Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) – recenze

N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) - recenze
N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) – recenze

Musela bych hodně přemýšlet, jestli jsem měla v posledních letech nějaké období, kdy by se mi doma nenacházelo alespoň jedno sérum s kyselinou hyaluronovou. Spíš by to bylo naopak – minimálně 1-2 kousky bych doma vždycky našla. Což je logické, protože jde o můj základní pečující krok, na kterém stavím celou svou kosmetickou rutinu. Proč? Tak na to se vám pokusím dát odpověď v dnešním článku. A zároveň si zrecenzujeme Hyaluron sérum od české značky N-Medical.

Nejdříve se ale zorientujeme v tom, proč je fajn kyselinu hyaluronovou v péči mít, na co se při výběru soustředit a jak se dá fajnově zařadit do jakékoli kosmetické rutiny.

Co je kyselina hyaluronová?

Vsadím boty, že když jste ten název slyšeli poprvé a snažili se jej přečíst nahlas, málem jste si zlomili jazyk, je tak? Rozhodně jde ale o složku, kterou se naučte říkat s absolutní samozřejmostí, protože se vám ještě bude hodit!

Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující polysacharid (cukr) v našem těle, který se nachází především v kůži, očích a kloubech. Její hlavní funkcí je udržovat hydrataci díky schopnosti vázat na sebe až 1000násobek své hmotnosti ve vodě. S přibývajícím věkem však její přirozená produkce v těle klesá, což přispívá k tvorbě vrásek a ztrátě elasticity pleti.

Typy kyseliny hyaluronové

V kosmetice se kyselina hyaluronová používá v různých formách, přičemž se liší hlavně velikostí molekul. Čím je molekula menší, tím hlouběji může proniknout do pokožky a působit. Kromě dvou nejznámějších forem – nízkomolekulární a vysokomolekulární kyseliny hyaluronové – se můžeme setkat i s dalšími variantami:

Vysokomolekulární kyselina hyaluronová (High Molecular Weight – HMW) – jedná se o formu s největšími molekulami, které zůstávají na povrchu pokožky. Její hlavní účinek spočívá v okamžitém zvlhčení pleti a vytvoření ochranné vrstvy, která brání odpařování vody. To zajišťuje okamžitý pocit hydratace a vyhlazení. Protože neproniká hluboko, její účinek je převážně povrchový, ale velmi rychlý.

Nízkomolekulární kyselina hyaluronová (Low Molecular Weight – LMW) – menší molekuly této formy kyseliny hyaluronové mohou pronikat hlouběji do pleti, kde stimulují hydrataci a podporují regeneraci. Navíc pomáhá zlepšovat elasticitu a pevnost pleti dlouhodobě. Díky těmto schopnostem je nízkomolekulární forma považována za účinnější, pokud jde o regeneraci a dlouhodobý efekt.

Středněmolekulární kyselina hyaluronová (Medium Molecular Weight – MMW) – její molekuly jsou středně velké, což znamená, že působí na povrchu i v mělkých vrstvách pokožky. Díky tomu zajišťuje jak okamžitou hydrataci, tak částečně proniká do pokožky a podporuje zpevnění pleti.

Oligomerní kyselina hyaluronová (Oligo-Hyaluronic Acid) – tato forma má ještě menší molekuly, než nízkomolekulární kyselina hyaluronová. Díky tomu proniká do nejhlubších vrstev pokožky, kde podporuje hlubokou hydrataci a stimuluje přirozenou produkci kolagenu. V kosmetice se používá k dosažení maximálního hydratačního efektu.

Hydrolyzovaná kyselina hyaluronová – hydrolyzovaná forma kyseliny hyaluronové je rozložená na menší molekuly, což zlepšuje její schopnost pronikat do pokožky. Díky tomu zajišťuje hlubší hydrataci a regeneraci.

Proč se nejčastěji zmiňují nízkomolekulární a vysokomolekulární formy?

V kosmetických produktech jsou nízkomolekulární a vysokomolekulární kyselina hyaluronová nejčastěji kombinovány pro dosažení okamžité i dlouhodobé hydratace. Tyto dvě formy jsou nejlépe prozkoumané, mají jasně definované účinky a jejich kombinace je zlatým standardem v péči o pleť. Zatímco vysokomolekulární kyselina hyaluronová zajistí povrchovou hydrataci a ochrannou bariéru, nízkomolekulární forma pronikne do hlubších vrstev, kde zajišťuje regeneraci a zpevnění pleti. Ostatní formy, jako oligomerní nebo hydrolyzovaná kyselina, se používají méně často a spíše jako doplněk k těmto dvěma základním typům.

A právě hlavní hrdina dnešní recenze, Hyaluron sérum N-Medical v sobě zmiňované dva druhy kyseliny hyaluronové kombinuje – jak vysokomolekulární, tak nízkomolekulární. Plus další vychytávky ve složení. Ale o tom ještě dál…

N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) - recenze

N-Medical Hyaluron sérum

Podle výrobce: „Hyaluron sérum bylo vytvořeno jako vysoce hydratační sérum jak pro profesionály, tak pro domácí použití. Hloubkově regeneruje a rehydratuje vysušenou pleť. Funguje jako první pomoc pro suchou až velmi suchou (dehydratovanou) pleť a pokožku. Zasahuje na několika tkáňových úrovních a mimo hloubkové regenerace pokožky zvládne i jemnou korekci vrásek a lifting obličeje. Hodí se pro každodenní použití.“

Balení a upgrade

Sérum testuju už nějaký ten pátek, ale když jsem jej v e-shopu Stibio hledala k prolinkování na recenzi, objevila jsem jiný typ balení a trochu mě to zmátlo. Přímo u výrobce je u 50 ml pořád v nabídce plastové balení, Stibio pak nabízí podstatně hezčí, skleněnou lahvičku s pipetkou.

Co se funkčnosti týče, nemám proti plastovému obalu nic. Funguje tak, že horní stříbrnou část podržíte v levé ruce a pootočíte směrem doleva delší bílou spodní částí. Nahoře vyjede pumpička, kterou zmáčknete. V žádném případě ale nedoporučuju pumpičku mačkat až nadoraz – jinak vám dopřeje takové množství séra, že byste museli chodit ještě i po sousedech, jestli zrovna někdo nepotřebuje ošetřit obličej. Spíš zkuste jemně namáčknout pumpičku a přestaňte ji tisknout v momentě, kdy se vám zdá, že je dávka tak akorát, abyste jí pohodlně ošetřili obličej, krk a dekolt. Chce to pár pokusů, ale časem ideální dávku dostanete do oka, uvidíte.

N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) - recenze

Konzistence a vůně

Co se textury séra týče, nikterak se neliší od jakéhokoli jiného hyaluronového séra. Průhledný vodnatý gel, který se fantasticky roztírá, okamžitě zvlhčuje pokožku a není v něm ani stopy po sebemenším náznaku jakékoli vůně. Vstřebatelnost je luxusní a okamžitá. Naneste na vyčištěnou a tonizovanou pleť, párkrát jemně máznete dlaněmi po obličeji a sérum se do pokožky vpije jak živá voda.

Kombinovatelnost s jakoukoli kosmetikou je skvělá a nenapadá mě na celém světě jediná kosmetická věc, která by se s tímto sérem nedala skamarádit. Vyzkoušela jsem sérum se vším možným – další séra, krémy, olejíčky, opalovací krém… Se vším naprostá pohodička na jedničku s hvězdičkou.

Jak se sérum používá

Na čistou pleť obličeje, krku a dekoltu nanesete malé množství séra a jemně vmasírujete. Ideálně dvakrát denně, a to ráno a večer. Sérum se používá jako první krok ihned po tonizaci obličeje, když je pleť ještě lehce vlhká. Kyselina hyaluronová totiž nejlépe funguje, když má z čeho „nasávat“ vodu. A pleť po toniku je ideálně připravená.

Veškerá hutnější mazadla, séra, krémy či olejíčky následují až po hyaluronovém séru. Je to z toho důvodu, že sérum pleť zvlhčí a hydratuje – vše ostatní hydrataci buď ještě přiživí, nebo ji v pleti uzamkne (to se týká zejména bezvodé kosmetiky).

Jednoduché, ale účinné složení napodobující botox

Hlavními zvlhčovači v séru jsou složky kyselina hyaluronová, glycerin, biosacharidová guma, Butylene Glycol a Sodium Lactate, které přitahují a zadržují vodu v pleti. Společně s dalšími složkami, jako jsou peptidy a kyselina mléčná, nejen že hydratují, ale také podporují regeneraci, ochranu a celkové zdraví pokožky.

Podrobné složení: Voda je základní složka, která zajišťuje, že produkt má tekutou formu a funguje jako nosič pro další aktivní látky. Biosacharidová guma je polysacharid, který má zvlhčující a zklidňující účinky. Vytváří na pleti jemný film, který zadržuje vlhkost a pomáhá udržovat hydrataci. Také zmírňuje podráždění a zklidňuje pokožku. Glycerin je velmi účinný zvlhčovač (humektant), který přitahuje vodu do pokožky z okolního prostředí a pomáhá ji v pleti udržet. Zlepšuje hydrataci a podporuje zdravou bariéru pleti. Kyselina hyaluronová je jedním z nejsilnějších zvlhčovačů – dokáže na sebe navázat až 1000násobek své hmotnosti ve vodě. Pomáhá hydratovat pokožku do hloubky, vyplňovat vrásky a zlepšovat pružnost pleti.

N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) - recenze

Allantoin je zklidňující a regenerační složka, která pomáhá pokožce hojit se a zmírňuje podráždění. Má také zvlhčující účinky a podporuje regeneraci poškozené kůže. Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate je syntetický peptid, který napodobuje účinky paralyzujícího jedu chrličů (zmijovití hadi). Působí jako „botox-like“ složka – pomáhá uvolnit svaly v obličeji, čímž vyhlazuje jemné vrásky a linky. Palmitoyl Tripeptide-1 je peptid podporující tvorbu kolagenu a regeneraci pleti. Pomáhá redukovat vrásky a zlepšuje pevnost a pružnost pokožky tím, že stimuluje přirozené procesy obnovy kůže. Palmitoyl Tripeptide-7 je peptid, který snižuje zánět v pleti a stimuluje produkci kolagenu. Pomáhá zlepšovat texturu pleti a redukuje poškození způsobené UV zářením a volnými radikály.

Moje dojmy z testování

Sérum jsem používala ráno a večer. A jak jsem rozebírala podrobněji v kapitolce o balení – určitě si dejte pozor na pumpičku na plastovém balení. Nemačkejte ji až nadoraz, ale jemně ji tiskněte tak dlouho, dokud z ní nedostanete požadované množství séra. Pak ji pusťte. Popisuju to asi moc podrobně, ale ať víte, do čeho jdete.

N-Medical Hyaluron sérum s obsahem neuropeptidu (alternativou botoxu) - recenze

Co můžu potvrdit na milion procent, tak že sérum pleť opravdu okamžitě zvlhčuje, hydratuje a vypíná. Ihned po nanesení mizí jakýkoli pocit nepohodlí nebo pnutí, které byste případně mohli na pleti zažívat, ať už z jakéhokoli důvodu. O pár minut později dokonce na pleti zaznamenáte jemný vypínací efekt – a pokud sérum nanesete i kolem očí, bude to ještě citelnější. Doporučuju vyzkoušet! Vlastně by mě zajímalo, jestli by v N-Medical nechtěli s podobným složením udělat ještě i oční variantu séra. Podle mě by mělo velký úspěch!

Je hodně zajímavé, že když séra použijete více, vypínací efekt se zesiluje. Kromě toho, že budete mít pleť na dotek super hladkou a vyžehlenou, budete i zřetelně cítit, jak se pokožka napíná. Není to pnutí ve smyslu suché pleti, ale spíš takové to, jako kdybyste přiložili tři prsty z každé strany obličeje těsně před uši a jemně potáhli dozadu. Víte, co myslím – jako když si děláte srandu, že si zajdete na lifting a chcete před někým napodobit výsledný efekt. No… tak teoreticky můžete ušetřit za chirurga a namísto toho si nakoupit kýbl N-Medical séra. Výsledek bude asi hodně podobný :-)

Za sebe Hyaluron sérum hodnotím velmi kladně a pokud chcete instantně vypadat, jakože vrásky kolem vás ještě nešly a takhle vyžehlená, hladká a projasněná pleť je pro vás samozřejmost, klidně sérum vyzkoušejte. Výhoda také je, že než pořídíte plné balení, je možné Hyaluron sérum otestovat ze vzorečku.

A co vy? Používáte nějaké hyaluronové sérum? A znáte kosmetiku N-Medical?

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít