Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek

Věděli jste, že Jižní Korea je obecně vnímána jako jedna z předních světových kosmetických velmocí? Kosmetika je tu velké téma a častokrát skloňovaná desetikroková péče o pleť pochází právě z těchto končin. Korejci si totiž velmi zakládají na pleťovém pečování a bezchybný vzhled a zdraví pokožky je pro ně naprostou prioritou. Vlastně jejich filozofie v této oblasti je mi velice blízká, na rozdíl třeba od té americké. Může to z mé strany znít jako předsudky, ale tak to prostě vnímám.

U Korejců si všímám, že kladou velký důraz na zdravou a pěstěnou pleť prostřednictvím prevence a extra kvalitní péče. Stejně na mě působí i Francouzi – primární je dokonalá a preventivní péče. Kdežto Američané tíhnou spíše k rychlým řešením, kdy třeba pigmentové skvrny nebo akné „řeší“ tak, že je zamaskují make-upem. A prvotní příčina je jim šumafuk a nepřemýšlí nad ní. Vnímáte to někdo stejně, nebo jde jen o moje zkreslené vnímání světa? Dejte vědět do komentářů, zajímá mě to!

Čím je korejská kosmetika specifická

Víceúrovňová péče o pleť je asi první věc, co mě napadne. Korejská kosmetika je vyloženě postavená na každodenní vícestupňové rutině, která zahrnuje kroky jako dvoufázové čištění, exfoliaci, toner, esenci, sérum, ampule, masky, oční krémy, zvlhčovače a ochranu proti sluníčku.

Dvoufázové čištění je věc, se kterou jsem se setkala až při prvním testování korejské kosmetiky a byla jsem z toho ze začátku docela vykulená. Než se ukázalo, že jde o geniální postup, který moje pleť miluje! Jde o to, že první krok večerní rutiny zahrnuje olejový čistič, který odstraňuje make-up a nečistoty na bázi oleje. Následuje pěnový nebo gelový přípravek pro hloubkové čištění pleti, který si dokáže poradit s nečistotami rozpustnými ve vodě.

Esence – je klíčový krok v péči o pleť. Jde o lehký, ale vysoce koncentrovaný produkt, který pleť hydratuje a připravuje ji na další péči. Jednorázové sheet masky (plátýnkové, nebo gelové) – jsou napuštěné séry a esencemi a jsou oblíbené pro okamžitou hydrataci a výživu pleti. Ampule – jsou koncentrované formy sér, které cílí na specifické problémy pleti, jako jsou vrásky, pigmentace, nebo ztráta elasticity. BB a CC krémy – kombinují péči o pleť, ochranu proti sluníčku a lehké krytí v jednom produktu. Exfoliace s AHA a BHA kyselinami jsou v Koreji velmi populární pro jemné odstranění odumřelých kožních buněk a zlepšení textury pleti. Fermentace – fermentované složky jsou často používány pro jejich lepší absorpci a vyšší koncentraci živin, což zvyšuje efektivitu produktů.

Ochrana proti slunci – tuto odrážku si nechávám zvlášť, protože jestli mají něco v Koreji promyšlené do detailu, je to právě tato oblast. Já se díky korejským opalovacím krémům naučila chránit pleť před sluníčkem celoročně a od doby, co jsem si na to navykla, tak razím teorii, že nejlepší protivráskový krém je ten opalovací. Poněvadž sluníčko může za 80-90% viditelných známek stárnutí pleti. A když se tomu jde výrazně vyhnout čistě JEN použitím opalovacího krému – byla bych blázen, kdybych něco takového ignorovala, nemyslíte?

Rutina na míru podle Korean Concept

A když už teď máme jasno, co je korejská kosmetika zač, je na čase přejít k hlavnímu bodu dnešního článku – totiž šikovné rutině na míru podle Korean Concept, složené právě z korejských značek kosmetiky. V čem je to super a proč byste to měli vyzkoušet?

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku

Vyplněním jednoduchého dotazníku (zabere max 2 minuty) získáte kompletní kosmetickou rutinu, šitou na míru vaší pleti. Dotazník je zdarma a nezadáváte žádné osobní informace jako e-mail, nebo telefon – vyplníte dotazník a rovnou vidíte návrh rutiny. Nejde ani o předem připravené balíčky – algoritmus až podle vašich odpovědí usoudí, jaké specifické produkty jsou vhodné přímo pro vaši maličkost. Otázky berou v úvahu i takové detaily, jestli jste vegan, používáte make-up, nebo jestli jste na něco alergičtí. Výhoda je, že se nemusíte probírat stovkami produktů a luštit u každého z nich popisek a složení (zvlášť v případě alergií). Dotazník vám po vyplnění bleskově doporučí 5 kroků rutiny – dvoufázové čištění (2 produkty), toner, esenci, pleťový krém + oční krém a ochranu proti sluníčku.

Momentálně nabízí e-shop Korean Concept 28 kvalitních korejských kosmetických značek, tak zde je alespoň malá ochutnávka, které z nich to mimo jiné jsou:

Beauty of Joseon – značka čerpá inspiraci z tradiční korejské krásy a péče o pleť z doby dynastie Joseon. Používá přírodní ingredience, jako ženšen, rýži a med. Nabízí hlavně produkty, které pomáhají pleť hydratovat a rozjasnit. Cosrx – produkty s jednoduchým, ale účinným složením. Značka se zaměřuje na řešení specifických problémů pleti, jako je akné, citlivá pokožka, nebo hyperpigmentace. Cosrx je známá také pro své náplasti na akné a produkty s kyselinami AHA a BHA.

Isntree se zaměřuje na použití přírodních ingrediencí, klade velký důraz na hydrataci a obsah kyseliny hyaluronové v produktech. Je vhodná pro citlivou pleť. Round Lab používá lokální korejské ingredience, jako jsou extrakty z ostrova Dokdo, korejské borovicové jehličí a bambusová voda. Zaměřuje se zejména na hydrataci a zklidnění podrážděné pokožky. Purito je značka známá svým ekologickým přístupem. Používá přírodní ingredience s vysokou koncentrací účinných látek a její produkty často používají centellu asijskou (pupečník asijský) pro její regenerační a zklidňující vlastnosti. Značka se zaměřuje i na produkty s ochranou proti UV záření.

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku

Moje výsledky z dotazníku

V dotazníku vyplníte jméno, pohlaví, věk, jak vnímáte svou pleť, co vás trápí nejvíce, nebo jestli je pro vás důležité, aby kosmetika byla veganská. A následuje dotaz na případnou alergii. Na konci dotazníku můžete zanechat svůj e-mail, ale čistě jen proto, kdybyste na něj chtěli poslat 10% slevu na nákup. Jinak e-mail nechávat nemusíte, není to povinnost.

Jaký typ pleti mám podle dotazníku já

Máte normální pleť – není tedy ani nadměrně mastná, ani suchá. Stále si ale zaslouží řádnou péči, aby si pleť zachovala svoji vyrovnanost. Vybrané produkty obsahují dostatečnou hydrataci a výživu díky extraktu z Centella Asiatica a např. ženšenu.

Vaše pleť je náchylná na zarudnutí a vyrážky – nenechá si vše líbit a reaguje také na vnější vlivy. Potřebujete používat produkty bohaté na zklidňující a výživné látky, jako jsou panthenol a extrakt z Centella Asiatica. Je nutné se vyhnout agresivním látkám a parfemacím, které mohou být pro citlivou pokožku příliš intenzivní.

Na Vaší pleti se objevují jemné linie a vrásky – je nutné používat produkty bohaté například na extrakt z hlemýždího slizu nebo niacinamid, které obnovují pružnost pleti a regenerují ji.

Jaké produkty mi dotazník doporučil používat

Pro dvoufázové čištění pleti čisticí olej SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil + čisticí gel Round Lab Birch Juice Moisturizing Cleanser. Jako toner Bidalli Vegan Centella Asiatica Toner. Esence bude prý nejlepší Mixsoon Soondy Centella Asiatica Essence. Pleťový krém mi vyšel jako ideální pro mou pleť Round Lab Birch Juice Moisturizing Cream. Vhodný opalovací krém pak Mixsoon Centella Sun Cream. A jako oční sérum/krém mi dotazník doporučil Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal.

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku

SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil – čisticí olej

Lehký olej pro čištění pleti, který dokonale odstraňuje make-up, přebytečný maz a nečistoty. Obsahuje extrakt z pupečníku asijského (Centella Asiatica) z Madagaskaru a 6 rostlinných olejů, které zajišťují hloubkové čištění pleti bez podráždění pokožky.

Jak se olej používá: olej nanesete do suchých dlaní a krouživými pohyby vmasírujete do pokožky obličeje, až do rozpuštění make-upu. Navlhčíte dlaně vodou a opět vmasírujete. Olej se změní na lehkou, mléčnou emulzi. Poté přípravek opláchnete vlažnou vodou.

Moje první dojmy: moc se mi líbí pumpičkové balení. Podle mě je pro tento typ produktu to nejlepší možné, zjednodušuje to celou práci a ještě to pěkně vypadá. Olejíček se mi používá skvěle! Stačí mi jedna pupmička na celý obličej, krk i dekolt. Olej velmi jemně, skoro až neznatelně voní. Nechá se výborně nanášet na pleť a i jeho roztírání je příjemné. Veškeré nečistoty, BB krém, řasenka i líčidla se pleti pouští jako mávnutím kouzelného proutku. Po opláchnutí vodou se olejík okamžitě mění na jemnou emulzi mléčné barvy a snadno se oplachuje. Pleť nezůstává mastná.

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil – čisticí olej

Round Lab Birch Juice Moisturizing Cleanser – čisticí gel

Jemný čisticí gel, který důkladně čistí pokožku a zároveň jí poskytuje dlouhotrvající hydrataci a výživu. Obsahuje šťávu z břízy a kyselinu hyaluronovou, které hydratují a zklidňují pleť. Udržuje přirozenou bariéru pokožky.

Jak se gel používá: malé množství gelu nanesete na navlhčenou pokožku po opláchnutí předchozího kroku – čisticího oleje. A krátce vmasírujete do získání pěny. Vyhýbejte se oblasti kolem očí. Následně důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Moje první dojmy: balení super, praktické, padne do ruky, nikde nic neteče, gel se skvěle dávkuje – palec nahoru. Stejně jako u čisticího oleje, i gel má jemnou a takřka neznatelnou čistou vůni. Na obličeji s ním během chviličky vytvoříte jemnou krémovou pěnu, která se snadno oplachuje a zanechává pleť čisťounkou, hebkou a svěží. A bez jakéhokoli náznaku pnutí, nebo suchosti.

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Round Lab Birch Juice Moisturizing Cleanser – čisticí gel

Bidalli Vegan Centella Asiatica Toner – toner

Toner v sobě spojuje účinnou tonizaci a hlubokou hydrataci, přinášející pokožce zářivý a zdravý vzhled. S luxusním složením obsahujícím extrakt z pupečníku asijského, který má výjimečné protizánětlivé a hojivé vlastnosti, je tento toner pravou lahůdkou pro pleť.

Jak se toner používá: po důkladném vyčištění pleti naneste toner na vatový tamponek a ošetřete s ním celý obličej, krk a dekolt. Anebo jej do pleti jemně vmasírujte přímo rukama. Před dalším krokem nechte toner vstřebat. Používejte jej ráno a večer.

Moje první dojmy: skleněné balení s minimalistickou etiketkou na mě dělá dojem čehosi velice léčivého z lékárny. Jelikož by mi bylo líto, aby byť jen kapka toneru přišla nazmar, rozhodla jsem se, že jej budu používat bez tamponků a na pleť jej budu nanášet rukama. Jde to velice snadno – pár kapek si nadávkuju do dlaně, pak ruce protřu mezi sebou a okamžitě toner roztírám po pleti. Vůně je tuze jemná a klidně bych přípravek označila jako „bez parfemace“. Toner na mě dělá dojem, že pleť po čištění hezky zklidní a zvlhčí. Dokonce jsem se dočetla, že prý toner můžete chápat jako osvěžující nápoj pro vaši pokožku, který jí dodá potřebné živiny a hydrataci. Zajímavé!

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Bidalli Vegan Centella Asiatica Toner – toner

Mixsoon Soondy Centella Asiatica Essence – esence

Jemná a lehká esence, která je ideální pro zklidnění a hydrataci podrážděné pokožky. Obsahuje extrakt z pupečníku asijského, který je známý protizánětlivými, antioxidačními a hojivými vlastnostmi.

Jak se esence používá: aplikujte dostatečné množství esence na očištěný a tonizovaný obličej. Jemně vklepejte do pokožky, dokud se úplně nevstřebá. Používejte každý den. Tip: 2-3 kapky esence se dají přidat i do vašeho pleťového krému, abyste podpořili jeho účinky.

Moje první dojmy: malá lahvička se šroubovacím víčkem a míšánkem na obale je ohromně ťuťuňuňu! Vodičku bez jakékoli vůně či parfemace rozetřu v dlaních a těmi potom vláhu jemně „vtlačím“ do pleti. Je to velice snadný kosmetický krok – asi stejně, jako kdybyste si jen navlhčili dlaně vodou a těmi si otřeli obličej. S tím rozdílem, že s esencí pleť hydratujete, zklidníte a vymizíkujete případná zarudnutí a podráždění.

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Mixsoon Soondy Centella Asiatica Essence – esence

Round Lab Birch Juice Moisturizing Cream – krém

Jemný a vyživující krém, který poskytuje hydrataci a posílení kožní bariéry. Obsahuje extrakt z břízy a kyselinu hyaluronovou, které podporují produkci kolagenu a rychlejší hojení pokožky. Krém tak zlepšuje elasticitu a pružnost pleti a snižuje viditelnost jemných linek a vrásek.

Jak se krém používá: malé množství krému vmasírujte do očištěné pokožky obličeje. Krém se používá ráno a večer.

Moje první dojmy: bleděmodrý, obláčkově našlehaný krém, který je stejně jako jeho předchůdci v této kosmetické rutině bez parfemace. Pleť pocitově okamžitě zvlhčuje a na mě dělá dojem, jako kdyby se někomu podařilo vymyslet krém jen z jedné ingredience – z vody. Namísto toho, abyste dodávali pleti postupně spršku hydratace během dne třeba z termální vody ve spreji, tak ji natřete krémem a ona si z této vrstvičky „pije“ ještě několik hodin po natření. Krém je na pleti pocitově VELMI příjemný, ohromně se hodí do jakékoli vícekrokové rutiny (protože se nedrolí, nemastí a kamarádí se snad úplně se vším), pleť nikterak nezatěžuje a zvlášť teď v létě je ukrutně pohodlný na nošení!

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Round Lab Birch Juice Moisturizing Cream – krém

Mixsoon Centella Sun Cream – opalovací krém

Lehký, rychle se vstřebávající opalovací krém s chemickým UV filtrem, poskytující širokospektrální ochranu SPF50+ PA++++ proti UV záření. Obsahuje extrakt z pupečníku asijského pro zklidnění a hydrataci pokožky. Krém nezanechává bílý film a je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé a aknózní.

Jak se opalovací krém používá: dostatečné množství krému naneste na pokožku obličeje jako poslední krok ranní péče. Pro zajištění dostatečné ochrany před UV zářením aplikaci během dne opakujte.

Moje první dojmy: jestli někdo umí skvělé opalovací krémy, jsou to Korejci. Jestli si chcete navyknout na každodenní rutinu, kdy automaticky používáte opalovací krém, ale irituje vás mastný nebo zatěžující pocit na pleti, vsaďte na některý z korejských kousků proti sluníčku. Nemůžete šlápnout vedle snad u žádné značky. A krém od Mixsoon je toho zářným příkladem. Fantasticky se roztírá, okamžitě se vstřebává a nezanechává a sebou ani náznak bílého filmu, mastnoty, nebo nedejbože lepivosti. Je to značka ideál! Snad jediné, na co musíte myslet, tak abyste krém s chemickým filtrem vždycky nanášeli minimálně 20 minut předtím, než se vydáte ven na sluníčko, protože se musí dostatečně vstřebat. U minerálního filtru působí ochrana ihned, u chemického je třeba chvíli čekat.

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Mixsoon Centella Sun Cream – opalovací krém

Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal – oční sérum

Oční sérum kombinuje sílu ženšenu a retinalu (aktivní formy vitaminu A), aby poskytlo intenzivní péči o citlivé oční okolí. Sérum je určeno ke zmírnění vrásek v okolí očí, které vznikají ztrátou proteinu, který zajišťuje elasticitu dermální vrstvy naší pokožky. To vede k poklesu kolagenu a kyseliny hyaluronové v pleti a kvůli tomu vznikají linky a vrásky.

Jak se oční sérum používá: malé množství séra naneste na oční okolí, jemně rozetřete a nechte vstřebat. Nanášejte opatrně, aby se produkt nedostal dovnitř oka. Používejte pouze večer! Je to z toho důvodu, že krém obsahuje účinnou látku retinal, se kterou se nesmí na sluníčko.

Moje první dojmy: balení s pumpičkou je pěkné, praktické a na použití fajnové. Sérum světle sluníčkové barvy je bez parfemace, bleskově se vstřebává a zanechává pleť měkkou, ošetřenou a projasněnou. Žádný pocit mastnoty, lepivosti, nebo drolení. Přijde mi dost zajímavá kombinace retinalu a ženšenu. To první má pomáhat jak proti vráskám, tak třeba i proti hyperpigmentaci, takže by to mohlo fungovat na tmavé stíny pod očima. Retinal působí proti stárnutí a vráskám, ale s menšími vedlejšími účinky, než retinol. Tak uvidíme!

Korejská kosmetika Korean Concept: rutina na míru podle dotazníku + můj výsledek (7 produktů)
Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal – oční sérum

Závěrem

Jakmile všechny produkty z Korean Concept pořádně otestuju, shrneme si tu někdy na podzim poznatky opět v článcích. Jeden věnuju čištění a přípravě pleti na péči, druhý pak samotné péči a ochraně proti sluníčku. Tak se pak těšte!

Co vy a korejská kosmetika a celkově filozofie péče o pleť? Je vám blízká vícekroková péče, nebo máte raději kosmetický minimalismus a jen pár oblíbených funkčních produktů?

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít