Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám – recenze

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze
JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám

Docela by mě zajímalo, jak vznikal Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém, který má na svědomí luxusní chorvatská značka JouJou Botanicals. Podle mě si v Záhřebu na jedné z porad načrtli zadání ve smyslu: „…chceme vymyslet lehoučký, ale přitom citelně výživný hydratační krém, který pleť nezatíží. Také nebude lepit a drolit se a pleť se pod ním nebude potit ani v horkém počasí. Super by bylo, kdyby pleť i projasňoval – třeba jako když zákazník zrovna smyje naši ultra fajnovou Floral Filter pleťovou masku. A vůně – na tu nesmíme zapomenout! Ta by měla být sametově jemná a hedvábná a brutálně návyková. A nějakou obláčkovou konzistenci tomu dáme. A obal jak flakonek od parfému navrhneme. Johohoooo, to se bude líbit!“

Značka JouJou Botanicals se těžko popisuje – tu prostě musíte zažít, protože jde o luxusní kosmetiku v pravém slova smyslu. Nečekejte žádné laciné náhražky, nebo marketingové slinty, které dalece předchází samotný produkt. Ne. JouJou [žu žu] je srdcovka, kterou si prohlédnete, ovoníte, vyzkoušíte… a jste v háji. A ze záchvěvů posledních zbytků příčetnosti se pokusíte rychle zablokovat platební kartu, nebo aspoň snížit limit na minimum a rozšlapat wi-fi router, abyste se nedostali na internet vůbec. Je to návykovka. Ale že velká. A chytí vás za srdce. S tím prostě najisto počítejte.

Marshmallow Rose – růžová mňamka pro pleť

Máršmelou růžový krém je podle JouJou určený primárně pro smíšenou, mastnou nebo nerovnoměrnou pleť, kterou vyživuje a hydratuje, aniž by ji jakkoli zatěžoval. Zároveň se hodí jako péče proti pigmentovým skvrnám, a to díky speciálním ingrediencím ve složení, které redukují už vzniklou pigmentaci a omezují vznik nových. Hodí se pro použití ráno i večer a zanechává pleť hloubkově hydratovanou, pružnou a vypnutou. Toliko říká výrobce.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze

Co znamená slovo „vyrovnávací“ v názvu krému?

Napadlo mě tuto mini kapitolku zařadit v momentě, kdy jsem kopírovala název krému do nadpisu. A napadlo mě, že slůvko „vyrovávací“ je možná pro někoho matoucí. Co vlastně znamená? Odkazuje na jeho schopnost vyrovnávat různé aspekty stavu pleti. Konkrétně v případě Marshmallow Rose krému to znamená několik věcí najednou:

1. krém dokáže regulovat produkci mazu a je vhodný pro smíšenou pleť. Složky krému jednoduše zvládnou zmatňovat lesklé oblasti a zároveň hydratovat sušší zóny. To třeba krém určený čistě pro suchou pleť nedovede.

2. krém dokáže vyrovnávat tón pleti ve smyslu sjednocení jejího barevného tónu. Tedy že jemně zesvětluje pigmentové skvrny, zarudnutí a další nerovnosti.

3. krém také umí udržovat v pleti optimální hladinu vlhkosti, což znamená, že suché oblasti jsou dostatečně hydratované a mastnější části nejsou zbytečně zatížené. Čili opět odkaz k vhodnosti produktu pro smíšenou pleť.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze

Balení, konzistence, vůně

V úvodu jsem balení přirovnala k parfémovému flakonku a trvám na tom, že to není daleko od pravdy. Průhledná skleněná lahvička se zlatým víčkem a minimalistickým popiskem dává vyniknout růžovému obsahu, který opravdu připomíná rozmačkané obláčkové marshmallow bonbony. Pumpička dává akurátní dávku pro celý obličej, krk i dekolt (stačí 2x stlačit) a funguje perfektně.

Konzistence krému je lehoučká, našlehaná, ale přitom krémová a výživná. Nejde o žádný gelový fluid, který se ztratí v pleti a kde nic, tu nic. Po nanesení opravdu cítíte, že pleť dostala cosi dobrého napapat, je okamžitě vláčná, projasněná a tváří se ohromně spokojeně. Na dotek bych ji popsala jako sametově hebkou, zvlhčenou, nezatíženou a hlavně – nelepivou. Taky je fajn, že se krém kamarádí i s další kosmetikou, kterou mu představíte. Nemá konzistenčně problém splynout jak s podkladovým hydratačním sérem, pokud jej potřebujete, tak navrch s pár kapkami olejíčku, nebo s opalovacím krémem.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze

Vůně je ovocně květinová, řekla bych. Máte pocit, že jste si přivoněli k velkému pugétu něžných růžových kvítků, mezi kterými jsou na špejlích napíchané čerstvé moruše. Ty jsou podle mě ve vůni rozeznatelné nejvíc a dodávají krému charakteristickou šťavnatost.

Jak se krém používá

Lehká textura krém předurčuje k použití ráno i večer. Hodí se jako podklad pod make-up, ale i jako součást večerní vícekrokové (nebo jednoduché) pleťové rutiny.

V ideálním případě doporučuje JouJou, abyste před nanesením na čistou pleť obličeje a krku krém nejdříve vmasírovali do čistých rukou, aby se aktivovaly vysoce účinné rostlinné látky. A teprve poté jej nanesli na obličej, krk a dekolt. Podle toho, na jakou péči jste zvyklí, můžete krém nanášet buď na pleťové sérum jako druhý krok, nebo jej použít samostatně. Krém se také výborně kombinuje s pleťovým olejíčkem Absolute Berry – ten přidejte v množství 2-3 kapek k dávce krému, rozetřete v rukou a aplikujte na pleť. Nebo pár kapek rozetřete v dlaních následně jimi „otlapkejte“ celou pleť ošetřenou Marshmallow Rose krémem. Vždy je na výběr – záleží čistě na vás, jaký postup vám nejvíce vyhovuje a co je vám nejpříjemnější.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze

Když vás ze složení začne honit mlsná

Receptura krému je vymazlená k dokonalosti a jednotlivé ingredience v JouJou vybrali tak, aby se navzájem doplňovaly a podpořily své účinky ještě víc, než kdyby byly použity samostatně. Synergické působení se tomu říká a je to v kosmetice velice užitečná záležitost.

A jaké složky to třeba jsou?

Makadamiový olej je bohatý na kyselinu olejovou a palmitolejovou, které napomáhají hydrataci, regeneraci pleti a zlepšují její pružnost. Bambucké máslo je bohaté na vitaminy a mastné kyseliny, poskytuje intenzivní hydrataci a podporuje regeneraci buněk. Avokádový olej je plný antioxidantů a zdravých tuků, které podporují hydrataci a elasticitu pleti a zklidňují podráždění. Velmi lehký olej z katránu etiopského se rychle vstřebává a pomáhá hydratovat pleť, aniž by zanechával mastný film. Okurkový extrakt má hydratační a zklidňující vlastnosti, pomáhá vyrovnávat tón pleti. Extrakt z moruše bílé je účinný proti hyperpigmentaci a má schopnost omezovat tvorbu melaninu, čímž pomáhá zesvětlovat pigmentové skvrny. Extrakt z ibišku jemně exfoliuje pleť a podporuje její hydrataci. Může také zlepšovat její tón a zesvětlovat tmavé skvrny.

Extrakt z proskurníku lékařského má zklidňující a hydratační vlastnosti a zlepšuje celkový stav pleti. Extrakt z Rhodomyrtus Tomentosa chrání pleť před poškozením a přispívá k jejímu rozjasnění. Také má antioxidační a protistárnoucí účinky na pokožku. Extrakt z kořene kamejníku barvířského chrání pleť před volnými radikály a podpouje její zdravý vzhled. Slunečnicový olej hydratuje, chrání a regeneruje pokožku díky vysokému obsahu vitaminu E. Panthenol má silné hydratační a zklidňující účinky a podporuje regeneraci pokožky. Vitamin E je silný antioxidant, který pomáhá při zesvětlování pigmentových skvrn. Kyselina hyaluronová má schopnost zadržet velké množství vody v pleti, což výrazně zlepšuje její hydrataci.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze

Celkově se dá říct, že krém podle složení výborně hydratuje pleť díky kombinaci zvlhčovačů (glycerin, kyselina hyaluronová, panthenol) a rostlinných olejů a másel. Proti pigmentovým skvrnám působí zejména výtažek z moruše bílé, ibišku a antioxidanty (vitamin E, bisabolol).

Moje dojmy z testování

Už jsem se někdy zmiňovala, jak strašně nemám ráda, když si moc opálím obličej? Nelíbí se mi to a nemůžu se pak poznat v zrcadle. Pokud jde jen o lehký nádech, kdy mi sluníčko cvrnkne do nosu, abych nebyla úplně bílá, to mi nevadí. Ale snažím se jak čert kříži vyhýbat tomu, abych byla opálená hodně, nebo mi obličej nedejbože zhnědl. A nebo ještě hůř – abych řešila pigmentové skvrny. Óóóó, to nene… to raději prevence!

Proč to ale píšu… Kromě toho, že nedávám z ruky opalovací krém, se snažím vyhledávat v kosmetice mimo jiné i složky, které působí cíleně proti pigmentovým skvrnám. Poněvadž mám fobii z toho, že bych se jich už nezbavila, kdybych si je jednou nechala „vypálit“ na obličej. Takže kromě občasného zařazení bělicího balzámku s citronovým esenciálním olejem od Myrro, který mě letos zachránil právě od takového výrazného opálení (stačil mi týden pečování, hehe), moc ráda využívám i kouzelných složek v recepturách každodenních krémů, nebo sér. A takovým je i Marshmallow Rose krém od JouJou.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze
JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám

Mimo to, že krém nádherně projasňuje pleť od prvního použití a okamžitě ji rozsvítí, jako kdybyste někde uvnitř cvakli vypínačem s žárovkou, je i neuvěřitelně příjemný a podle mě neexistuje typ pleti, který by si ho nezamiloval. Ať už vlastníte mastnou, smíšenou, nebo suchou pleť, zvládne ji tento něžný růžový drobek opečovat, vyživit i hydratovat, aniž by vám byť jen jedinkrát bleskla hlavou myšlenka, že se pod krémem potíte, dusí vás, nebo naopak není dostatečně výživný a hydratační. Nevím, jak se jim to v JouJou povedlo namíchat, ale tady bych řekla, že se podařilo stvořit produkt, který pasne každému. Zvláštní? Jo. Ale taky super!

Obláčkově jemná konzistence se do pleti vpíjí tak ochotně a rychle, až máte nutkání přidávat další vrstvy, abyste náhodou něco nepodcenili a nebylo to málo. Jako kdyby si pleť chtěla pořád a pořád přidávat a všechno, co jí dáte, tak spapala beze zbytku. Vrstvy samozřejmě nepřidávejte, bohatě vám stačí dvě pumpičky na jedno natření. Mazací repete si nechte třeba na korektor, jestli je to potřeba, nebo na opalovák v průběhu dne. Kdybyste vážně cítili, že je krém pro vás málo, pozvedněte jej na vyšší výživný level třeba pár kapkami Absolute Berry olejíčku od stejné značky. Nebo zkuste Myrro remodelační sérum (ale fakt jen na noc, obsahuje totiž retinol, resp. Retinyl Palmitát, se kterým by se nemělo na sluníčko.

JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze
JouJou Botanicals Marshmallow Rose vyrovnávací hydratační krém | lehká péče proti pigmentovým skvrnám - recenze

Snad jediné, co mi dělá trochu náběh na estetický tik v oku, je občasné oddělení narůžovělé složky v našlehané konzistenci krému. Ničemu to nevadí a s krémem nic není. Někdy se to stát může, poněvadž jde o přírodní kosmetiku bez syntetických stabilizátorů. Stačí zatřepat s lahvičkou a je to pryč. Zjišťovala jsem, o co může jít a s největší pravděpodobností růžová kapka pochází buď z výtažku z extraktu kořene kamejníku barvířského (má červenofialovou barvu, která se ve směsi může projevit růžově), nebo jde o výtažek z květu ibišku. Tmavší růžová hmota by tak mohla být olejová složka, která se oddělila od vodní fáze krému. Ale jak říkám, není to nic, co by mělo člověka znepokojovat, protože prostě přírodní kosmetika. Zmiňuju to jen proto, abyste se nelekli, kdybyste někdy cosi podobného v krému (či v jiné přírodní kosmetice) potkali.

Celkově bych krém hodnotila jako kousek, který se bude zamlouvat překvapivě velkému množství lidí s nejrůznějšími typy pleti. Je lehký a citelně hydratační, což je tuze příjemné a zaznamenáte to na pleti v podobě „naducanosti“, jemné vypnutosti a odpočatějším vzhledu. Je ale také jemně výživný, tedy ani sušší pleť nemá při denním použití potřebu se opětovně přemazávat, nebo dodávat další krémovou vrstvu.

Za mě je Marshmallow Rose krém ohromně povedená záležitost, která rozhodně stojí za prozkoumání – buď v podobě vzorečku, nebo rovnou v plném balení. Moc fajnové, moc!

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít