Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití - recenze
Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Italská kosmetika Lerève je tak trochu přírodní úkaz. Vypadá nenápadně, příliš se o ní v českých recenzních vodách ještě nedočtete, ale to, co dokáže, vám nejenže pozvedne obočí (vlastně u anti-age produktů skoro doslova, hehe), ale rovnou vyrazí dech. Od doplňků stravy (z nichž Detox budu už navždy velebit až do nebes!), které jsou nabušené účinnými látkami, takže se dá říct, že vlastně „užíváte kosmetiku vnitřně“, až po luxusní kosmetiku, na jejíž účinky nemusíte čekat – vidíte je IHNED!

Ještě než se tu rozepíšu o regenerační masce z mořských řas, o které bude dneska řeč, odložím si tu jeden poznatek. V posledním článku o Hydratačním posilujícím séru proti stárnutí jsem totiž zapomněla zmínit jednu věc. Šetřila jsem si poslední 2-3 dávky séra k psaní recenze. Vždycky to tak dělám, pokud produkt vypotřebuju dřív, než mám naplánované psaní. Stačila mi jen jedna dávka, abych si připomněla vůni a konzistenci. A u té poslední jsem se ptala chlapa, jestli nechce sérum taky vyzkoušet. Netvářil se nadšeně, ale je zvyklý na moje všelijaké kosmetické požadavky, kterým se v naprosté většině případů snaží vyhýbat, tak se nechal výjimečně ukecat.

Rozetřel si dávku séra po obličeji, pokýval hlavou, že jako fajn – nelepí to a nemastí, tak může být. A šel si číst. Dopsala jsem článek, jdu za ním a… málem mi spadla čelist. Můj chlap vypadal, že právě absolvoval botox a nahodil instagramový filtr! Nedělám si srandu – i jsem si ho vyfotila. Jako chápejte – na mně už to tak asi nevyzní (je to dobře, nebo špatně?), ale když použijete takovouto nabušenou kosmetiku na někom, kdo ji běžně nezkouší, je rozdíl neuvěřitelný! Jediná pumpičková dávka! Skoro jsem až začala žárlit, jak moc to na něm bylo poznat. Jo a dostala jsem sprda, že jsem mu sérum k testování nenabídla dřív. To tak – aby měl hezčí pleť, než já! :-D

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití - recenze
Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Ale zpátky k tématu dnešní recenze, ať se mi to tu nezvrhne. Jak obstála v testování Lerève regenerační maska z mořských řas? Pojďme si to všechno říct a nic nevynechat!

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas

Co o masce říká výrobce: „Lerève je pleťová maska obsahující mikrořasy ze severního Atlantiku, peptidy, vitamin C, aloe vera, kyselinu hyaluronovou a rostlinné oleje, které posilují kožní bariéru a umožňují obnovu buněk tím, že zabraňují „transepidermální ztrátě vody“. Díky vysokému obsahu omega 3, 6, 7 a 9 působí maska hloubkově regeneračně. Výtažek z heřmánku a aloe vera působí protizánětlivě a hojivě i na tu nejcitlivější pleť. Díky spojení s peptidy je maska účinná při ošetřování jemných vrásek. Její vůně pochází výhradně z obsažených esenciálních olejů, jako je hořký pomeranč, grapefruit a myrta.

Balení, konzistence, vůně

Ať už si pořídíte od Lerève cokoli, pak vězte, že vám to k sobě bude výborně ladit. Pokud jste tedy zatížení i na vzhled kosmetiky (a kdo ne?!), přijdete si tomto směru na své. Kosmetika spoléhá na minimalistický design v bílé barvě a všechny krémové záležitosti pořídíte v bílé skleničce s plastovým víčkem.

A to není vše – výrobce k masce také přibalil šikovnou silikonovou špachtličku pro pohodlnější aplikaci. Zbytečnost? Kdeže – zkusíte jednou a už nikdy nebudete nanášet masku na obličej jinak, uvidíte! Já si ji kdysi objednala z Elnino – rukojeť jak na štětec a konec stejný, jako tady u té Lerève „pacičky“ a nemá to chybu! Přesné nanášení a hlavně konec plýtvání masky, která vám během roztírání zůstává mezi prsty a vy pak musíte každý prst očistit zvlášť a přebytek zase otřít o obličej… Grrrr. Pacičky pro všechny!

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití - recenze
Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Konzistence je máslově krémová a skvěle se drží na pleti v tenoučké i hrubší vrstvě. Nestéká z ní, nikam necestuje a rovnoměrnou vrstvičku vytvoříte na obličeji během pár vteřin. Zajímavostí je, že během působení se většina masky vstřebá (záleží na tom, kolik toho konkrétně vaše pleť dokáže „spapat“), takže kolikrát ani není co stírat.

Vůně mi připomíná doktorskou ordinaci a musela bych se asi hodně zasnít, abych v ní objevila něco jiného. Možná kdybych popustila uzdu fantazii, řekla bych, že v pozadí cítím krupičnou kaši. Bez jakéhokoli ochucení. Čistou, bílou krupici přesně se třemi miniaturními zrníčky skořice. No co, já říkala, že to chce fantazii. Tak jako tak je vůně ohromně jemná a spíše nenápadná. Určitě vás rušit nebude.

Jak se maska používá

Na odlíčenou a pečlivě vyčištěnou pleť naneste tenkou vrstvu masky. Špachtličkou masku rozetřete po celém obličeji, krku i dekoltu a nechte působit 10-15 minut. Pokud to přešvihnete a budete maskovat déle, klidně můžete. Minuta sem, minuta tam, tohle vážně není exaktní věda.

Po uplynutí doby smyjte zbytky masky vlažnou vodou a pokračujte ve své obvyklé kosmetické rutinně.

Maska se pro dosažení nejlepších výsledků doporučuje používat 2-3x týdně. A pokud se vám čistě teoreticky stane, že vás během působení bude mírně brnět pokožka, pak se nelekejte – prý je to projev působení aktivních látek v masce.

Složení

Oceánské řasy (Nannochloropsis oceanica a Cylindrotheca fusiformis): Tyto dva druhy mikrořas obsahují vysoké množství antioxidantů, aminokyselin a minerálů. Jsou skvělé pro podporu obnovy pleti, zpevnění a zlepšení elasticity. Oceánské řasy chrání pokožku před volnými radikály a záněty, což je důležité pro udržení zdravé a mladistvé pleti. Pomáhají také hydratovat a zlepšují texturu pleti, což zvyšuje její hladkost a jemnost. Peptidy (SH-oligopeptid-1, SH-oligopeptid-2, SH-polypeptid-1, SH-polypeptid-11, SH-polypeptid-9) napodobují přirozené růstové faktory v kůži a podporují regeneraci buněk, zlepšují pružnost pokožky, zpevňují ji a mohou redukovat jemné linky a vrásky. Peptidy podporují produkci kolagenu, což je klíčové pro pevnou a mladistvou pleť.

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití - recenze
Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Vitamin C je zde přítomen ve dvou formách. Askorbylfosfát sodný: Stabilní forma vitaminu C, která má antioxidační účinky, chrání pleť před poškozením volnými radikály a podporuje zářivý vzhled. Zároveň podporuje tvorbu kolagenu, což je důležité pro pevnost a elasticitu pleti. Askorbylpalmitát: Další forma vitaminu C, která je rozpustná v tucích, což jí umožňuje snadno proniknout do pokožky a poskytovat antioxidační ochranu. Vitamin E je silný antioxidant, který chrání pleť před volnými radikály a oxidačním stresem. Pomáhá zlepšit hydrataci pleti a podporuje její hojení. Zlepšuje texturu pokožky a chrání ji před poškozením slunečním zářením.

Šípkový olej je bohatý na vitaminy A a C, což podporuje obnovu buněk a redukci pigmentových skvrn. Obsahuje také esenciální mastné kyseliny, které pokožku hydratují, regenerují a pomáhají zlepšit elasticitu. Je často používán v produktech proti stárnutí. Aloe Vera je známá svými zklidňujícími a hydratačními účinky. Obsahuje vitaminy, minerály a enzymy, které pomáhají hojit a regenerovat pokožku. Uklidňuje podráždění, snižuje zarudnutí a pomáhá udržovat optimální hydrataci. Je ideální pro citlivou a podrážděnou pleť. Světlicový olej je bohatý na kyselinu linolovou, která pomáhá obnovovat přirozenou bariéru pleti, zabraňuje ztrátě vlhkosti a zjemňuje pokožku. Je skvělý pro suchou a dehydratovanou pleť a zároveň zklidňuje podráždění.

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití - recenze
Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Kyselina hyaluronová přitahuje a zadržuje vodu v pleti, což zajišťuje intenzivní hydrataci. Molekuly kyseliny hyaluronové s různou molekulovou hmotností pronikají do různých vrstev pokožky – ty s nízkou hmotností hlouběji, což zajišťuje hydrataci v hlubších vrstvách, zatímco molekuly s vyšší hmotností hydratují povrch. Výsledkem je hladká a pevná pleť. Výtažek z heřmánku má zklidňující a protizánětlivé účinky. Ulevuje podrážděné a zarudlé pleti, pomáhá léčit jemná poranění a záněty. Je obzvláště vhodný pro citlivou pokožku a zklidňuje ji po podráždění.

Moje dojmy z testování

Snad odjakživa mám opačný problém, než většina lidí – totiž ne ten, že bych se musela přemlouvat k tomu, abych používala pleťové masky. Já se musím ukecávat, abych je nepoužívala dvakrát denně! Tak moc mám tento pečující krok ráda. Je to pro mě příjemná forma relaxu, která nedá žádnou práci (vlastně jen napatlat něco na obličej, chvíli s tím existovat a dělat u toho něco jiného) a jejíž výsledky jsou okamžitě viditelné.

Masku Lerève používám na čistou pleť, kterou jsem předtím vypucovala hydrofilním olejíčkem a čisticí pěnou ve sprše. Před maskou ani nepoužívám žádné tonikum, nebo esenci. Prostě ji nanesu na čistou a suchou pleť a používám k tomu přiloženou silikonovou špachtličku. S ní se maska roztírá fantasticky a snadno s ní na obličeji vyrobíte souvislou vrstvu. Jen co by podle mě bylo šikovnější, tak kdyby měla packa delší rukojeť, aby se s ní maska ze skleničky pohodlněji nabírala. Když je jí v balení dost, problém to není, ale jakmile se blížíte ke dnu, už bych ocenila nějaký ten centimetr navíc.

Masku nechávám působit minimálně 15 minut, většinou ale mnohem déle. Však co – ve složení není nic, co by mi sežralo obličej (spíš naopak), tak to ničemu nevadí. Podle nálady nanáším buď tenčí, nebo silnější vrstvu. U tenčí nechávám působení na čtvrt hodince (a hodně masky se mi vstřebá do pleti), když dávám silnější vrstvu, počítám s delší dobou působení a pustím si buď seriál, začtu se do knížky, nebo spisuju recenzi. Jako právě teď. Na obličeji masku, na klíně vrnící kočička, před sebou klávesnice. Ideální stav!

Čeho jsem si nikdy nevšimla, tak případného lehkého brnění, které je zmíněno v popisku masky. Asi už těch aktivních ingrediencí na svůj obličej používám tolik, že bych musela „brnět“ permanentně :-)

Pocit ihned po smytí masky? Jako kdybych pleť natřela filtrem, který ji sjednotí, projasní a naducá. Zároveň mi ale přijde, jako kdyby byla pleť pocitově osvěžená. Také bych pocit po smytí popsala jako citelně zpevňující, jestli to dává smysl. Je to zajímavý pocit, který by se dal zaměnit za pnutí. Jelikož je ale pleť na pohled i na dotek hezky vláčná a rozhodně nešustí suchem, nedávalo by to smysl. Prostě jako když si oblečete jemný zpevňující korzet na obličej, nebo tak něco.

Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití - recenze
Lerève Regenerační pleťová maska z mořských řas | viditelné zpevnění a projasnění od 1. použití – recenze

Jinak výsledkem mi maska hodně připomíná i JouJou Botanicals Floral Filter masku. S tím rozdílem, že tato regenerační Lerève je podle mě výživnější a bude extrémně vyhovovat sušší a dehydratované pleti, která už ztrácí pevnost a objevují se na ní vrásky. Floral Filter je lehčí, a tak se příjemně zavděčí třeba i smíšené a mastné pleti. Čili asi takto – pokud potřebujete intenzivní regeneraci a pleťový restart a extra obnovu pleti po létě, bude Lerève to pravé ořechové. Jestli byste raději hydrataci a zklidnění, JouJou je vám k službám.

Závěrem

Jestli masky milujete, neumíte si bez nich představit život, ale zároveň máte pocit, že už vás na tomto poli nemá co překvapit, doporučuju masku Lerève vyzkoušet. Je to typ přírodní kosmetiky s okamžitým viditelným účinkem, který vás bude bavit! A co víc – s každým dalším použitím na tom bude pleť vždycky ještě o kousíček líp, než předtím. A ano, chlap si ze mě dělá legraci, že už není co vylepšovat (jak milunké!) a jak to jako poznám, že ta kosmetika vůbec něco dělá. To si snad i zaslouží, abych jednou ranní kafe do postele uvařila taky já, no ne? :-D

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít