Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lerève Young Revolution – pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Lerève Young Revolution - pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze
Lerève Young Revolution – pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Uznávám, že nazvat pleťový krém jako „Young Revolution“ bylo od Lerève hodně chytrý tah. A vlastně jsem se díky tomu nemohla dočkat, až ho po vybalení z krabičky začnu testovat! Kor když vím, že tahle značka nechrlí kosmetiku jako na běžícím pásu. Namísto toho si zakládá spíš na exkluzivním a minimalistickém přístupu ke kosmetické péči a razí, že „méně je někdy více„. Takže místo široké škály přípravků, které bývají pro zákazníky matoucí a mají problém se v nich zorientovat, nabízí pouze několik pečlivě promyšlených a do detailu vymazlených produktů.

Aspoň tak to vnímám ze svého pohledu. Jasně, mně je to vcelku šumák, já se orientuju v produktech rychle a vyloženě mě baví se probírat popisky, složením a porovnávat mezi sebou pár kosmetických produktů klidně týden. Zas ale chápu, že někomu by u toho prdla cévka, nemá na to čas a vlastně se mu ani nechce trávit mládí něčím podobným. Chce jasnou odpověď na otázku „jaký pleťový krém mám použít?“. Nebo oční krém. Či masku. Anebo sérum. Whatever. Lerève má všechno. Důležité je vědět, že výběr mezi nimi vám nezabere víc, než jedno kliknutí a jdete najisto. Protože značka od všeho vymýšlí právě jeden kousek. A jedním z nich je i pleťový krém Young Revolution, který si tu dneska rozebereme.

Pro koho je vhodný? Co obsahuje? Jak voní? Co od něj můžete čekat? To všechno jsem zjišťovala poslední měsíce, tak si teď shrneme moje poznámky do jednoho článku!

Pleťová emulze Young Revolution

Pro koho se hodí? Krém Young Revolution je vhodný především pro pleť ve věku od 25 do 40 let, což je období, kdy začínají být patrné první známky stárnutí, jako jsou jemné vrásky a ztráta pružnosti. Krém se zaměřuje na hydrataci, zpevnění a ochranu pleti před předčasným stárnutím, takže je ideální pro lidi, kteří hledají prevenci i řešení pro první vrásky.

Lerève Young Revolution - pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Jaké konkrétní problémy emulze řeší

Suchá a pnoucí pleť: Emulze obsahuje hydratační složky, jako je glycerin a olivový olej, které pomáhají obnovit vláhu a pružnost pokožky, což znamená, že poskytne úlevu suché a pnoucí pleti. Určitě mrkněte i na Hydrating Booster Serum, pokud vedete jooo suchou pokožku – s krémem tvoří skvělou dvojku!

První vrásky: Pokud už máte na obličeji první jemné linky, krém pomůže pleť hydratovat a zpevnit. Podpoří také regeneraci buněk a viditelnost jemných vrásek se sníží. Takže nejen prevence, ale i aktivní podpora omlazení pleti.

Co krém dělá

Hydratace: Kombinace glycerinu, triglyceridů a olejů zajistí, že pleť zůstane dlouhodobě hydratovaná.

Anti-aging a zpevnění: Kolagen, antioxidanty a Centella asiatica (Pupečník asijský) podpoří pevnost pleti, zlepší její elasticitu a sníží výskyt jemných linek.

Ochrana: Antioxidanty, jako je hydroxytyrosol a kyselina alfa-lipoová, chrání pleť před volnými radikály a zpomalují proces stárnutí.

Obnova bariéry pleti: Oleje a kolagen pomáhají regenerovat poškozenou ochrannou bariéru pleti, což je klíčové pro pleť, která trpí dehydratací a ztrátou pružnosti.

Lerève Young Revolution - pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Jak se emulze používá

Po každodenním odlíčení a vyčištění pleti naneste emulzi na obličej, krk a dekolt a jemně ji vmasírujte krouživými pohyby směrem nahoru. Opakujte ráno a večer.

Tip: pokud máte citlivou pleť, klidně ji ráno jemně vyčistěte jen tonikem, nemusíte ji trápit pěnou, gelem, nebo dokonce dvoufázovým čištěním. A po toniku použijte pleťovou emulzi Young Revolution. Máte-li pleť sušší a cítíte, že potřebuje více péče, použijte pod emulzi ještě nějaké hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou.

Balení, vůně, konzistence

Kdybyste kompletně přešli na značku Lerève, pak vězte, že vaše kosmetická polička se rázem stane velmi stylovou záležitostí – jak z časopisu o bydlení celebrit. Vše je z bílého skla, minimalistické, jednoduché, čisté a pěkné.

Vůně se konkrétně mojí maličkosti ohromně trefila do vkusu! Jde o jemný mátový obláček, který se příjemně line ze skleničky. Skoro jako když jsem nedávno před podzimem upravovala svou bylinkovou zahrádku a nakonec si utrhla pár snítek máty do čaje. Chlap na mě volal z terasy o 20 m dál, jestli jsem právě něco nedělala s mátou, že to voní až k němu. Máta je fajnová věc a kromě toho, že pleť příjemně osvěžuje a pocitově odlehčuje, funguje i jako aromaterapetická záležitost. Působí blahodárně na nervový systém, tlumí bolest hlavy a povzbudí vás při apatii a únavě. [ruce nahoru, kdo jste si teď sami sebe představili, jak skáčete šipku do veliké hromady mátového listí…]

Nutno ale zdůraznit, že máta v tomto případě v emulzi nevoní nijak ostře, ani výrazně. Spíš bych přivonění ke krému přirovnala k mátové květové vodě. Lehoučké, vzdušné, příjemné, nenásilné. Po nanesení na pleť vůně ještě nějakou dobu přetrvává a umocňuje onen bylinkově osvěžující pocit. Určitě vás ale nebude nijak rušit a nebudete ji ani vnímat.

Lerève Young Revolution - pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Konzistence emulze je luxusně našlehaná a lehká. Jako kdybyste si přiloženou pacičkou nabírali mazání z obláčku na nebi. Je fajn, že se krém okamžitě vpíjí do pleti, ve vteřině ji citelně zvlhčuje a hydratuje a nezanechává za sebou žádný lepkavý nebo zatěžující pocit. Čistě jen sametově hebkou pokožku. Když takovou konzistenci někde potkám, označuju ji vždycky jako „značka ideál„. Prostě není co vylepšovat.

Klíčové složky a jejich účinky

Krém má zajímavé složení a kombinaci ingrediencí:

Olivový olej obsahuje antioxidanty, které neutralizují volné radikály a chrání tak pleť před předčasným stárnutím. Obsahuje skvalen, který pokožku hydratuje a vytváří na ní ochrannou lipidovou bariéru. Olivový olej také podporuje obnovu buněk a redukuje tak drobné vrásky. Ostatně, obyvatelé Středomoří by mohli dlooouze vyprávět… :-) Konopný olej pokožku dokonale vyživuje a je skvělý k péči o citlivou, problematickou i přesušenou pleť, která je náchylná k šupinatění a praskání. Má schopnost intenzivně hydratovat pokožku bez zanechání mastného pocitu, ulevuje od zarudnutí a je extrémně prospěšný při kožních onemocněních typu ekzém, lupénka, nebo akné.

Bavlníkový olej má vynikající hydratační účinky a hodí se pro suchou a hrubou pokožku. Pomáhá odstraňovat zjizvení, stimuluje růst nových buněk a umí redukovat i tmavé skvrny. Extrakt z pupečníku asijského zlepšuje pružnost pokožky díky podpoře syntéze kolagenu a urychluje hojení ran. Obsažené aktivní látky umí dokonce vyhlazovat jizvy a díky protizánětlivým účinkům jsou výborné i jako péče o aknózní či ekzematickou pokožku. Glycerin a Caprylic/capric triglyceride: Silné hydratační látky, které zajišťují udržení vlhkosti v pokožce, čímž pomáhají obnovit její pružnost a hladkost.

Hydroxytyrosol: Silný antioxidant pocházející z oliv, který je dokonce silnější než vitamin C nebo E. Chrání pleť před volnými radikály a má výrazné anti-aging účinky. Pomáhá předcházet vráskám a pigmentovým skvrnám, mírní záněty (akné, zarudnutí, podráždění) a přispívá i ke zlepšení hydratace pleti. Hydrolyzovaný kolagen zlepšuje schopnost buněk zadržovat vodu, posiluje buněčné stěny, vyrovnává tón a dodává pleti zářivost. Kyselina alfa-lipoová je silný antioxidant, který chrání pleť před poškozením způsobeným vnějšími vlivy a bojuje proti známkám stárnutí. Vitamin E a Askorbyl palmitát (forma vitaminu C) jsou silné antioxidanty, které pomáhají chránit pleť před oxidačním stresem a podporují regeneraci buněk.

Lerève Young Revolution - pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Z čehož plyne, že tento krém obsahuje složky, které:

  • Posilují hydrolipidovou bariéru: Zabraňují úniku vlhkosti z pokožky.
  • Zajišťují dlouhodobou hydrataci: Zadržují vodu v horních vrstvách pokožky, čímž zůstává pleť déle hydratovaná a svěží.
  • Podporují buněčnou obnovu: Regenerují pleť a zvyšují její schopnost přirozeně zadržovat vodu.

Výsledkem je hydratovanější, pružnější pleť, která se méně rychle vysušuje a stárne.

Moje dojmy z testování

Co potřebuju zmínit hned na úvod, tak samozřejmě, že můžete krém používat i samostatně. Ale mnohem lepší nápad je zkombinovat jej z Hydrating Booster Serum (to je to hyaluronové pleťové sérum s dračí krví, o kterém jsem nedávno psala). V kombinaci je to neuvěřitelná hydratační pecka, kterou prostě chcete zažít. A nejvíc ji asi oceníte v echt náročném období, kdy cítíte, že se „nemůžete domazat“, nebo když se pleť zblázní a vy denně u zrcadla bezmocně krčíte rameny a prosíte pleť, ať vám sakra naznačí, co vlastně potřebuje, že už fakt nevíte. Je to stejné, jako když vám chodí po baráku kočič a mňouká a řve a vy už jste zoufalí a nevíte, jak mu vyhovět a co mu dát.

Při kombinaci těchto dvou produktů sérum působí jako první vrstva, kterou pleť rychle absorbuje a která ji hydratuje do hloubky a díky dračí krvi i hojí. Krém Young Revolution pak obstarává výživu a zpevnění, uzamkne hydrataci a chrání povrch pleti.

Jinak v popisku u Young Revolution se píše, že krém „oddaluje fyziologický proces dehydratace„. Co to ale znamená v překladu do češtiny? Že krém pomáhá zpomalit přirozený proces ztráty vody v pokožce, ke kterému dochází s věkem. Postupem času se naše pleť stává náchylnější k dehydrataci, protože klesá produkce lipidů, které tvoří přirozenou ochrannou bariéru kůže, a snižuje se schopnost pokožky zadržovat vodu.

Lerève Young Revolution - pleťová emulze pro šťavnatou, mladistvou a svěží pleť | recenze

Krém/emulze se používá ráno i večer, ale během dne se výborně hodí jako podklad pod make-up. Jestli se vám někdy stalo, že vám BB krém nebo make-up cestovaly po pleti a tvořily nevzhledné mapy a za nic na světě k ní nechtěly přilnout, možná byla chyba ve špatné přípravě pleti. Young Revolution pokožku příjemně zvlhčí, naducá a změkčí, aniž by lepil, mastil, nebo se na pokožce drolil. Jako když dáte pleti napít a voda jí jen neproteče, ale zůstane v pokožce a drží tam až do večera. Nevím, jak jinak ten pocit popsat :-)

Mně se třeba líbí i popisek na e-shopu, který praví, že po použití je „pleť svěží, mladá a odpočatá, jako jarní tráva zregenerovaná noční rosou“. To je tak mile výstižné, že k tomu není co dodat :-)

Závěrem

Jestli je vám mezi 20-40 lety (plus mínus – není to dogma) a sháníte výrazně hydratační a zvlhčující krém, který bude pleť zároveň hojit, zpevňovat a zjemňovat mimické a jiné vrásky, určitě emulzi Young Revolution zahrňte do užšího výběru. Je to velice příjemný kamarád jak na ráno, tak na večer. Nechá se kombinovat jak s olejíčkovým sérem (který se aplikuje nahoru na krém), tak s hydratačním hyaluronovým sérem, nebo klidně funguje i jako podklad pod make-up či BB krém. Jakože proč ne :-)

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít