Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem – recenze

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze
Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem – recenze

Organické včeličkové balzámky jsou pomyslnou vlajkovou lodí britské kosmetické značky Batch #001. Najdete u nich hned několik druhů a jestli je vašemu srdéčku blízká kosmetika s obsahem včelího vosku, která má tolik možností využití, že při troše fantazie si sbalíte s sebou na cesty jen jednu skleničku, rozhodně stojí za omrknutí. Podrobněji jsem všechny čtyři druhy balzámků, které značka vyrábí, rozebírala v článku o opunciovém balzámu před několika dny, tak se kdyžtak proklikněte na recenzi přímo tady, ať to nemusíte složitě hledat.

A hlavní hvězda dnešního článku? Organický balzám z včelího vosku s růží, ke kterému je v obchůdku jako bonus přibalený i mini bambusový ručník na obličej. Připraveni? Tak hurá na dnešní kosmetické dojmy!

Balzám z včelího vosku s růží – květinová chuťovka od Batch #001

Jak už jsem se zmiňovala v předchozích článcích o značce Batch #001, veškeré nabízené balzámy jsou 100% přírodní a jejich receptura je založena na organických ingrediencích. Jsou sestaveny tak, aby primárně ulevily suché, citlivé či zralé pokožce náchylné k ekzémům. To jen tak pro opáčko.

Konkrétně tento růžový balzám je obohacen o „královnu olejů“, růži damašskou. Ta je používaná v péči o pleť už tisíce let (jsem četla, osobně si to tak dalece nepamatuju :-) a je uctívána pro své uklidňující, anti-aging a zvlhčující vlastnosti. Navíc v kombinaci s organickým šípkovým olejem, přirozeně bohatým na esenciální mastné kyseliny, dokonale vyživuje suchou pokožku.

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze

Balzám je (stejně jako jeho bratříčci) multifunkční, tedy jej můžete bez problémů využít jak k jemnému odličování a čištění pleti, tak třeba ke každodenní péči namísto denní či nočního krému, popř. balzámu na rty. Anebo nárazově jako ultra výživnou pleťovou masku, když cítíte, že pleť žadoní o porci výživy navíc. A promazat s ním můžete samozřejmě i celé tělo, nemusíte se omezovat jen na obličej.

Balení, vůně, konzistence

Balení jsem si pochvalovala už u opunciového balzámku a ani v případě růžové varianty se v ničem neliší. Roztomilá sklenička z tmavého skla se šroubovacím víčkem, která prostě vypadá luxusně sama o sobě.

Vůně ve mně evokuje obrovskou terasu v jednom z malých horských hotelů v Alpách, kde není vidět zábradlí před záplavu pestrobarevných muškátů. Protože přesně tak mi balzámek voní – po pelargoniích (čili muškátech). Sladká vůně damašské růže v tomto případě ustupuje do pozadí, lehce pelargonie zakulacuje a zjemňuje, aby výsledek byl sametově něžný a ne přespříliš ostrý. Muškáty mají v tomto případě hlavní slovo, a to včetně jejich zelených lístků a stonků, které ve vůni zřetelně cítím také. Podle mě se výsledek Batch #001 povedl a bude se stopro zamlouvat všem, kteří milují opravdové, plné a bohaté vůně, kterými se můžete dosyta pokochat, aniž by z toho v kterémkoli z paralelních vesmírů vyšel bolehlav.

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze

Konzistence je v podobě tuhého balzámku, který vypadá jako poloprůhledná žlutá mastička. Stačí balzám nabrat špachtličkou či bříškem prstu, rozetřít na pokožce a takřka v přímém přenosu můžete sledovat, jak po kontaktu s teplou pokožkou taje a mění svou texturu na olejovou.

Jak se růžový balzámek používá

Několika způsoby, což je podle mě hlavní benefit a tahák tohoto typu kosmetiky. Ta všestrannost je zkrátka boží!

Odlíčení – balzám se hodí k jemnému odličování a čištění pleti, a to z toho důvodu, že má lehčí a méně mastnou konzistenci ve srovnání s ostatními balzámky. Namísto bambuckého másla a kokosového oleje obsahuje totiž slunečnicový a hroznový olej. Tyto oleje jsou pro čištění pleti perfektní, protože jsou lehké a nejsou komedogenní (tj. neucpávají póry). A jak na takové čištění? Balzám naneste na suchou pokožku (stačí malé množství) a masírujte. Balzám se teplem pokožky promění v olejíček a bude se dobře roztírat. Pokračujte v jemném masírování třeba minutku, dokud nerozpustíte veškeré nečistoty na celém obličeji. Poté nahřejte malý ručník v teplé vodě a balzám z obličeje důkladně setřete.

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze
Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze

Denní a noční krém – pokud používáte balzám k opečování pleti, používejte jej vždy na vlhkou pokožku. Je to proto, že balzám uzamyká vodu v pokožce a zároveň zabraňuje tomu, aby se pleť vysoušela. Aby k tomu ale mohlo dojít, potřebuje mít v pleti co uzamykat – a proto se maže na vlhko. K tomuto účelu můžete využít květovou vodu, termální vodu, hyaluronové sérum, nebo aloe vera gel jako podklad. Podrobné info o tom, jak fungují oleje na pokožce a jak je správně používat, si můžete přečíst v mém článku o Bloom olejíčku od značky Fragile Cosmetics.

Tělový krém – stejný případ, jako u předchozího způsobu použití na obličej. Vždy mažte balzámek na vlhko. Ideálně po večerní sprše, nebo po koupeli, kdy je pokožka vlhká, měkká a rozehřátá, takže bude ochotně vstřebávat cokoli výživného, co jí nabídnete. A hlavně – balzámek v ní vlhkost získanou ze sprchy/koupele uzamkne a pokožka bude dokonale vláčná a hedvábná.

Balzám na rty – pokud vám bude balzámek chuťově vyhovovat, je na rty perfektní volbou. Obsah včelího vosku je totiž na vysušené nebo popraskané rty vždycky dobrý nápad!

Složení – kvalita, ne kvantita!

Kosmetika nemusí mít kilometrový seznam ingrediencí, aby byla skvělá. Někdy stačí vybrat jen pár složek, které se mezi sebou fantasticky doplní a máte recept na zázrak. V růžovém balzámku tak potkáte třeba:

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze
Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem – recenze

Slunečnicový olej pomáhá zklidňovat a hydratovat pokožku. Má antioxidační účinky a podporuje regeneraci kožní bariéry. Meruňkový olej je snadno vstřebatelný, pomáhá zjemňovat a vyhlazovat pokožku, zvyšuje její pružnost a podporuje obnovu buněk. Hroznový olej pomáhá bojovat proti volným radikálům, redukuje záněty a podporuje hydrataci pokožky, aniž by upával póry. Včelí vosk vytváří na pokožce ochrannou vrstvu, která zabraňuje ztrátě vlhkosti. Má antibakteriální vlastnosti a podporuje hojení. Šípkový olej má regenerační a zpevňující účinky. Podporuje obnovu pokožky, snižuje výskyt jemných linek, pigmentových skvrn a zlepšuje texturu pleti.

Gerániový olej (olej z pelargonie) pomáhá vyrovnat produkci kožního mazu, zklidňuje podráždění a zlepšuje vzhled pleti. Olej z indického růžového dřeva má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které pomáhají zklidnit a chránit pokožku. Vitamin E je silný antioxidant, který podporuje hydrataci a zlepšuje elasticitu pokožky. Extrakt z růže damašské má hydratační a zklidňující účinky. Podporuje regeneraci pokožky a zlepšuje tón a texturu pleti.

Moje dojmy z testování

Ve srovnání s opunciovým balzámkem má ten růžový hladší a jemnější texturu. Jako ztuhlý olej. Opunciový byl malinko hrubší a neprůhledný. U vůně se přiznám, že je mi sympatičtější vůně pomerančů, než pelargonií. To je ale čistě osobní preference – to kdybych si měla mezi těmito dvěma kousky vybrat jen jeden. Jinak voní oba nádherně.

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze
Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem – recenze

Na co jsem se těšila nejvíc, tak až otestuju odličování a čištění pleti s balzámkem. Víte, že mám v oblibě dvoufázové čištění obličeje, kdy každý večer použiju jak odličovač/čistič na bázi oleje, tak čisticí produkt na bázi vody. Naučila mě to tak korejská kosmetika, maximálně mi to vyhovuje a od doby, co toto provozuju, nemám sebemenší problém s jakýmikoli nečistotami na obličeji – ani s černými tečkami, ani s pupínky, nic.

Tak tedy – hlásím, že odličování je VELICE příjemná procedura (kor ta část s nahřátým ručníkem, oujééé!), která pleť skvěle vycídí a vyčistí, ale že ji provádím spíše sporadicky. Třeba když mám zrovna takovou tu „lázeňskou“ náladu, že použiju masku na vlasy i na obličej, užívám si komplet pedikúru a nejsem líná ani okartáčovat a opeelingovat celého člověka. Na každodenní bázi by mě to asi moc nebavilo, protože by mě iritoval špinavý ručníček. Když obličej čistím ve sprše tekutým hydrofilním olejem, je to otázka několika vteřin. Nanesu olejíček, pomasíruju, navlhčím ruce, zase pomasíruju a oplachuju. Tady přece jen musím ještě pořešit praní ručníku, pak ho jít pověsit… eeeeee. Takže jak říkám – čištění probíhá sporadicky.

Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem - recenze
Batch #001 Organický balzám z včelího vosku s růží s bambusovým ručníkem – recenze

Na co mám balzámek mnooohem raději, tak na ošetřování obličeje nebo celého těla večer po koupání. Má takovou příjemnou relaxační vůni a dokonalou konzistenci, která se bleskově vpíjí do pokožky, aniž by za sebou zanechala sebemenší náznak zbytkové mastnoty. Vlastně je to asi jeden z nejlépe se vstřebávajících balzámků tohoto druhu, jaký jsem kdy potkala. Tak, jako existuje „suchý olej“, tak bych se nebála označit tohoto drobka za „bezvodý suchý balzámek„. A určitě se díky tomu hodí i na denní použití, nemusíte se omezovat jen na večerní pečování před spaním. Je to velice příjemný kámoš! Kor když vidíte už od prvního použití, jak je pokožka sametově heboučká a jemná. A to je návykové vždycky prostě :-)

Závěrem

Za mě je značka Batch #001 se svými balzámky velice milou záležitostí, na kterou bych vás bez váhání odkázala, pokud milujete kosmetický minimalismus a baví vás, když má jedna věc vícero využití (a vy tak více místa v koupelně). Vyzkoušený mám jak opunciový balzámek s vůní pomerančů, tak růžový s vůní růží a muškátů a mileráda vám je oba doporučím, jsou ukrutně fajnové!

Co vy a všestranná kosmetika? A jakou vůni máte u kosmetiky úúúplně nejraději?

Jeden komentář

  1. Hana zouharova Hana zouharova 14 září, 2024

    Tak vubec nevim ktery olejicek mam koupit driv?ale muze byt tedy i na podzim a zimu???krasne popsane,ze mam chut koupit vsechnyyy😀😍🥰

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít