Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír – recenze

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze
Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír – recenze

Letošní léto tu teplota několik měsíců neklesala pod 36°C ve stínu. A tak jsem se ve své pleťové rutině vrátila k olejové péči. A to nejen přes den, ale i večer. V létě, kdy na obličeji nesnesete pomalu ani čistou vodu, je totiž kombinace hyaluronového séra smíchaného s pár kapkami šikovného olejíčku jako dar z nebes! Péče, která se okamžitě vstřebává, pleť nezatěžuje a hlavně – pokožka se pod takovou kosmetikou nepotí.

Nejvíc mě asi namotivovalo vrátit olejíčky do péče díky JouJou Botanicals Absolute Berry oleji, o kterém jsem tu psala hned dvakrát – v přehledovém článku o JouJou na jaře a podrobnou recenzi v červenci. Čtěte na vlastní nebezpečí, protože nejspíš zjistíte, že bez tohohle zlatého zázraku dál nemůžete žít.

Jinak aby nedošlo k mýlce – jasně, že nepoužívám JEN olejíček, ale kombinuju to i s krémy (třeba na noc, nebo když je chladněji) a pak to funguje tak, že kapku olejíčku přidávám úplně nahoru pro výživnější pečování. Ostatně, to je postup, který byste v jakékoli denní či večerní kosmetické rutině měli uplatňovat vždycky – nejdříve pleť hydratujete a dodáte jí vlhkost a nakonec aplikujete bezvodé balzámky, nebo olejíčky. To proto, aby v pokožce uzamkly vlhkost, kterou jste jí dodali předtím.

Je to jednoduchá logika, která vám ve výsledku ušetří dost peněz. Už budete vědět, že olej se nepoužívá na suchou pleť, poněvadž za nějakou dobu byste zjistili, že vlastníte dehydratovanou pokožku a vůbec nevíte, jak se to stalo. Tak tedy – nejdřív zavlažit, pak naolejovat. Vždy na to myslete a nemůžete šlápnout vedle.

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze

Seznamte se: Myrro Remodelační pleťové sérum

Dnešní recenze bude o dalším olejíčkovém zázraku, který si co do účinků v ničem nezadá s fantastickým [žu žu] olejem Absolute Berry. Je jím Myrro Remodelační pleťové sérum, multivitamínový anti-age elixír na obličej, který má zvyšovat přirozenou regeneraci pokožky, omlazovat ji, zvlhčovat (resp. uzamykat v ní vlhkost) a bránit tak její dehydrataci. Pleť se po takovém koktejlu s vymazlenými účinnými látkami velmi brzy vrátí do rovnováhy a po každém použití vypadá zářivěji, pevněji a více svěže.

Co jsem o olejíčku zjistila? Komu se bude líbit nejvíc? A stojí za vyzkoušení? Pohodlně se usaďte, všechno spolu prozkoumáme!

Balení – marnivý základ úspěchu

Nadpis nemá znít vůbec ironicky, právě naopak. Nevím, jak u vás, ale pro mě je krásné balení kosmetiky naprosto zásadní a vůbec se za to nestydím. Vždyť u všeho, co se týče péče o tělo, jde i o psychiku – a co může být lepšího, než spokojeně nakrmit očko něčím na pohled opravdu krásným, kdykoli sáhnete po roztomilé skleničce se zlatavým obsahem?

Myrro má u mě v tomto ohledu skvělou pověst a moc se mi líbí, že nepodceňují detaily a rozmazlují své zákazníky nejen echt gold obsahem, ale i hezkým balením.

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze

Sametově hebká konzistence

Určitě už jste ode mě slyšeli pojem „suchý olej“. Samozřejmě, že jsem to nevymyslela já – jde o obecné označení přírodního olejíčku, který je lehký, nemastný a rychle se vstřebává, aniž by za sebou zanechával mastný film. Myrro sérum je přesně ten typ. Ovšem já bych k němu dodala ještě jedno přízvisko – sametový olej. Nejen, že za sebou olejíček nenechává sebemenší mastnou stopu a vstřebá se beze zbytku. Pokožka, kterou jím ošetříte, je i neskutečně sametová a vláčná. Jako kdybyste na ni použili nějaký extra vyhlazující make-up.

Když to srovnám s JouJou Absolute Berry, tak Myrro nechává pleť o něco hedvábnější a jemnou jako satén. Po JouJou je pleť taková vláčnější a vlhčí, či jak to nazvat.

Vůně poctivé marmelády od babičky

Podle mě sladce ovocná. Jako ta nejhutnější a nejpoctivější marmeláda, do které by nepřišla žádná jiná ingredience, kromě cukru a ovoce. Je to vůně bohatá, plná a návyková. Zkombinujte si v duchu hořký pomeranč s grapefruitem, ovoňte to špetičkou rozmarýnu (čistě pro zvýraznění ostatních složek) a přidejte kyselkavý ovocný ocásek z rakytníkového oleje.

Na to, že olej nemá žádnou přidanou parfemaci a jde o čistou vůni obsažených složek, je to až neskutečné, jak harmonicky může výsledek vyznít. Luxusní kombinace!

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze

Jak se olejíček používá

Hned na úvod potřebuju zdůraznit, že se toto olejové pleťové sérum používá na noc. Nepoužívejte jej přes den. Sérum totiž obsahuje složku Retinyl Palmitate, což je forma retinoidu (omlazuje pokožku, mizíkuje drobné vrásky). Retinoidy jsou obecně citlivé na UV záření, které může snižovat jejich účinnost. To ale není vše – mohou také způsobovat zvýšenou citlivost pokožky na sluneční záření kvůli tomu, že podporují exfoliaci pokožky (odstraňování odumřelých kožních buněk) a stimulují buněčnou obnovu. To znamená, že pokožka se stává tenčí a jsou odhaleny novější vrstvy kůže.

Proto pleťové sérum aplikujte večer na čistý obličej a krk po použití toneru a hydratačního séra, nebo hydratačního krému. Sérum se nanáší na konec rutiny, jak jsme si zmínili v úvodu. Kdybyste dali olej na pleť jako první a teprve na něj aplikovali hyaluronové sérum nebo hydratační krém, vlhkost by se k pokožce přes olejovou bariéru nedostala a pleť by následně mohla trpět dehydratací.

Pamatujte si – nejdříve aplikujte na pleť lehké vodní produkty, jako jsou tonika a séra (včetně hyaluronového) a poté teprve nanášejte hutnější produkty, jako jsou krémy a oleje, které pomohou uzamknout hydrataci v pokožce.

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze

Olejíčku stačí málo, abyste jím ošetřili celý obličej, krk a dekolt. Bohatě vám vystačí 2-3 kapky. Buď můžete olej použít samostatně, kdy jej jemně „vtlačíte“ do pleti ošetřené hydratačním sérem či krémem. Anebo si v dlani smíchejte 2-3 kapky olejíčku s jednou pumpičkou hyaluronového séra (doporučuju od stejné značky Revitalizační tonizační sérummoje recenze) a vzniklou emulzi poté nanášejte. Já dávám přednost druhému způsobu. Líbí se mi, jak se „směska“ okamžitě vpíjí do pleti a nemusím absolvovat dva různé kroky. Teoreticky by mělo být postupné nanášení účinnější, protože pokožka si prý vezme z každého produktu maximum. Mně ale míchání vyhovuje více, protože je mi na obličeji příjemnější konzistence, kterou roztírám. Který způsob preferujete vy?

Super účinné složení bez zbytečností

Vymazlená receptura je založena na osvědčených ingrediencích proti stárnutí pleti a pro její bleskové hojení. Však posuďte sami:

Výtažek ze semen světlice barvířské je bohatý na mastné kyseliny, zejména kyselinu linolovou, která podporuje obnovu kožní bariéry a pomáhá udržovat pleť hydratovanou. Výtažek ze semen šípkové růže je bohatý na vitamin C, který podporuje rozjasnění pleti, stimuluje tvorbu kolagenu a pomáhá redukovat pigmentové skvrny. Hroznový olej je lehký olej, který je bohatý na antioxidanty (především vitamin E) a obsahuje kyselinu linolovou, která zlepšuje hydrataci a pružnost pokožky. Vitamin E je silný antioxidant, který chrání pleť před poškozením volnými radikály. Slunečnicový olej je bohatý na vitamin E a esenciální mastné kyseliny. Má hydratační a zklidňující účinky, pomáhá udržet vlhkost v pokožce a chrání ji před poškozením.

Caprylic/Capric Triglyceride je emolient. Zjemňuje pokožku, uzamyká v ní vlhkost a vytváří ochrannou vrstvu, která brání vysoušení. Retinyl Palmitate je derivát vitaminu A, který podporuje obnovu kožních buněk a stimuluje tvorbu kolagenu. Pomáhá zjemňovat jemné linky a vrásky a zároveň zlepšuje texturu pleti a její tón. Rakytníkový olej je bohatý na vitaminy, antioxidanty a esenciální mastné kyseliny, včetně omega-3, 6, 7 a 9. Má regenerační a hojivé účinky, podporuje obnovu pokožky a pomáhá při suché nebo podrážděné pleti. Extrakt z plamatky zelné je známý svými účinky na pevnost a elasticitu pokožky. Pomáhá vyhlazovat jemné vrásky a zlepšuje vzhled pleti tím, že stimuluje produkci kolagenu.

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze

Výtažek z listů rozmarýnu působí jako antioxidant a pomáhá chránít pleť před volnými radikály. Grapefruitový olej je bohatý na vitamin C a má antioxidační účinky. Podporuje rozjasnění pleti a napomáhá jejímu rovnoměrnému tónu. Olej z pomerančové kůry má osvěžující a tonizační účinky. Je bohatý na antioxidanty a vitamin C, který podporuje rozjasnění pleti.

Moje dojmy z testování

Už jsem se někdy zmiňovala, že mám obrovskou slabost pro rakytníkový olej? Podle mě jde totiž o jeden z největších přírodních zázraků, které můžete skamarádit s poškozenou nebo podrážděnou pletí. Hojí všemožné bebí ze vzdálenosti kilometru a jestli máte problém s čímkoli, co odmítá reagovat na jakoukoli péči (ekzémy, akné, lupénka), rozhodně po nějakém produktu s obsahem rakytníku sáhněte. Klidně i po čistém rakytníkovém oleji. Garantuju vám, že nebudete litovat. Tento olej obsahuje jak sérum Myrro, tak i v článku zmiňovaný Absolute Berry olej od JouJou Botanicals. Ostatně, i proto mají oba tak nádhernou barvu.

Proč to ale zmiňuju – rozhodně bych řekla, že kromě příjemně vyhlazujícího efektu má Myrro sérum i výrazné hojicí účinky. Dokonce bych se nebála samožersky prohlásit, že obličej, krk a dekolt je jediné místo, které mám bez poskvrnky a můžu říct, že se na něm nevyskytuje jediný pupínek, nebo nedobrota, kterou bych toužila vymazat z povrchu zemského. Na zbytek těla momentálně testuju nejnovější kalibr proti keratóze a nechci to zakřiknout (takže to píšu radši potichu), ale vypadá to, že jsem natrefila na zlatý grál. O tom ale zase příště, poněvadž jsem pořád ve fázi testování.

Co mě na séru neuvěřitelně baví, je jeho luxusní vstřebatelnost a okamžitě viditelný účinek. Při smíchání s hyaluronovým sérem je dílem několika málo vteřin, než se beze zbytku vstřebá do pleti a zanechá ji krásně měkkou, sametově jemnou a prozářenou. Vlastně se můžu vyprdnout na nějaký rozjasňovač – stačí mi ta správná péče!

Myrro Remodelační pleťové sérum | multivitaminový protivráskový elixír - recenze

Jinak jestli váháte mezi JouJou Botanicals Absolute Berry olejem a Remodelačním pleťovým sérem od Myrro, asi bych volila podle očekávaných výsledků. Absolute Berry je olejíček zaměřený více na výživu a regeneraci, Myrro sérum bude mít výraznější účinek na zpevnění pleti a zlepšení její textury. To se lehce napíše, ale jaký je v tom vážně rozdíl?

Chybějící regenerace a výživa: projeví se tak, že pleť může začít trápit suchost a drsnost, olupování či hrubost na dotek. Také třeba šupinky, nebo jemné linky (to ale může být i dehydratace). Pleť může vypadat i matně a unaveně a postrádat zdravý lesk. A poznat se to dá i podle toho, že různá poranění nebo akné se hojí velmi pomalu a zanechávají za sebou stopy, které nemizí (skvrny, jizvičky).

Ztráta pevnosti se zase projeví tak, že pleť vypadá povadle (zvláště v oblasti čelisti a tváří) a kontury obličeje se zdají být méně definované. Objevují se také jemné vrásky (hlavně kolem očí a úst) a pleť také nereaguje tak rychle třeba na „povytáhnutí“ (nevrací se okamžitě na své místo).

Oba olejíčky pak pleť hezky projasní a dodají jí „jas zevnitř“. U recenze JouJou jsem to popsala jako situaci, kdy spolknete kouzelnou pilulku s rozjasňovačem, jehož účinek se následně projeví na pleti. Tak stejný efekt bych zmínila i u Myrro.

Závěrem

Jestli hledáte nějakou moc fajnovou olejovou směsku jako samostatný pečující produkt, nebo i doplněk do současné péče, můžu Myrro Remodelační sérum s klidným srdcem doporučit. Moc povedená věcička to je! :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít