Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť – recenze

Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť - recenze

Přestože už spoustu let testuju to nejlepší z přírodní kosmetiky, pořád se mě drží stejný pocit, jako na začátku, kdy jsem s recenzemi začínala. Když zjistím, jak vzácné ingredience daný produkt obsahuje, mám tendenci s ním zacházet jak se zlatem a šetřit si ho. Což je blbě. Kor u přírodní kosmetiky, která má kratší trvanlivost. Už jednou se mi to šeredně vymstilo u odličovacího balzámu 100% Pure, který jsem si šetřila tak dlouho, až se mi zkazil a já to obrečela. Takže se snažím mít pořád na paměti, že ač je složení sebelepší, pořád je to věc, která mi nejvíce prospěje, když ji budu opravdu používat a nebudu se na ni jen chodit dívat do šuplíku.

A proč o tom začínám? Poněvadž když jsem si procházela recepturu hlavního hrdiny dnešní recenze, kterým je Regenerační a obnovující jasmínový elixír Lerève , skoro jsem se ho až bála použít víc, než jednu kapičku! A až vám povím, co je elixír zač, určitě tyhle pocity budete chápat.

Regenerační a obnovující jasmínový elixír Lerève

Jasmínový elixír je určen primárně pro UNAVENOU, mdlou, podrážděnou a zralou pleť, která už nese první (či pokročilejší) známky stárnutí. Obsahuje směs 15 vzácných rostlinných olejů z celého světa, přičemž každý z olejíčků působí na pleť trochu jinak – jeden ji vypíná a vyhlazuje, druhý hojí záněty, třetí stimuluje tvorbu kolagenu, další reguluje produkci kožního mazu… Jmenujte jakýkoli problém a na 99,9% na něj v bílé lahvičce s kapátkem najdete řešení.

A aby toho nebylo málo, je olejová směs obohacená o jasmínový absolut, neroli a damašskou růži, tedy tři nejluxusnější esenciální oleje na světě, které mají aromaterapeutické účinky na zlepšení nálady, posílení pocitu ženskosti a zvýšení sebevědomí. Navíc zcela přírodní složení rostlinného původu se během několika sekund vstřebá, aniž by zanechalo stopy mastnoty. Tadáááá!

Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť - recenze

Unavená pleť – jak vlastně vypadá?

Prošlo mi rukama pro boj s výše uvedenými neduhy už hodně kosmetiky. A jakmile se v popisku nějakého produktu objevuje byť jen zmínka o unavené pleti, můj radar spustí sirénu a taková kosmetika má mou plnou pozornost. Jestli mám totiž s něčím trvalý problém, tak že čím jsem starší, tím déle vypadám, že jsem se právě probudila. Jo, dělám si z toho legraci… Trochu. Ale jak vlastně doopravdy vypadá taková „unavená pleť„? Opravdu je to jen o tom, že je člověk půl dne opuchlý a nedospalý? Nebo to není tak jednoduché?

Termín „unavená pleť“ používají výrobci kosmetiky k popisu stavu pleti, který je často výsledkem kombinace stresu, nedostatku spánku, nevyvážené stravy, dehydratace, nebo působení škodlivých vnějších vlivů, jako je znečištění a UV záření. Typickými znaky jsou:

  1. Zašedlý nebo matný tón pleti: pleť ztrácí svůj přirozený jas a vypadá jako bez života. Tento efekt často souvisí se zpomalením buněčné obnovy a nahromaděním odumřelých kožních buněk na povrchu.
  2. Suchost a dehydratace: unavená pleť má často sníženou schopnost zadržovat vlhkost, což způsobuje pocit napětí a šupinatění.
  3. Zvýšená viditelnost jemných linek a vrásek: dehydratace a ztráta elasticity zrychlují tvorbu jemných linek, zejména kolem očí a rtů.
  4. Podráždění nebo zarudnutí: stres může zhoršit citlivost pleti, což vede k zarudnutí nebo zvýšené náchylnosti k podráždění.
  5. Tmavé kruhy a otoky kolem očí: nedostatek spánku a únava se často projevují zvýšeným výskytem tmavých kruhů a otoků v očním okolí.

Kosmetika zaměřená na unavenou pleť se snaží tyto problémy řešit pomocí hydratačních složek, antioxidantů, rozjasňujících látek a látek podporujících obnovu buněk. Pokud na sobě pozorujete některý z typických příznaků uvedených výše, rozhodně byste měli číst dál, protože by se vám jasmínový zázrak od Lerève mohl DOOOST trefit do vkusu.

Balení, konzistence, vůně

Na to, jak velký poklad skrývá nízká a široká bílá sklenička s kapátkem, působí celé balení velmi nenápadně! Kapátko se šroubuje na nějakou půl otáčku, což je velmi pohodlné a rychlé. Na jedno ošetření vám bohatě stačí 2-3 kapky elixíru, tedy vám obsažených 15 ml vystačí na hodně dlouho.

Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť - recenze

Konzistence je na pohled skoro až vodnatá, řekla bych. Ale hned první pokusné rozetření bříškem prstu po hřbetu druhé ruky vás ujistí, že jde opravdu o olejovou záležitost. Co mě veeelmi baví, tak lehounká textura, kterou na pleti vůbec necítíte. Olejíček není nikterak hutný a výborně se vstřebává, aniž by za sebou nechával pocit mastnoty, nebo nedejbože jakýkoli náznak zatížení. Pokud byste tedy rádi do své kosmetické rutiny nějaký olejový produkt propašovali, ale dosud to vždycky ztroskotalo na tom, že jste se ve výsledku leskli jak psovi… tentononc… je toto velice příjemné řešení. A jestli navíc máte v oblibě omamnou vůni bílých jasmínových kvítků, vůbec bych neváhala!

Jak se jasmínový elixír používá

Rovnou čtyřmi způsoby, přičemž vždy se olejíček používá ráno i večer na odlíčenou a pečlivě vyčištěnou pleť. Vybírejte takový způsob aplikace, který je vašemu naturelu a srdéčku nejbližší a nejvíce vám vyhovuje:

  1. rozetřete několik kapek elixíru na čistý obličej, zvlhčený květovou vodou. Pokud chcete podpořit účinky elixíru na maximum a oživit unavenou pleť, volte jasmínovou, růžovou, levandulovou, heřmánkovou nebo neroli květovou vodu. Stačí obličej pomocí rozprašovače zahalit do jemné mlhy vybrané květové vodičky, rozetřít v dlaních 2-3 kapky elixíru a přikládáním rukou na obličej a jemným tisknutím elixír zapracujte do pokožky.
  2. použijte elixír jako závěrečný krok po séru a krému. Rozetřete v dlaních 1-2 kapky elixíru a přikládáním dlaní na pleť vtlapkejte (miluju to slovo :-) elixír do pokožky. Olejové produkty se vždycky používají až na konec pleťové rutiny, aby uzamkly vlhkost v pokožce a chránily ji.
  3. přimíchejte elixír do svého pleťového krému. Samozřejmě do každé dávky zvlášť, to dá rozum. Ne aby vás napadlo olejíček nakapat do skleničky s krémem! Naberte špachtličkou pleťový krém, otřete jej o hřbet ruky, přikápněte 1-2 kapky elixíru, setřete rukou, promněte dlaně mezi sebou, aby se ingredience spojily a naneste přikládáním na pleť.
  4. použijte elixír během dne. Přestříkejte obličej květovou vodou a 1-2 kapky jasmínové olejíčkové směsi vtiskněte dlaněmi do pleti. Přiznám se, že toto dělám vcelku často a jde o můj osobní tip, jak během dne vypadat okamžitě probuzeněji a pleť jemně prozářit, aniž bych na ni musela používat rozjasňovač z dekorativky. Jo a někdy takto ošetřím třeba jen vrcholky lícních kostí.

Co se mě týče, střídám mezi sebou všechny čtyři způsoby, podle momentální nálady a potřeby. Někdy mám chuť pleť nechat jen tak nahatou a zkombinuju elixír pouze s květovou vodou. Jindy jej nanáším ho až nahoru na krém.

Složení

Hlavním tahákem ve složení je zmiňovaných 15 vzácných olejů, tak si je tu v krátkosti představíme, ať víte, do čeho jdete:

Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť - recenze

Jojobový olej napodobuje přirozený kožní maz, což jej činí ideálním pro regulaci mastnoty, hydrataci a obnovení rovnováhy pleti. Jojoba pomáhá zklidnit podráždění a poskytuje dlouhodobou hydrataci. Lněný olej je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snižovat záněty a podporují regeneraci pleti. Tento olej je skvělý pro zklidnění podrážděné a suché pleti, čímž pomáhá unavené pleti znovu získat pružnost. Meruňkový olej obsahuje vitaminy A a E, které podporují regeneraci a rozjasnění pleti. Meruňkový olej má lehkou texturu, dobře se vstřebává a pomáhá pleti znovu získat vitalitu a zářivý vzhled.

Hroznový olej je bohatý na antioxidanty a vitamin E, chrání pleť před škodlivými vlivy prostředí a podporuje obnovu buněk. Hroznový olej je velmi lehký a neucpává póry, což je skvělé pro unavenou pleť náchylnou k podráždění. Olej z plodů černého rybízu obsahuje vysoké množství omega-6 a omega-3 mastných kyselin, což z něj činí vynikající volbu pro zklidnění podrážděné pleti a podporu regenerace kožních buněk. Bavlníkový olej je bohatý na vitamin E a antioxidanty, pomáhá pleti bojovat proti volným radikálům a obnovovat její přirozenou ochrannou bariéru. Zklidňuje suchou a podrážděnou pokožku. Slunečnicový olej obsahuje vitamin E, který chrání pleť před oxidativním stresem a podporuje její regeneraci. Slunečnicový olej pomáhá pleti udržovat hydrataci a pružnost.

Olivový olej je bohatý na antioxidanty a vitamin E, který pomáhá hydratovat a chránit pleť před stárnutím. Je ideální pro unavenou a suchou pleť, protože jí poskytuje dlouhodobou výživu a ochranu. Avokádový olej je bohatý na mastné kyseliny a vitaminy, které hluboce hydratují a regenerují suchou a unavenou pleť. Pomáhá s obnovou přirozené bariéry pokožky a zklidňuje podráždění. Brutnákový olej obsahuje vysoké množství gama-linolenové kyseliny (GLA), která je skvělá pro zklidnění podrážděné pleti a podporu regenerace. Pomáhá zlepšit elasticitu a hydrataci unavené pleti. Konopný olej je známý pro své regenerační a zklidňující vlastnosti. Obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které pomáhají obnovit a hydratovat pleť a podporují její zdravý vzhled.

Jasmínový olej má zklidňující a regenerační vlastnosti, pomáhá zlepšovat pružnost pleti a dodává jí zdravý vzhled. Je ideální pro stresovanou pleť, protože podporuje regeneraci a zmírňuje podráždění. Růžový olej je známý pro své zklidňující, hydratační a omlazující účinky. Pomáhá zlepšit tón pleti, zmenšuje jemné vrásky a podporuje obnovu buněk. Olej z pomerančových květů (Neroli) je výjimečný svými regeneračními vlastnostmi. Pomáhá zlepšovat elasticitu pokožky, zmírňuje záněty a zklidňuje unavenou a stresovanou pleť. Heřmánkový olej má silné protizánětlivé a zklidňující účinky, což z něj činí ideální volbu pro citlivou a unavenou pleť. Pomáhá snižovat zarudnutí a podráždění, zároveň podporuje regeneraci buněk.

Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť - recenze
Jasmínový elixír Lerève | směs 15 vzácných olejů pro unavenou pleť - recenze

Moje dojmy z testování

Pokud vás trápí viditelně unavená pleť, která už pěkně dlouho něco jako přirozený jas neviděla ani z rychlíku, všímáte si rychlejšího stárnutí, zašedlé matné pokožky a třeba i výraznějších kruhů pod očima, rozhodně zkuste elixír omrknout. Pro mě osobně je to zatím uživatelsky nejpříjemnější olejová směska, kterou jsem testovala.

Na pleti je elixír pocitově lehoučký, vůbec ho necítím a nebýt výrazné jasmínové vůně, ani bych nepoznala, že jsem něco použila. Pleť se mi pod olejíčky nepotí, není zatížená a už vůbec není mastná (což je na tom nejlepší!). Konzistence je vymazlená k dokonalosti a dovoluje mi elixír Lerève použít třeba i během dne na korektor, či make-up. Prostě jen nahodím spršku květové vody (růžové, neroli, heřmánkové), „ovoním“ obličej jednou či dvěma kapkami jasmínového elixíru a je to. A hned vypadám, jako kdybych si na dvacet minut po obědě zdřímla. Podpořím to kávou, ať se proberu i zevnitř a je vymalováno :-D

Už dlouho se mi u recenzovaných věcí nestalo, že by se mi nějaká kosmetika nekamarádila s ostatními produkty a třeba se drolila, nebo tak. A Lerève jasmínový elixír není výjimkou. Můžete jej zkombinovat s krémem, sérem, nebo dát jen samotný s květovou vodou. Vždycky bude výsledkem příjemně projasněná, zdravě působící, odpočatá a provoněná pleť.

Závěrem

Za mou maličkost je tento olejový pleťový elixír Lerève asi nejlepší kosmetický produkt, co jsem od této značky zkoušela (a že je konkurence velká!). A ano, hodně tomu nahrává i ten návykově voňavý jasmín. Jakmile ten začne venku kvést, jsem na procházkách víc jak doma a pobíhám na ulici od zahrádky k zahrádce a kdykoli to jde, tak si musím přivonět ♥

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít