý amazonitový náramek se stříbrným přívěskem, který mi od té doby dělá společnost každý den. Proč o tom začínám?

Poněvadž luxusní tělový peeling Jo Browne mě vůní ve vteřině přenesl právě doprostřed roztomilého obchůdku plného kamínkových amuletů, které kolem sebe vyzařují tolik energie, až se divím, že celý baráček nesvítí i ve tmě. Nemůžu se té vůně nabažit, protože mě zklidňuje víc, než kdyby na mě někdo vysypal pytel sušené levandule. A taky mám tendenci dýchat během peelingování tak zhluboka, až se mi z toho kolikrát zatočí hlava. Toto je neskutečně relaxační zkrášlující kousek, který má u mě v koupelně speciální místo!

O značce Jo Browne tu ještě nikdy řeč nebyla, a tak si pojďme v krátkosti představit, co je zač.

Jo Browne: Irsko, příroda a tuhé parfémy

Zakladatelka značky, Joanne Browne, je vyškolená aromaterapeutka a specialistka na přírodní esence, oleje a léčivé rostliny. Kombinace její lásky k přírodě a péči o zdraví ji v roce 2016 vedla k rozhodnutí, splnit si svůj sen a zkusit vytvořit svůj první kosmetický produkt – tuhý parfém. To se setkalo s ohromným úspěchem, takže je jasné, že další kosmetické pokusy na sebe nenechaly dlouho čekat – naštěstí pro nás všechny!

Jo Browne si od samého počátku klade za cíl vyrábět produkty ručně v malých sériích, aby byla zaručena jejich maximální kvalita a čerstvost. Vyrábí se v irských dílnách, kde Jo a její tým dbají na každý detail, od výběru surovin až po krásná a ekologická balení.

jo browne
Joanne Browne, Zdroj: Who We Are – Jo Browne

Co od značky čekat

Sortiment zahrnuje kompletní řady péče o tělo, pleť i vlasy. Objevíte u nich například luxusní tělový olej s vůní neroli, bergamotu, palmarosy a rozmarýnu. Tělový peeling, který si vás nevratně zaháčkuje okamžitě po otevření víčka. Tuhý čisticí balzámek na obličej v rozkošném bambusovém obalu. Nebo zpevňující sérum s křemíkem pro krásně šťavnatou mladistvou pleť.

Díky své odbornosti v oblasti aromaterapie Jo Browne věnuje velkou pozornost vůním a jejich účinkům na lidskou psychiku. Každý produkt je navržen tak, aby pečoval nejen o pokožku, ale také zlepšoval náladu, snižoval stres a podporoval relaxaci.

Jedním z hlavních závazků značky je udržitelnost a šetrnost k přírodě. Používá přírodní obnovitelné suroviny, jako jsou rostlinné oleje, vosky a esenciální oleje. Samozřejmostí jsou i ekologicky šetrné obaly, které jsou z velké části recyklovatelné a minimalizují tak negativní vliv na životní prostředí.

Značka je samozřejmě „cruelty-free„, což znamená, že žádný z jejích produktů (ani použitých ingrediencí) nikdy nebyl testován na zvířatech.

Luxusní přírodní kosmetika – co to je?

Poslední dobou je luxusní přírodní kosmetika hojně skloňované slovní spojení a já mám nutkání se u toho pozastavit a vysvětlit to. Co si pod tím vlastně představit? Tento pojem označuje kosmetické produkty, které kombinují prvotřídní přírodní složky s vysokou kvalitou výroby a exkluzivním zážitkem pro své uživatele. Taková kosmetika je vyráběna z pečlivě vybraných, čistých a často organických surovin, jako jsou rostlinné oleje, esenciální oleje, bylinky a výtažky z rostlin, bez použití syntetických chemikálií a jakýchkoli (byť jen potenciálně) škodlivých látek.

Luxusní přírodní kosmetika klade důraz hlavně na exkluzivitu a prémiovost, a to nejen co se složení týče, ale také ve zpracování a samotném balení. Produkty jsou často vyráběny v menších sériích a ručně. Kladou důraz na detail a preciznost a zaměřují se na maximální kvalitu a účinnost. Kromě toho zahrnuje koncept luxusní přírodní kosmetiky také udržitelný a etický přístup – od používání ekologických surovin až po balení, které minimalizuje dopad na životní prostředí. Zároveň je cílem poskytnout zákazníkovi nejen fyzický, ale i smyslový zážitek, například díky rafinovaným vůním a texturám.

Takže až takhle příště označím nějaký produkt, už budete tušit, proč mu tak říkám ;-)

Jo Browne Luxusní tělový peeling (Body scrub)

Tělových peelingů na bázi cukru už mi rukama prošlo bezpočet a nemůžu říct, že by mi každý utkvěl v paměti. Některé byly skvělé a mám chuť si je objednat znovu, na jiné už si bez recenze ani nepamatuju. Můžete hádat, kam se řadí Jo Browne. Ale klidně vám napráskám hned na úvod, že je to asi poprvé, co si chodím v koupelně jen tak přivonět k tělovému peelingu. V žádném případě nehrozí, že bych do kelímku hrábla rukou jen tak, abych si na rychlovku vyžehlila kůži. Bylo by to podle mě zvěrstvo srovnatelné s tím, jako kdybych do sebe kopla láhev nejlepšího vína na ex a zapila to pivem. Nene, peeling je jiná pohádka – ta se musí vychutnat!

IMG 1415
Jo Browne Luxusní tělový peeling | 100% přírodní body scrub

100% přírodní tělový peeling se zlatým jojobovým olejem je prý skvělým pro hydrataci a vyhlazení pokožky. A za jedinečnou vůní, která vás stopro uchvátí (na to si klidně vsadím!), může směs 8 nejčistších éterických olejů, včetně bergamotu, neroli, palmarosy a rozmarýnu.

Balení, konzistence, vůně

S tělovými peelingy na bázi cukru/soli a oleje mám jeden osobní problém. Pokud je balení laciné a špatně vymyšlené, budete peeling z duše nenávidět a nebudete jej používat rádi. Proč? Poněvadž když výrobce šetří na balení, stačí peeling jedinkrát špatně naklonit (i zavřený) a víčko začne okamžitě propouštět mastnotu, která je pak po celé koupelně. A to prostě nechcete.

Naštěstí můžu s radostí prohlásit, že Jo Browne peeling není ten případ. Pevný plastový kelímek s víčkem z kombinace plastu a bambusu těsní skvěle a nepropustí ani kapku! I když tedy peeling jednou otevřete, použijete a zase zavřete, můžete s balením hrát klidně fotbal – neprojde ani ň! A vy si ušetříte nervózní tik v oku z nedobrovolného úklidu koupelny po každém použití. Palec nahoru!

Základ jantarově žluté tělové mňamky tvoří cukr a oleje. Konzistence se tedy odvíjí od této směsky, která na první pohled připomíná mraženou mangovou tříšť, do které byste nejraději zabořili brčko a vyzkoušeli, jestli chutná taky tak skvěle, jak lákavě vypadá. Teoreticky se vám nic nestane – vyzkoušeno za vás na pár krystalcích. Prostě slaďoučká chuť s až neuvěřitelným rozsahem vůní jednotlivých esenciálních olejů. Fajnové je, že i když si peeling naberete prsty, tak se nedrolí, ale poměrně dobře drží pohromadě a nechá se dobře nanést a roztírat na pokožce.

Vůně je LUXUSNÍÍÍÍ a pro mou maličkost suverénně ten největší tahák, co mě na peelingu naprosto uchvacuje. Nejsem příliš schopná od sebe oddělit jednotlivé vonné oleje, které dohromady fungují v jednu neuvěřitelně dokonalou vonnou symfonii. Jak jsem zmiňovala v úvodu – mně vůně připomíná můj nejmilejší obchůdek, kam si chodím pro vzácné kamínky a kde mám vždycky pocit, že se tam zastavil čas. Někomu by možná vůně mohla připomenout i oblíbenou čajovnu s hřejivým tlumeným světlem z lamp zavěšených nad stolečky, kolem kterých se sedí na měkkých nadýchaných polštářcích a usrkává voňavý čaj z malých mističek. Mimochodem – stejnou vůni (pojmenovanou jako Signature Blend) má i směs esenciálních olejů do aroma difuzéru, kterou v Krásná Každý Den také najdete.

Jak se peeling používá

Jemnými krouživými pohyby aplikujte peeling na vlhkou pokožku. Masírujte tak dlouho, dokud vám to bude příjemné. Netlačte přitom na kůži. Klidně si v průběhu masáže navlhčete ruce, peelingování bude ještě příjemnější. Užívejte si péči tak dlouho, dokud se cukrové krystalky nerozpustí. Poté pokožku opláchněte teplou vodou.

Peeling používejte jednou či dvakrát týdně a dávejte pozor, abyste jej nepoužívali na poraněnou pokožku, rozrýpané pupínky a tak. Na rozdíl od solného peelingu to sice nebude štípat, ale zbytečně byste si kůži cukrovými krystalky dráždili. Raději počkejte, až se vše kompletně zahojí a pak si voňavou vyhlazující masáž užijte dvojnásob.

luxury body scrub
Jo Browne Luxusní tělový peeling, Zdroj: Luxury Body Scrub – Jo Browne

Super luxusní složení

Základ peelingu tvoří cukr, který je oproti soli výhodnější v tom, že se dá používat i na citlivější partie. Jeho částečky jsou také oblejší, tudíž peeling není tak dráždivý a abrazivní, jako jeho solný bratříček a může se používat častěji.

Obsažené rostlinné oleje a másla

Hroznový olej je bohatý na antioxidanty, zejména kyselinu linolovou a vitamin E. Rychle se vstřebává a má lehkou texturu. Jojobový olej pomáhá vyrovnávat přirozenou produkci mazu pokožky a podporuje regeneraci buněk. Bambusový prášek se často používá jako jemný exfoliant. Účinně odstraňuje odumřelé kožní buňky, zjemňuje pokožku a podporuje její regeneraci. Ricinový olej zklidňuje suchou a podrážděnou pokožku, podporuje hojení a je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které chrání kožní bariéru.

Meruňkový olej je bohatý na vitaminy A a E, zlepšuje pružnost pokožky a podporuje její regeneraci. Mangové máslo je bohaté na vitaminy A, C a E, které jsou známé regeneračními a hydratačními vlastnostmi. Chrání pokožku před ztrátou vlhkosti, zjemňuje ji a má protizánětlivé účinky. Beta-karoten je silný antioxidant, který chrání pokožku před poškozením volnými radikály. Také podporuje její zdravý vzhled, zlepšuje její tón a zpomaluje stárnutí.

Obsažené esenciální oleje

Pomerančový esenciální olej má osvěžující a zklidňující účinky. Povzbuzuje krevní oběh, čímž podporuje zdravý vzhled pokožky a dodává jí zářivost. Bergamotový olej čistí a tonizuje pokožku, má antiseptické a uklidňující vlastnosti. Zklidňuje podráždění a podporuje relaxaci. Neroli olej zlepšuje elasticitu pokožky, má regenerační účinky a zklidňuje podrážděnou kůži. Palmarosa olej má silné hydratační vlastnosti a pomáhá udržovat rovnováhu vlhkosti v pokožce. Má antibakteriální a antiseptické účinky. Kadidlovníkový olej podporuje regeneraci kožních buněk a zklidňuje zánětlivé stavy. Zpevňuje pokožku a minimalizuje výskyt jizev a strií.

Gerániový olej má harmonizující účinky na pokožku. Pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu, zlepšuje tón pleti a zklidňuje podráždění. Grapefruitový olej má osvěžující a detoxikační účinky. Tonizuje pokožku, podporuje její pružnost a stimuluje cirkulaci krve, což pomáhá snižovat výskyt celulitidy. Rozmarýnový olej má antioxidační, protizánětlivé a tonizační účinky. Chrání pokožku před poškozením volnými radikály a podporuje její regeneraci. Benzoinový olej má uklidňující a regenerační účinky. Zklidňuje podrážděnou pokožku a vytváří na ní ochrannou vrstvu, která ji chrání před vnějšími vlivy. Navíc zlepšuje pružnost a vzhled pokožky.

IMG 1416
Jo Browne Luxusní tělový peeling | 100% přírodní body scrub

Moje dojmy z testování

Mám s peelingem jediný problém – jeho používání se doporučuje 1-2x týdně. Ale já bych ho nejradši používala denně! Neuvěřitelně mi voní a nechává kůži tak fajnově vyhlazenou, vláčnou a heboučkou… Je to stejné, jako koupit si velkou Nutellu, tu položit na kuchyňskou linku i s pohotovostní lžičkou a vědět, že bych na ni neměla chodit častěji, než jedenkrát do týdne. No jako odolejte! Takže si chodím aspoň občas přivonět, případně si s trošičkou peelingu cvičně obrousím nožky před spaním, nebo jej použiju v mini množství na ruce. A pak si k nim poříd čichám jak fetišista. K rukám myslím… k nohám si taky bez problémů dosáhnu, ale mezi lidmi by to asi budilo nežádoucí pozornost… :-D

Hodně mě baví, že peeling se nedrolí a nechá se krásně rozetřít po vlhké kůži, aniž by ze mě odpadávaly kusy cukru různě po sprcháči. To samé, když rukama jemně masírujete pokožku. Je to příjemné, návykové a taaaaak voňavé! Hlavně to poslední – vůně se totiž na pokožce drží hodně dlouho a když peeling použijete před spaním, můžete se těšit i na překrásně provoněné povlečení.

U peelingů tohoto typu je výhoda, že po jejich použití nemusíte používat žádné tělové mléko, krém ani olej. Pokožka bude po peelingu hezky ošetřená a vláčná. Zůstane na ní po opláchnutí jemný film, jako kdybyste vlhkou kůži natřeli olejíčkem. Není to mastný pocit. Je to vážně stejné, jako když právě absolvujete každovečerní natírání. Jen je to pak už bez práce.

A co se vyhlazení týče? Óóóóó, to je cosi tuze fajnového! Pokožka je na dotek hlaďoučká a jemná jak dětská prdelka. Přísahám, že budete mít tendenci se pořád otlapkávat a užívat si, že tak heboučkou kůži jste ještě v životě neměli.

Závěrem

Kdyby si to slůvko „luxusní“ v názvu nezasloužil tenhle peeling od Jo Browne, tak potom už nic. To je hoooodně boží zážitek toto! Vůně, konzistence, ingredience, balení, účinky… Ojojoooj, moc povedená přírodní kosmetická pecka! ;-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít