Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food – recenze (60 kapslí)

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food - recenze (60 kapslí)
Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food – recenze (60 kapslí)

Moje nehty mají jen dva stavy. První: můžu seškrábat cenovku z obalu kosmetiky, aniž bych si u toho urvala nehet i na druhé ruce. A druhý (bohužel častější): mám nehty tak měkké, že jsem schopná si drápek rozpůlit i při oblékání džín. Nevím, proč se mi to děje. Snažím se jíst zdravě (oříšky v Toffifee se taky počítají!), nehty lakuju zpevňující kúrou a navíc zobu i vitaminy. Ale je to bohužel stav, který se u mě obecně příliš nelepší. Naštěstí se mi daří být na drápky opatrná, takže mám zatím na odpis jen jeden nehet na palci, který navíc denně hypnotizuju, aby rostl co nejrychleji.

O prázdninách se mi ho totiž podařilo zatrhnout asi půl cenťáku do lůžka. Tipuju, že sousedi deset ulic napravo i nalevo v tu chvíli nemohli slyšet vlastního slova, protože jsem řvala jak siréna. To ale nebylo nic ve srovnání s tím, když jsem si před 14 dny chtěla zavázat tkaničku, ohnula jsem se dolů, zavadila načatým nehtem o botu a tu jednu prasklou půlku si obrátila a natrhla ještě o kus dál. Svěrač to překvapivě vydržel, jestli se ptáte na tohle…

Co mi třeba přijde vrcholně nespravedlivé, tak že chlap je schopný si v případě potřeby nehtem klidně rozčísnout i lepenku na balíku, když se mu nechce hledat nůž. Kdybych se o něco podobného pokusila já, urvu si nejspíš nehet i s prstem. Jinak když jsem plánovala, kdy budu které vitaminy od Lerève testovat, napadlo mě dát si nehtovou a vlasovou kúru právě na podzim. U nehtů je to asi jedno, ty potřebuju zpevňovat pořád. Ale jelikož vlasy mi nejvíc padají právě na jaro a na podzim (je to ale sezonní normálka, nic zneklidňujícího), proč jim nedodat trošku síly.

Takže už měsíc beru Lerève Beauty Food pro zdravé vlasy a nehty a jelikož jsem slupla poslední tmavě zelenou tobolku, je nejvyšší čas se tu s vámi podělit, o co jde.

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food - recenze (60 kapslí)

DŮLEŽITÁ informační vsuvka: v každém článku o Lerève tabletkách budu do nebe velebit hlavně doplněk stravy Detox (moje nadšená recenze tady), který mě zachránil a dostal tělo ze škaredého post-lékového zvěrstva. Vřele doporučuju jak přečíst, tak objednat, pokud řešíte, jak dát tělo zase do kupy (ať už po lécích, nebo třeba po nemoci).

A teď už hurá na Hair and Nail Beauty Food. Co to je? K čemu to je? Jak se to užívá? A co to obsahuje? Vítám vás u dnešní podrobné recenze…

Lerève Beauty Food pro zdravé vlasy a nehty

Co říká italský výrobce: „Hair and Nail Beauty Food je doplněk stravy určený ke zlepšení zdraví vlasů a nehtů. Složení je výsledkem rozsáhlého mezinárodního výzkumu, který vedl k výběru složek, jako je Rdesno mnohokvěté a červené hrozny s revitalizačním účinkem na vlasy, které zabraňují jejich vypadávání, oddalují šedivění a stimulují růst. Určeno k užívání v každém ročním období a ke zvládnutí vypadávání vlasů způsobeného změnou ročních období, stresem, farmakologickou léčbou, nesprávnou stravou a nadměrným kouřením. Jeho účinné složky jsou skutečnými elixíry pro vlasy a nehty, chráněné a regenerované s růstovým stimulačním účinkem pro prevenci alopecie.“

Ruce nahoru, komu z předchozího odstavce vystoupila pouze dvě slova „oddalují šedivění„. Donedávna jsem si myslela, že když vlasy začnou šedivět, jde o nevratný proces. Jenže pak k nám přijeli na prázdniny naši, viděla jsem taťku a spadla mi čelist až ke kolenům. Mému taťkovi, který má vlasy komplet šedobílé už pěkně dlouho, začaly od kořínků znovu růst vlasy barevné! Jakože tmavěšedé! Prý nic nezměnil, ani nic neužívá… Tak co to sakryš je, toto? Zázrak?! Upřímně doufám, že je to dědičné! Setkali jste se s něčím takovým někdy někdo? Že by bylo šedivění doopravdy vratné? Nic jiného si od svých 24 let (kdy jsem +/- začala šedivět já) nepřeju!

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food - recenze (60 kapslí)

Jak se doplněk užívá

Prostě slupnete 2 kapsle ráno během snídaně. A ideální je prý doplněk užívat alespoň 3 měsíce. Což je taková obvyklá doba pro jakýkoli doplněk stravy, který má pozitivně ovlivnit špatný stav vlasů, pokožky a nehtů. Cokoli kratšího je podle mě jako super regenerační a ozdravná kúra, nebo to lze vnímat jako intenzivní startovací kúru pro podporu zdraví vlasů a nehtů.

Určitě si ohlídejte, abyste neužívali společně s tímto doplňkem další produkty obsahující vysoké dávky aminokyselin, antioxidantů nebo bylin podporujících růst vlasů. To aby nedocházelo ke koktejlovému efektu a překročení doporučených dávek. Ale to je obecné doporučení u všech doplňků stravy.

A také pozor, pokud užíváte léky na ředění krve, léky ovlivňující játra či máte specifické zdravotní problémy. Vždy proto konzultujte užívání doplňků stravy s vaším lékařem. Kvůli možným interakcím s léky.

Složení a účinné látky

L-cystin (320 mg) je aminokyselina, která je prekurzorem keratinu, hlavního proteinu ve vlasech a nehtech. Je složena ze dvou molekul cysteinu, což je esenciální složka pro syntézu keratinu, který dodává vlasům pevnost a strukturu.
Funguje takto: Poskytuje síru, která je klíčová pro tvorbu disulfidových vazeb v keratinu, čímž zpevňuje vlasy a nehty. L-cystin pomáhá také při opravě poškozených vlasů a ochraně před dalším poškozením.
Výsledek: Silnější, odolnější vlasy a nehty, které méně praskají a lámou se.

Rdesno mnohokvěté (Polygonum multiflorum ES, 200 mg) – tato bylina je známá v tradiční čínské medicíně jako „Fo-ti“ nebo „He Shou Wu“ a je tradičně využívána pro podporu zdraví vlasů a zpomalení jejich vypadávání.
Funguje takto: Obsahuje antioxidanty, které chrání vlasové folikuly před volnými radikály, a tím předchází jejich poškození. Zároveň podporuje cirkulaci krve k pokožce hlavy, což zlepšuje přísun živin k vlasovým kořínkům.
Výsledek: Podpora růstu vlasů, snížení vypadávání a prevence předčasného šedivění.

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food - recenze (60 kapslí)

Proso (Panicum miliaceum L. ES, 100 mg) je bohaté na křemík, který je nezbytný pro tvorbu kolagenu a elastinu – bílkovin, které udržují vlasy a pokožku pružnou a pevnou.
Funguje takto: Křemík z prosa pomáhá zlepšovat strukturu vlasů a nehtů tím, že posiluje buněčné membrány. Stimuluje růst a zlepšuje celkovou vitalitu.
Výsledek: Silnější a pevnější vlasy, odolnější vůči lámavosti.

Kopřiva (Urtica dioica L. ES, 100 mg) je bohatá na minerály, zejména železo, zinek a křemík, které jsou nezbytné pro růst vlasů a nehtů.
Funguje takto: Zlepšuje krevní oběh v pokožce hlavy, což podporuje růst vlasů. Díky svým protizánětlivým vlastnostem také pomáhá při problémech s pokožkou hlavy, jako jsou lupy nebo podráždění. Minerály z kopřivy podporují tvorbu keratinu.
Výsledek: Zdravější vlasy a pokožka hlavy, snížené vypadávání vlasů a lepší růst.

L-methionin (40 mg) je esenciální aminokyselina důležitá pro tvorbu keratinu (tělo si ji nedokáže samo vyrobit). Má vysoký obsah síry, která je klíčová pro zdraví vlasů a nehtů.
Funguje takto: Podporuje syntézu keratinu tím, že dodává síru, která je nezbytná pro silné a pružné vlasy. Má také antioxidační účinky, které chrání vlasové folikuly před oxidačním stresem.
Výsledek: Silnější, pružnější vlasy a nehty s menší tendencí k lámání.

Semena červeného hroznu (Vitis vinifera L. ES, 40 mg) – tento extrakt obsahuje 95 % proanthokyanidinů, které jsou silnými antioxidanty.
Funguje takto: Proanthokyanidiny chrání vlasové buňky před poškozením volnými radikály, které mohou přispívat k předčasnému stárnutí vlasů a pokožky hlavy. Zlepšují také mikrocirkulaci, což zvyšuje přísun kyslíku a živin ke kořínkům.
Výsledek: Ochrana před poškozením vlivem vnějšího prostředí, jako je UV záření a znečištění, a lepší kvalita vlasů.

Další složky

Betasitosterol (obsažený v kopřivě) může mít pozitivní účinky na snížení hladiny DHT (dihydrotestosteronu), hormonu spojeného s vypadáváním vlasů. Tento efekt je důležitý zejména u mužů a žen trpících androgenní alopecií.

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food - recenze (60 kapslí)

Srovnání Lerève s doplňky na vlasy a nehty jiných značek

Perfect HAIR

Složení: Biotin, zinek, měď, selen, vitamin B6, pantothenová kyselina, a aminokyseliny L-methionin a L-cystin.
Účinek: Perfect HAIR je zaměřen na základní potřeby vlasů díky biotinu a minerálům, které podporují růst a pevnost vlasů. L-methionin a L-cystin zde přispívají k tvorbě keratinu, stejně jako v Lerève.
Co mu chybí oproti Lerève: Chybí bylinné složky jako Polygonum multiflorum a kopřiva, které mají tradiční využití při stimulaci růstu vlasů. Perfect HAIR také neobsahuje antioxidanty jako proanthokyanidiny z červeného hroznu, které chrání vlasy před oxidačním stresem.
Unikátnost Lerève: Lerève jde za hranice základní péče díky kombinaci aminokyselin s bylinami a antioxidanty. To přináší komplexnější ochranu a posílení růstu vlasů.

DonnaHAIR Forte

Složení: Biotin, zinek, měď, selen, pantothenová kyselina, L-methionin, extrakt z přesličky a extrakt z kopřivy.
Účinek: DonnaHAIR Forte kombinuje vitaminy a minerály s L-methioninem a bylinnými extrakty (přeslička, kopřiva), což přispívá ke zpevnění vlasů a stimulaci jejich růstu. Extrakty z kopřivy jsou obsažené také v Lerève.
Co mu chybí oproti Lerève: DonnaHAIR neobsahuje L-cystin, což je zásadní aminokyselina pro tvorbu keratinu. Také nemá antioxidanty jako proanthokyanidiny z červeného hroznu, které chrání vlasové folikuly.
Unikátnost Lerève: Lerève nabízí komplexnější složení díky L-cystinu a proanthokyanidinům, což zajišťuje lepší ochranu a podporu vlasů než samotné vitaminy a bylinné extrakty.

Vlasové hnojivo

Složení: Biotin, zinek, měď, selen, vitamin C, pantothenová kyselina, L-methionin, křemík a extrakt z kopřivy.
Účinek: Vlasové hnojivo kombinuje vitaminy a minerály s L-methioninem a kopřivovým extraktem. Důraz je kladen na růst vlasů a jejich posílení. Křemík přispívá ke zdraví vlasů a nehtů, podobně jako proso v Lerève.
Co mu chybí oproti Lerève: Chybí L-cystin a antioxidanty. Vlasové hnojivo sice obsahuje kopřivu, ale není tak bohaté na bylinné extrakty jako Lerève.
Unikátnost Lerève: Lerève nabízí širší spektrum účinných látek včetně antioxidantů, což z něj činí komplexnější doplněk pro zdraví vlasů a nehtů.

BioSil®

Složení: Obsahuje kolagenový booster (cholin-stabilizovaný orthosilicát), který podporuje produkci kolagenu, keratinu a elastinu.
Účinek: BioSil se zaměřuje hlavně na podporu vlastní produkce kolagenu v těle, což může mít pozitivní vliv na pevnost a strukturu vlasů a nehtů.
Co mu chybí oproti Lerève: Neobsahuje L-cystin ani L-methionin, což jsou klíčové aminokyseliny pro růst vlasů a tvorbu keratinu. Navíc neobsahuje bylinné složky, které by stimulovaly růst vlasů a zlepšovaly mikrocirkulaci v pokožce hlavy.
Unikátnost Lerève: BioSil se zaměřuje více na podporu kolagenu, ale Lerève pokrývá širší spektrum potřeb pro vlasy a nehty, včetně aminokyselin, bylinných extraktů a antioxidantů.

Revalid Hair Complex

Složení: Biotin, L-cystin, vitamin B5, B6, zinek, měď, extrakt z pšeničných klíčků, křemík a aminokyseliny.
Účinek: Revalid se zaměřuje na obnovu a zpevnění vlasů pomocí L-cystinu a biotinu, které podporují růst a sílu vlasů. Extrakt z pšeničných klíčků a křemík přispívají ke zdraví vlasové struktury.
Co mu chybí oproti Lerève: Revalid neobsahuje bylinné složky jako Polygonum multiflorum nebo kopřivu, které by přímo stimulovaly růst vlasů. Chybí také silné antioxidanty jako proanthokyanidiny.
Unikátnost Lerève: Lerève se odlišuje tím, že obsahuje nejen L-cystin, ale i L-methionin spolu s bylinnými složkami a antioxidanty, což poskytuje komplexnější podporu růstu vlasů a nehtů.

Shrnutí porovnání

Lerève Hair and Nail Beauty je unikátní díky kombinaci aminokyselin (L-cystin, L-methionin), bylinných extraktů (Polygonum multiflorum, kopřiva) a antioxidantů (proanthokyanidiny z hroznových semen). To dělá z Lerève velmi komplexní produkt zaměřený na posílení vlasů a nehtů, zatímco ostatní produkty se často zaměřují buď na vitaminy a minerály, nebo na omezené bylinné složky.

Oproti většině konkurenčních produktů, které často používají jen biotin a minerály, Lerève nabízí širší spektrum podpory, která zahrnuje růst vlasů, jejich ochranu před volnými radikály a posílení jejich struktury pomocí kombinace moderní vědy a tradičních bylinných postupů.

Lerève doplněk stravy pro zdravé vlasy a nehty | Hair and Nail Beauty Food - recenze (60 kapslí)

Moje dojmy z testování

Doplněk jsem brala jeden měsíc (a zrovna ten krizový podzimní), tedy mu připisuju fakt, že vlasy mi sice padají, ale tak polovina toho, nač jsem touto dobou zvyklá. Jo a víte, co mě napadlo? Dosti by mi vyhovovalo, kdyby byly vlasy v super stavu, jak jsou teď, ale třeba na pár měsíců zapomněly růst, abych nemusela pořád dobarvovat šediny :-D Mi přijde, že když začnu brát jakékoli vitaminy na vlasy a nehty, tak hennuju a barvím snad co 1-2 týdny a furt mám pocit, že mi prosvítá šedá pěšinka.

A ano, je mi jasné, že jsem si tím nejspíš vysloužila pár jadrných nadávek od těch z vás, které růst vlasů popohání i očima :-D

Závěrem

Kdykoli čtu o nějakém doplňku stravy, chybí mi u něj přímé porovnání s konkurencí, tak jsem se to dneska snažila do článku nějak zamontovat. Dejte vědět, jestli se vám cosi podobného taky zamlouvá. Protože těch produktů je na trhu tolik, že zorientovat se v nich jinak, než na přímé doporučení, je podle mě nemožné. Lerève tak nějak obecně vybočuje (v pozitivním slova smyslu) co se doplňků stravy týče, takže tady bych klidně vsadila na jistotu a některý z nich vyzkoušela.

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít