Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lobey – regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina – 3 recenze

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze
Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina

Zjistila jsem, že co se týče krémů na nohy, jsem skoro až příkladný uživatel, který na tento pečující krok nikdy nezapomíná. Automaticky mám zafixováno, že jakmile mám na sobě pyžamko a sednu do postele, je čas sáhnout po tubě s krémem a promazat nožičky. A dělám to tak už odnepaměti, kdy jsem byla ještě malé štěňátko. To samé s balzámkem na rty. Než zalehnu, naslepo hmátnu vedle postele pro tyčinku na rty a pusu přemáznu. U krémů na ruce je to ovšem jiná pohádka, tady by ze mě výrobci příliš nezbohatli.

Když už si večer mažu nohy, zvláštní krém na ruce už nepoužívám. Protože mám od nohou logicky namazané i ruce. A když jsem u počítače, málokdy se stane, že se dokopu krém na ruce použít. To už musí být panečku pořádná krize a dlaně mi musí šustit suchem, když už se začnu shánět po krému. A přitom co jsem se tak vyptávala ve svém okolí, ostatní to mají spíš obráceně. Málokdo používá pravidelně krém na nohy. Ale krém na ruce najdete snad u všech. Zajímavé! Jak to máte vy?

Dnešní recenze se bude věnovat celé trojici zmiňované v prvním odstavci a vše bude od české kosmetické značky. Ukážu vám regenerační krém na nohy Lobey, hydratační krém na ruce Lobey a nezapomenu ani na ostružinový balzám na rty Lobey. Tak se na to pojďme podívat!

Regenerační krém na nohy

Od výrobce: „Krém na nohy s regeneračním účinkem pečuje o namáhanou pokožku chodidel. Intenzivně vyživuje a hydratuje suchou kůži a zaceluje popraskanou pokožku pat. Zmírňuje pocení a zápach nohou, zvláčňuje, vyživuje a hydratuje chodidla a vytváří na nich dlouhodobý ochranný film.“

Balení, konzistence, vůně

Jednodušší balení už krém na nožky mít nemůže, však se podívejte! Jednoduchá plastová tuba se zacvakávacím víčkem je praktická, funkční a ani tomu největšímu lenochovi nedá práci se přemluvit, aby po ní sáhnul.

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze
Lobey regenerační krém na nohy a hydratační krém na ruce
Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze
Lobey regenerační krém na nohy a hydratační krém na ruce

Konzistencí je krém poněkud řidší, než obvyklá mazání, na která jsem zvyklá. Popsala bych ho jako malinko hutnější tělové mléko. Co mě ale mile překvapilo, tak že navzdory prvním „velmi kluzkým“ dojmům se krém urychleně vstřebává, aniž by za sebou zanechával jakýkoli pocit nepohodlí. Abych to vysvětlila – některé krémy na nohy jsou toho typu, že jakmile si jednou chodidla natřete, můžete na další půlhodinku zapomenout na to, že byste si šli pro pití, nebo si odskočili do koupelny. Jinak riskujete, že po cestě nedobrovolně uděláte provaz, nebo trojité salto.

To mě dosti irituje, takže takové kousky vyzkouším jednou a pak je buď věnuju dál, nebo je horko těžko vypatlám na zimní promazávání, kdy si na noc natáhnu ještě bavlněné ponožky (ať žije romantika, hehe). Lobey krém je ale v tomto ohledu vymazlený k dokonalosti a vlastně si můžete vzpomenout klidně pár minut po natření, že jste vedle v místnosti nechali mobil a jdete si pro něj, aniž byste u toho riskovali zlomenou nohu.

Vůně je pro mě příjemná, ale lehce nečitelná. A ať se snažím, jak se snažím, nemůžu přijít na jednoznačnou odpověď, co mi krém vlastně připomíná. Vůně je sladší, zdá se mi květinová a cítím v ní i mátový či eukalyptový podtón. Složení napovídá, že za vůní by se mohla skrývat směs šalvěje, zimolezu a položky „parfum“. Lobey je kosmetika přírodní a veganská, takže předpokládám, že to nebude nic syntetického.

Zajímavé ingredience ve složení krému na nohy

Celé složení si můžete prohlédnout na obale krému, já vyberu jen několik zajímavých ingrediencí, ať nemá tahle kapitolka kilometr:

Pseudoalteromonas Ferment Extract – fermentovaná složka stimuluje produkci kolagenu a elastinu, čímž zlepšuje elasticitu pokožky, urychluje regeneraci a zlepšuje celkový vzhled. Alanine, Proline, Serine (aminokyseliny) zlepšují hydrataci pokožky a podporují její obnovu. Jsou důležité pro regeneraci tkání, protože tvoří základní stavební kameny bílkovin, včetně kolagenu. Makadamiový olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které zvláčňují a vyživují pokožku, zlepšují její pružnost a chrání ji před vysušením. Bambucké máslo je bohaté na vitaminy a mastné kyseliny, které hydratují, zjemňují a chrání pokožku, zejména tu suchou a popraskanou. Ovesný protein pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku, podporuje její hydrataci a vytváří ochrannou bariéru, která pomáhá udržet vlhkost.

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze
Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze

Urea je přirozená hydratační látka, která pomáhá pokožce zadržovat vlhkost. Změkčuje zrohovatělou kůži a urychluje její obnovu. Extrakt z přesličky rolní obsahuje křemík, který podporuje regeneraci pokožky a zpevňuje ji, což přispívá k lepší elasticitě a pevnosti. Šalvějová silice má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti, pomáhá zklidnit a chránit pokožku před podrážděním a záněty. Zimolez kozí a zimolez japonský – tyto extrakty mají antibakteriální a antioxidační účinky. Pomáhají chránit pokožku a zároveň přispívají k jejímu regenerativnímu procesu.

Hydratační krém na ruce

Od výrobce: „Hydratační krém na ruce pečuje o namáhanou pokožku rukou, intenzivně ji vyživuje a zanechává hebkou na dotek. Brání jejímu vysoušení a chrání ji před vnějšími vlivy. Rychle se vstřebává a vytváří na rukou sametově hebký film bez pocitu mastnosty. Zabraňuje vysychání pokožky rukou a obsahuje přírodní aktivní látky.“

Balení, konzistence, vůně

Balení krému na ruce je stejné, jako to na nohy. Rozdíl je pouze v barevném proužku u víčka, který je u krému na ruce o něco světlejší. I tak se ale přiznám, že když jsou tyhle dva krémy někde pohromadě, mám s nimi úplně stejný problém, jako když se snažím zapojit USB kabel do počítače. Nikdy se netrefím na první (a někdy ani druhý!) pokus.

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze

Ve srovnání s krémem na nohy je ten na ruce vodnatější a řidší a vůbec bych se ho nebála označit jako extrémně zvlhčující. Ale že takovým stylem, až mám dojem, že si celou dobu rozmazávám po rukou vodu a s každým dalším pohybem ji kůže absorbuje víc a víc. Jasně, že už jsem vyzkoušela spousty hydratačních krémů na ruce. Některé byly lepší, jiné horší. Ale abych měla byť jen u jediného pocit, že ruce doslova „pijí“, tak to se mi stalo fakt poprvé.

Jinak krém za sebou nezanechává žádný lepivý pocit, mastnotu, nic. Vstřebá se do pokožky beze zbytku a vy cítíte jen takový mikro tenoučký film, který vás ale nebude nikterak rozčilovat, nebo vám bránit pracovat rovnou na počítači.

Vůně je podobného ražení, jako u krému na nohy. Nasládlá, květinová, příjemná a rozklíčovatelná pouze s hodně velkou fantazií. Z čitelných složek to může být zimolez obecný a japonský (víte někdo, jak voní?) a „parfum“, čili cokoli přírodního.

Zajímavé ingredience ve složení krému na ruce

Skvalan je hydratační složka, která napodobuje přirozené oleje v pokožce. Rychle se vstřebává, vyživuje a chrání pokožku, aniž by zanechal mastný pocit. Bambucké máslo je bohaté na vitaminy a mastné kyseliny. Skvěle hydratuje, zjemňuje suchou a popraskanou pokožku a chrání ji před vnějšími vlivy. Makadamiový olej obsahuje esenciální mastné kyseliny, které hluboce hydratují a zlepšují pružnost pokožky. Pomáhá také chránit ruce před vysušením. Fermentovaný extrakt z kořene ředkvičky působí jako přirozený konzervant s antimikrobiálními vlastnostmi. Navíc má hydratační a zklidňující účinky na pokožku.

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze

Lauroyl Lysine je zjemňující složka, která pomáhá pokožce být hebká na dotek. Dodává krému příjemnou texturu. Extrakt z květů zimolezu obecného a extrakt z květů zimolezu japonského – oba extrakty mají antibakteriální a antioxidační vlastnosti, čímž chrání pokožku a podporují její regeneraci.

Balzám na rty Ostružina

Od výrobce: „Balzám díky obsahu přírodních olejů rty vyživuje, hydratuje a ulevuje jim od pocitu sucha a napětí. Zanechává na nich jemný ochranný film a příjemnou ostružinovou příchuť. Poskytuje rtům okamžitý komfort, rychlou hydrataci a ochranu před nepříznivým počasím. Je vhodný pro každodenní a celoroční použití.“

Balení, konzistence, vůně

Jsem klasik, nejvíce mi u balzámků na rty vyhovují jednoduchá balení, kdy tyčinku vysunujete pootočením spodní části. Jakože strkat prsty zespodu do balení – ano, dá se… Ale jak se postupně obsah zmenšuje, bude vám z toho nervózně cukat oko víc a víc. Takže papírové balení s klasickým pootočením a vzhledem rtěnky je za mě tady u Lobey na jedničku s hvězdičkou. Neměnit, ponechat navždy, prosím! V jednoduchosti je síla.

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze
Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze

Textura balzámku je ohromně příjemná. Mazlavá tak akorát a časem netvrdne jako třeba některé tyčinky Crazy Rumors, které po nějaké době přestaly mazat a spíš jste jimi rty akorát tak „leštili“, aniž by na nich ulpěla nějaká ochranná mastná vrstvička. Ostružina od Lobey se tváří pořád stejně, maže skvěle, rty ošetřuje a zanechává je sametové, měkké a jemňoučké.

Vůně balzámku mi připomíná jeden z BonPari bonbonů. Jen nevím, kterou barvu – miluju je všechny! A asi jsem divná, ale příchuť se u mě projeví jen jednou za čas. Někdy ji nevnímám vůbec a mám pocit, že je balzámek snad neutrální. A pak bych z ničeho nic řekla, že jsem si natřela pusu snad zmiňovaným BonPari bonbonem. Pořád jde ale o hooooodně jemnou vonnou i příchuťovou variantu, nečekejte nic nebo extra výrazného.

Zajímavé ingredience ve složení balzámu na rty Ostružina

Bambucké máslo hluboce hydratuje a chrání rty před vysušením. Pomáhá také při regeneraci popraskaných rtů a dodává jim jemnost a pružnost. Mandlový olej je bohatý na vitaminy A a E, které podporují hojení a hydrataci rtů. Pomáhá zklidnit podráždění a zjemňuje citlivou pokožku rtů. Karnaubský vosk vytváří na rtech ochrannou vrstvu, která zadržuje vlhkost a chrání rty před vnějšími vlivy, aniž by je zatěžoval.

Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze
Lobey regenerační krém na nohy, hydratační krém na ruce a balzám na rty Ostružina - 3 recenze

Avokádový olej je bohatý na mastné kyseliny a vitamíny. Zajišťuje hlubokou výživu rtů, regeneruje suchou pokožku a působí proti popraskání rtů. Pistáciový olej obsahuje esenciální mastné kyseliny, které zvlhčují a vyživují rty. Pomáhá zlepšit pružnost pokožky rtů a poskytuje jim jemnost. Extrakt ze stévie dodává balzámu sladkou chuť a má také hydratační a zklidňující účinky na rty.

Moje dojmy z testování

Krém na nohy je jeden z těch povedených kousků, kterými rádi rozmazlíte chodidla nejen těsně před spaním, ale klidně i během dne. A že to je pořádná výzva! Protože zkuste najít krém, po kterém se vám nebudou v botech naboso klouzat nohy. Lobey v tomto případě obstojí a pokud trpíte na extrémně suchou a snadno praskající kůži na chodidlech, doporučuju mazání nohou zařadit několikrát denně do vašeho programu. Zabere to pár minutek a efekt je k nezaplacení. Zdravotně, pocitově, ale také vzhledově. A ano, teď mám na mysli všechny ty lidi v žabkách a sandálkách, které jsem letos potkala a u kterých mě až fyzicky bolelo dívat se na jejich zničené nohy…

Krém na ruce není věc, kterou bych se kdy přinutila používat pravidelně, to přiznávám. Sáhnu po něm až v případě, že mám ruce nepříjemně vysušené a pnou mě (třeba když náhodou „omakám“ nějakou čisticí chemku bez rukavic). Jinak by se dalo říct, že na jeden spotřebovaný krém na ruce u mě vychází tak tři kousky na nohy. Lobey krém na ruce se mi líbí v tom, že ruce okamžitě citelně zvlhčuje. Nemastí, nelepí, ale máte fakt pocit, jako kdybyste je namočili do vody a ta se na nich nejen udržela, ale vstřebala se i dovnitř do pokožky. Zajímavé a vlastně i dost příjemné na to, abych krém použila častěji, než je u mě zvykem. A to i během práce na počítači.

Balzámků a lesků na rty není nikdy dost, to ví každý. A všichni také víme, jak snadné (a laciné) je pořídit si jich třeba dvacet. Paradoxně ale tahle jednoduchost při koupi na ně klade dost velké nároky – jakmile některá tyčinka na rty nevyhovuje byť jen detailem, je bez milosti zapomenuta a člověk ji nebude používat. A naopak – když objevíte kousek, který je po všech stránkách skvělý, má 10 z 10 a ještě je složením suprový, klidně si jej pořídíte opakovaně. Ostružinový balzámek Lobey je ten typ. Cenově až překvapivě příznivý a dost by mě zajímala i vanilková a mangová varianta. Jestli se liší jen v příchuti a jinak jsou na rtech takhle fajnové, asi bych neváhala.

Závěrem

Hrdiny dnešní recenze bych mohla popsat jako doplňkovou kategorii, ze které si pořídíte cokoli, aniž byste nad tím dlouze dumali. Krém na ruce, krém na nožky, nebo balzámek na rty. Ve srovnání třeba s pleťovým krémem nebo sérem člověk moc recenze u těchto věcí nezvažuje, viďte? Jednoduše je koupí a buď to klapne, nebo ne. Z dnešního článku vám ale můžu doporučit klidně všechno. Jednoduché, funkční, cenově super (kor když třeba krémy pořídíte ve zvýhodněném balíčku).

Schválně – jak jste na tom s krémy na ruce vy? Používáte je pravidelně, nebo až když si vzpomenete jednou za sto let?

Jeden komentář

  1. Martina Martina 26 září, 2024

    Krémy na ruce používám pravidelně, mám je všude, v kabelkách, v nočním stolku, v kuchyni, koupelně…neobejdu se. Přes den použiju okamžitě se vsakující, na noc to řeším jako ty- nožky máznu krémem na nohy a tím pádem mám promazané i ruce. Na zimu používám hutnější ,,mastílka,, , v létě lehce vstřebatelné. A kosmetický arzenál doprovází desítky balzámů na rty umístěných vedle krémů na ruce…ale jinak v ostatních věcech jsem minimalista :D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít