Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky – recenze

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze
Lerève Detoxikační čisticí pěna

O italské značce Lerève jsem tu ještě nepsala, takže tu máme velkou kosmetickou premiéru. Postupně vám od Lerève ukážu celý sortiment, který můžete najít v obchůdku Krásná Každý Den – doplňky stravy i kosmetiku. U mě na blogu jde o novou značku a mám nepsané pravidlo, že jí u prvního článku věnuju pár odrážek, takže než se vrhnu na první recenzi, povíme si, co je Lerève zač a co od značky čekat. Až teprve pak omrkneme, jak v testu dopadl první mnou zkoušený produkt – Detoxikační čisticí pěna na obličej. Připraveni? Jdeme na to!

Lerève – aha moment, který vám změní pohled na kosmetickou péči

Poměrně dlouho Italka Francesca Campione snila o tom, že vdechne život vlastní kosmetické značce. A když už se tak v roce 2020 stalo, pojmenovala ji velmi stylově – Lerève. Název vychází z francouzského „rêve“, což znamená v překladu „sen“. Takže takový doslova splněný sen!

Francesca toužila po tom, aby se její značka neztratila v moři slibů, kdy na každém produktu bude vypsána spousta neuvěřitelných účinků, které dost možná ani nebude jak ověřit. Chtěla vědecky podložené informace o konkrétních složkách a ingrediencích, které jsou pro krásnou a zdravou pokožku klíčové. A to včetně těch, které ještě ani nebyly pořádně vyzkoušeny.

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze
Zakladatelka značky Lerève – Francesca Campioni, Zdroj: Lerève Beauty, About Us

Dala proto dohromady vědecký tým odborníků v oblasti léčiv, aby zjistila, které složky jsou nejvíce funkční pro nejrůznější kožní problémy. Zrodil se jí totiž v hlavě přímo geniální nápad – nechtěla nabízet pouze kosmetiku, která bude hasit kožní problémy až v momentě, kdy se viditelně projeví na pokožce. Chtěla řešit příčinu těchto problémů a zarazit jejich vznik už v samotném zárodku. Ideálně tak, aby vůbec nevznikly. Jak? Šikovnými doplňky stravy (čili „nutrikosmetikou„), na které bude navazovat kosmetická péče. A to je podle mě naprosto geniální!

Já bych to přirovnala k momentu, kdy mi dentální hygienistka vysvětlovala, že si zuby přece nemůžu čistit jen obyčejným velkým kartáčkem, protože bych je tímto způsobem vypucovala z pouhých 50%. Je třeba použít každý den i mezizubní kartáček a nit a dočistit zbylých 50% plochy zubů, aby byla péče kompletní. Když to řeknete takto, je to LOGICKÉ, viďte?A u kosmetické péče to od doby, co zkoumám Lerève vnímám podobně. Vlastně vůbec nedává smysl jen „hasit požár“, až když se nějaký problém na pleti objeví. Je potřeba přijít na kloub jeho příčině a ideálně řešit prevenci. Třeba v podobě výživy a případně i doplňků stravy. Jak prosté, milý Watsone :-)

Značka Lerève:

…vyrábí své produkty z vysoce kvalitních surovin, a to převážně od místních italských výrobců, nebo od ověřených zahraničních dodavatelů. Lerève si velmi zakládá na udržitelnosti a ekologickém počínání. Počínaje výběrem obalů vyrobených ze 100% recyklovatelných nebo recyklovaných materiálů až po papír používaný při balení, přepravě, nebo propagaci. Papír je vždy 100% FSC (pochází z šetrného obhospodařování lesa) a je částečně vyroben i z odpadu z jiného zpracování.

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze
Lerève Detoxikační čisticí pěna
Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze

…klade obrovský důraz hlavně na prokazatelnou účinnost jak doplňků stravy, tak kosmetiky, na čemž si velmi zakládá. Proto veškeré produkty neustále testuje, ověřuje je a dokládá to i získanými certifikáty. Také poskytuje zákazníkům co nejvíce informací o složení a účincích svých produktů, aby každý mohl udělat maximálně informované rozhodnutí, jak bude zrovna on o svou pleť pečovat.

…přemýšlí nad souvislostmi a snaží se svoje zákazníky vzdělávat v oblasti zdraví a krásy. Na jejich Instagramu najdete spoustu užitečných informací například o tom, co dělá s vaší pokožkou stres, jak vypadá takový „jídelníček pro krásu“, že kožní alergie a akné dost často začínají ve střevech, nebo třeba co jsou volné radikály – jak poškozují tkáň a způsobují buněčné stárnutí. Je to ukrutně zajímavé čtení a vřele doporučuju účet @lerevebeauty.it začít sledovat.

5 nejprodávanějších produktů Lerève:

Pro představu, co ze sortimentu značky se mezi zákazníky dlouhodobě těší největší oblibě:

Regenerační a obnovující jasmínový elixír je směs 15 vzácných rostlinných olejů z celého světa (včetně růžového, jasmínového absolue a oleje z neroli). Nejen, že aktivně mizíkuje projevy stárnutí pokožky (linky, vrásky, suchá pleť), ale má i výrazné aromaterapeutické účinky, zvyšuje sebevědomí a zlepšuje náladu!

Regenerační maska z mořských řas hloubkově působí na hustotu a hydrataci pokožky, revitalizuje ji, posiluje a vyhlazuje jemné linky.

Esenciální oční krém hloubkově hydratuje oblast kolem očí pomocí bohatého složení s peptidy, kyselinou hyaluronovou, oleje z konopí a meruňkových jader. Díky obsahu kofeinu a diosminu účinně působí také proti váčkům a tmavým kruhům pod očima.

Kolagen Complex doplněk stravy v podobě ve vodě rozpustného prášku k pití je ideální pro vnitřní péči o pokožku, vlasy, nehty a klouby. Každá dávka obsahuje 5000 mg hydrolyzovaného kolagenu, který je navíc doplněn o aminokyseliny a antioxidanty.

Hydratační posilující sérum proti stárnutí je podle zakladatelky značky absolutní základ celé péče Lerève. Jde o vysoce účinné a koncentrované sérum, které v sobě spojuje kyselinu hyaluronovou se třemi molekulárními hmotnostmi, dračí krev a probiotika.

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze

A teď, když už máte představu, s jakou značkou si tu budeme tykat následující měsíce (protože všechny jmenované produkty vám tu časem představím, až je důkladně otestuju), se jdeme mrknout na první recenzi.

Lerève Detoxikační čisticí pěna

První přírodní čisticí pěna od Lerève má jemnost obláčku, texturu jemného pohlazení na tváři a účinnost několika čisticích produktů najednou. Dokáže hloubkově vyčistit pleť od zbytku líčidel i nečistot, které na pleti ulpěly během dne či noci. Má jemný exfoliační účinek a odstraňuje odumřelé buňky, čímž bojuje proti vzniku pigmentových skvrn (a ty stávající postupně zesvětluje). Účinkuje i proti viditelným známkám stárnutí pleti, redukuje vrásky a vyhlazuje pokožku. Podle výrobce ovšem nejde jen o „čisticí pěnu“. Detox Cloud Cleanser je spíše komplexní čisticí kúra, která fantasticky připraví pleť na veškerou další péči, kterou jí plánujete dodat.

Jednoduché a funkční balení

Pro pěnový produkt určený k čištění pleti si asi neumím představit jiné balení. Toto je osvědčené, funkční a používané mnoha jinými značkami napříč přírodní kosmetikou. Plastová recyklovatelná tuba s jednoduchou pumpičkou vám snadno padne do ruky a skvěle se s ní manipuluje. A navíc i hezky vypadá, takže jestli dáváte v koupelně přednost jednoduchým barvám a čistým liniím a berou vás mory z šíleně barevných obalů, tady si přijdete na své. Ne, že bych byla nějaký bytový architekt, ale asi se to bude dobře kombinovat, no. A nesmějte se, i na takovém detailu přeci záleží!

Konzistence a vůně

Co kvituju s obrovským povděkem, tak jak je hutná a nádherně krémová pěna. Výborně se s ní pracuje a naprosto miluju ten pocit, kdy ji nanesu na pleť a začnu roztírat. Je to jako milunké pohlazení, které si budete chtít užívat ráno i večer! Pěnu bych klidně svou hutností přirovnala k produktu na holení. Až taková je to paráda.

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze

U vůně jsem poměrně dlouho dumala nad tím, co mi vlastně připomíná. A myslím, že jsem to objevila – podle mě pěna voní jako originální Chloé Eau de Parfum. Jelikož parfém docela dlouho používala moje mamka, tak kdykoli si pěnou myju obličej, vzpomenu si právě na ni. A to je moc pěkňučké a milé! ♥

Složení jako reklama na tu nejčistší pleť

Když jsem se svým laickým očkem začetla do složení, nestačila jsem zírat! Podle mě se tady někdo slušně vyřádil a rozhodl se, že tohle nebude jen tak obyčejná čisticí pěna. Tohle bude „kompletní očistný rituál s pečujícím přesahem„. Nebo tak něco. Posuďte sami podle toho, co jsem v receptuře objevila (kromě jemných čisticích složek):

Glycerin je známý svými hydratačními vlastnostmi, kdy pomáhá přitahovat vodu do vrchních vrstev pokožky. Tímto způsobem může také pomoci zlepšit kožní bariéru a chránit ji před vysoušením. Aloe vera má silné zklidňující, hydratační a protizánětlivé vlastnosti, podporuje hojení ran a poskytuje pleti intenzivní hydrataci. Heřmánkový extrakt pleť zklidňuje, snižuje její zarudnutí a pomáhá v boji proti akné. Panthenol (provitamin B5) zlepšuje hydrataci pokožky, podporuje hojení a účinně konejší poškozenou pleť (což určitě znáte při použití na letní spáleniny od sluníčka).

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze

Extrakt ze slézu lesního má hydratační vlastnosti a poskytuje pleti potřebnou vlhkost. Niacinamid (vitamin B3) zlepšuje texturu pleti, snižuje výskyt rozšířených pórů, zklidňuje záněty a reguluje nadměrnou produkci kožního mazu. Zlepšuje také funkci kožní bariéry a snižuje výskyt pigmentových skvrn. Extrakt z listů vilínu pomáhá stahovat póry, snižovat zarudnutí a upokojovat podrážděnou pleť. Urea zlepšuje hydrataci pleti tím, že přitahuje vodu a zároveň podporuje odstranění odumřelých kožních buněk, takže zlepšuje texturu a celkový vzhled pleti. Hydrolyzovaný pšeničný protein posiluje kožní bariéru, pomáhá k lepší elasticitě pleti a zlepšení její struktury. Kyselina mléčná pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky, čímž podporuje obnovu pleti a zlepšuje její tón. Přispívá také k lepší hydrataci a může pomoci vyhlazovat jemné linky a vrásky.

Moje dojmy z testování

Mám vyzkoušeno snad všechno, co přírodní kosmetika v oblasti čištění pleti vymyslela, takže vím, co mi vyhovuje a co ne. Čištění pleti je absolutní základ a pokud se nějaký produkt chce probojovat až do mé každodenní rutiny, je potřeba, aby se jednoduše a rychle používal (nikdo nechce čištěním pleti trávit mládí!), snadno smýval a znamenitě fungoval. A jsem moc ráda, že se v této čisticí pěně všechny mé požadavky sešly pěkně pohromadě, v jednom funkčním produktu.

Pěnu používám velmi ráda, protože snadnější už podle mě čištění ani být nemůže. Stačí ráno a večer rozetřít po navlhčené pleti obličeje jednu pumpičku pěny, chvíli pomasírovat a smýt vlažnou vodou. To je celé. Během této seance si užijete jak příjemně hladivý a hebký pocit, který pěna na pleti vytváří, tak aromaterapeutický rauš, protože její vůně je prostě nádherná. Jak říkám – mně připomíná parfém Chloé.

Po smytí pěny zaznamenáte okamžité (a to virtuálně podtrhuju) prozáření a projasnění pleti, jako kdybyste si právě z pleti smyli rozjasňující masku. Pleť po použití pěny nepne, ani jsem nezaznamenala žádný pocit suchosti, nebo čehokoli nepříjemného. Je to zkrátka jako nanést si na obličej čisticí obláček, smýt ho a těšit se z dokonale čisté pokožky (ano, kontrolovala jsem to i micelárkou).

Lerève Detoxikační čisticí pěna na obličej | každodenní kúra pro zesílení účinků pečující kosmetiky - recenze
Lerève Detoxikační čisticí pěna

Nevím, jestli je to úplně nutné, ale stejně každý večer spoléhám na dvoufázové čištění (1x denně stačí, ať zas pleť moc netýrám), kdy použiju buď čisticí olej v pumpičce, nebo olejový gel. Pěnu pak používám jako druhý krok. Ráno používám jen pěnu. Takto se mi to maximálně osvědčilo a pleť vypadá tuze spokojeně.

Závěrem

Jestli jste dneska slyšeli výraz „nutrikosmetika“ poprvé, rozhodně na značku Lerève v Krásná Každý Den mrkněte. Budete překvapeni, co všechno se dá našlapat do doplňků stravy a přísahám, že se nebudete moci zbavit dojmu, jak byste si z toho všeho nejraději namíchali jeden velký koktejl! A co se týče kosmetiky – tato značka mi se svou filozofií dává perfektní smysl. A i když si občas trochu připadám jako Samantha ze Sexu ve městě, která každý den polykala hrst tobolek proti všemu možnému, nemůžu se ubránit dojmu, že je to prostě logické. Proč nevyužít toho, že je kosmetická věda takhle daleko a ignorovat vychytávky, které nejenže se s kosmetikou perfektně doplní, ale vlastně ji možná v mnohém i nahradí.

A co se týče samotné detoxikační čisticí pěny Lerève – podle mě jde o VELMI povedenou záležitost, kterou je snadné si zamilovat a zařadit do své každodenní ranní i večerní rutiny. Moc ráda ji doporučím!

Čím momentálně čistíte pleť vy? A užíváte nějaké doplňky stravy určené vyloženě pro krásnou pleť, vlasy, nebo nehty?

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít