Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum – 3 měsíce testování

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování
Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum – 3 měsíce testování

Zběžně jsem si na blogu prolistovala kategorii pleťových sér. A je to už slušná řádka produktů, co jsem otestovala! Ani nevím, kdy a jak jsem začala používat první pleťové sérum. Jestli to bylo Essence Sublime od L’Occitane, o kterém jsem psala už v roce 2013 a je první v této rubrice? Nebo něco dřívějšího? Vůbec nevím a docela by mě to zajímalo, protože dneska sérum vnímám jako neopomenutelnou součást ranní i večerní kosmetické rutiny a neumím si představit, že bych ho vynechávala. Navíc šikovně zvolené sérum je zázrak pro vaši pleť a dokáže vám pomoci se spoustou problémů!

V první řadě je třeba vědět, že sérum funguje úplně jinak, než krém, který přichází na řadu až po něm. Zatímco krémy poskytují pleti povrchovou hydrataci a ochranu, sérum mívá lehčí konzistenci a obsahuje vyšší koncentraci aktivních látek, které umí proniknout hlouběji do pleti. Z krému pleť získává základní výživu a hydrataci. Pokud jej ale zkombinujete s kvalitním pleťovým sérem, dosáhnete viditelně lepších a rychlejších výsledků. Ať se to týká vyhlazení jemných linek, zpevnění kontur obličeje, účinnější hydratace, či celkového zlepšení vzhledu pleti.

Kdy začít používat pleťové sérum

Docela často se řeší, kdy pleťové sérum začít používat. Obecně podle mě platí, že sérum můžete zařadit do péče kdykoli po 20. roce, podle toho, jak se mění konkrétní potřeby pleti a jestli potřebujete řešit nějaké specifické problémy. Pro základní orientaci se ale dá zaměření sér rozdělit třeba takto (ne však dogmaticky, rozumíme si, že jo?):

Ve 20+ letech: je pleť stále mladá a pružná, ale séra mohou pomoci s prevencí a udržením zdraví pleti. Je fajn se zaměřit hlavně na hydratační séra (např. s kyselinou hyaluronovou), která pomáhají udržet vlhkost a zlepšit texturu pleti. Navíc prevence dehydratace je klíčová, aby pleť vypadala svěže a zdravě i v pozdějším věku.
Fajnové produkty: hydratační sérum Anela Růžové z nebe, Myrro Revitalizační tonizační sérum, olejové sérum Anela Bezstarostná teenka, Soaphoria Dermacare Hyaluron Skinfood Jelly

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování
Pleťová séra pro věk 20+

Ve 30+ letech: začínají se objevovat jemné linky, pleť může být méně zářivá a regenerace se zpomaluje. Ideální je přidat séra s antioxidanty (např. s vitaminem C) na ochranu proti volným radikálům, nebo séra s peptidy, která podporují produkci kolagenu a zpevnění pleti. V tomto věku už krém sám o sobě na udržení elasticity nestačí a když do péče přidáte zpevňující sérum, je to velmi znát.
Fajnové produkty: Kvitok Pleťové sérum vitamin C, Myrro Remodelační pleťové sérum, Yage č. 5 Liftingové sérum s kolagenem a peptidy Hello Beautiful, Eco by Sonya Hydratační rozjasňující pleťové sérum

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování
Pleťová séra pro věk 30+

Ve 40+ letech: pleť ztrácí pevnost, má hlubší vrásky a častá je také suchost. Vhodná jsou séra s retinoidy, nebo retinolem, která jsou zaměřena na omlazení pleti, podporu buněčné obnovy a vyhlazení vrásek. Sem by se asi dalo zařadit i Hydratační a posilující sérum Lerève z dnešní recenze, které je skvělým doplňkem k cílenému anti-aging efektu, protože pomáhá zpevňovat pleť a udržet ji pružnou.
Fajnové produkty: Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí, Yage č. 6 Noční olejové sérum Sleeping Beauty, Yage č. 5 Noční exfoliační sérum s ovocnými AHA kyselinami Twinkle Star, Dulcia Natural (Natuint) sérum proti vráskám

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování
Pleťová séra pro věk 40+

Pozn.: Tipy na produkty berte orientačně, nejde o něco, přes co by nejel vlak a bylo striktně jen pro určitý věk, to dá rozum. Třeba sérum z dnešní recenze mohou používat i mladší ročníky, to je jasné.

A teď už jdeme na dnešní recenzi, jejímž hlavním hrdinou je italské Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí. Spotřebovat ho mi trvalo 3 měsíce a je to stejná doba, jako u Myrro revitalizačního tonizačního séra, na které jsem s Lerève přímo navázala.

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí

Co říká výrobce: „Hydratační sérum Booster je pleťové sérum s potenciálem boosteru. Inovativní, superkoncentrované složení založené na účinných látkách z celého světa, které působí na hydrataci, zdraví a zpomalují stárnutí pleti. Základ tvoří kyselina hyaluronová se 3 molekulárními hmotnostmi, která se dostává do různých vrstev pokožky, hydratuje ji a udržuje ji zdravou. Dále dračí krev (pryskyřice ze stromu Croton Lechleri), která je schopna působit na epigenetiku, a tím na všechny mechanismy, které podporují stimulaci kolagenu, elastinu, obnovu buněk a redukci jemných linek a vrásek. Sérum obsahuje i komplex na bázi prebiotik získávaných z čekanky, který moduluje a vyživuje mikrobiotu pleti.“

Pozn.: výraz „booster“ v kosmetice označuje produkt, který má za úkol posílit účinky ostatních produktů, jako je krém, nebo sérum. Obvykle je to velmi koncentrovaná formule obsahující aktivní složky. Booster se často aplikuje před sérem nebo krémem, aby zlepšil vstřebávání dalších produktů a podpořil jejich účinnost. Na rozdíl od séra je booster zaměřen více na okamžité a intenzivní výsledky.

Balení, konzistence, vůně

Skleněná lahvička se zlatým hrdlem, plastovou pumpičkou a krytkou. S tím, že pumpička má ideální dávkování a jedno stisknutí až nadoraz vám bohatě vystačí na jedno ošetření. Umím si představit, že by se vyráběla i náhradní náplň, protože obal se mi zdá dostatečně kvalitní na to, aby to zvládnul. Plus je pumpička šroubovací, takže žádný problém.

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování
Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování

Konzistence je příjemně gelová a klouzací. Přesně taková, jakou si představujete u hydratačního séra s obsahem kyseliny hyaluronové. Sérum se dá do pleti jak jemně „vtisknout“ celými dlaněmi, tak lehce rozmazat a nechat zaschnout. Záleží, co je vám příjemnější. Tak jako tak sérum zasychá bleskově, takže než najdete krém (či další sérum), otevřete víčko a naberete potřebné množství, už na pleti Lerève sérum neucítíte, protože se beze zbytku vstřebá.

Co mě hodně překvapilo, tak vůně, protože v ní cítím mandle! Je to ohromně příjemné a pro můj nos návykové. Mandličkové sérum, které voní skoro jak marcipán. Škoda, že pár vteřin po nanesení na pleť vůně mizí. Klidně bych ji tam uvítala mnohem déle!

Jak se sérum používá

Po každodenním čištění pleti naneste krouživými pohyby 1-2 pumpičky séra na obličej, krk a dekolt. Poté pokračujete buď dalším sérem, pokud nějaké používáte, nebo pleťovým krémem.

Mám vyzkoušeno, že sérum je natolik vodnaté a výborně se roztírá, že mi stačí na obličej, krk i dekolt jedna pumpička. Nutno ale zmínit, že není radno se s aplikací příliš flákat, jinak vám prostě sérum zaschne pod rukama. Není to žádný závod s časem, nebojte. Stihnete to pohodlně. Jen v půli aplikace prostě nezačněte řešit něco na mobilu. Třeba.

Superkoncentrované složení

Prim hrají ve složení zejména 4 aktivní látky, a to kyselina hyaluronová, dračí krev, prebiotická směs a voda z vilínu. Jak přesně pleti pomáhají a proč v séru jsou?

Kyselina hyaluronová je přírodní polysacharid, který se vyskytuje v těle, zejména v pojivových tkáních, kůži a tekutině kloubů. Dokáže na sebe vázat až 1000násobek své hmotnosti ve vodě, což je klíčové pro udržení optimální vlhkosti pleti. Pomáhá udržovat pleť hydratovanou a plnou, což zlepšuje její vzhled a texturu. Vytváří na pleti ochranný film, který pomáhá udržovat vlhkost a pleť zpevňuje. Podporuje hojení ran a zlepšuje obnovu pleti, což je výhodné zejména po dermatologických zákrocích. V séru se vyskytuje ve 3 molekulárních hmotnostech, což znamená, že působí od povrchu až po nejhlubší vrstvy pleti.
Zajímavost: S věkem se hladina kyseliny hyaluronové v pleti snižuje, což přispívá k dehydrataci a vzniku vrásek. Proto je její suplementace v kosmetice velmi důležitá.

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování

Dračí krev je pryskyřice získávaná z kmene stromu Croton lechleri, který roste v Amazonii a dalších tropických oblastech. Tato pryskyřice je bohatá na antioxidanty, flavonoidy a alkaloidy, které pomáhají chránit pleť před poškozením. Dračí krev má regenerační a protizánětlivé účinky, pomáhá při hojení ran a zklidňuje podrážděnou pleť. Tvoří ochranný film, který chrání pleť před znečištěním a škodlivými vlivy prostředí. Podporuje elasticitu a pevnost pleti, čímž zpevňuje kontury obličeje.
Zajímavost: Domorodci v Amazonii používají dračí krev nejen na rány a popáleniny, ale také jako přírodní barvivo a na výrobu léčiv.

Prebiotická směs Inulin je přírodní polysacharid, který se nachází v některých rostlinách (např. čekanka) a patří mezi prebiotika. Inulin podporuje růst prospěšných bakterií na pleti, což přispívá k jejímu zdravému mikrobiomu. Pomáhá udržovat rovnováhu mezi dobrými a škodlivými bakteriemi. Pomáhá stabilizovat pH pleti, což je klíčové pro její zdraví a ochranu. Inulin má zvlhčující vlastnosti, které přispívají k udržení optimální úrovně vlhkosti pleti. Zpevňuje kožní bariéru, což pomáhá chránit pleť před škodlivými vlivy prostředí.
Zajímavost: Inulin se také používá v potravinách jako přírodní sladidlo a je oblíbený v diétách zaměřených na zdravé trávení.

Voda z vilínu se získává z listů a kůry rostliny Hamamelis virginiana, která je známá pro své adstringentní (stahující) a zklidňující vlastnosti. Vilínová voda obsahuje taniny, které pomáhají stahovat póry a snižovat zánět. Je to přírodní a efektivní prostředek na zklidnění pleti. Pomáhá při podráždění a zčervenání, což je užitečné pro citlivou pleť. Pomáhá kontrolovat nadměrnou produkci mazu, což je přínosné pro pleť se sklony k akné. Může pomoci při hojení drobných ran a pupínků díky svým protizánětlivým účinkům.
Zajímavost: Voda z vilínu je tradičně používána v lidovém léčitelství a byla ceněna za své léčebné vlastnosti po staletí.

Moje dojmy z testování

Sérum je ten typ produktu, který vyzkoušíte jednou, okamžitě si jej zamilujete, další den už si bez něj neumíte představit a na ošetření se vyloženě těšíte! Líbí se mi, že sérum takřka okamžitě pleť naducá, vypne a vyhladí. Mám ihned po nanesení a zaschnutí séra pocit, že žíznivá pleť dostala napít a je to dosti příjemné, abych pravdu řekla!

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování

Co bych také zdůraznila, tak že se mi na obličeji nedělají žádné pupínky a když už se něco takového vyskytne, hojí se to takřka před očima. Podle mě je za to zodpovědná zejména dračí krev, kterou vnímám jako jeden z největších zázraků, co kdy kosmetika a přírodní medicína objevila.

Mimochodem – máme doma dvě lahvičky dračí krve s kapátkem a nedám na tuto záležitost dopustit! Používáme ji běžně na ošetření ran, a to i těch hnisavých, otevřených a blbě se hojících. Výhoda je, že dračí krev v ráně nijak nebolí, ani nepálí – prostě ji nakapete, ona bolístku zatáhne a zkrátíte léčení tak o 80%. Navíc dračí krev používám i pro kocourka, když mu potřebuju nakopnout imunitu. Stačí v několika mililitrech vody rozpustit 4 kapky dračí krve, to mu stříknout do tlamičky ráno a večer a za pár dní je zas v pohodě. Proč to ale zmiňuju – když nějaká kosmetika tuto ingredienci obsahuje, můžete vzít jed na to, že nic hojivějšího neseženete a ty výsledky prostě uvidíte.

Pokud trpíte častými pocity nepříjemného pnutí a trápí vás třeba i nehojící se pupínky, myslím si, že by tahle věcička mohla být znamenitým pečujícím pomocníkem. Spojení ultra hydratační kyseliny hyaluronové a až neuvěřitelné hojivé síly dračí krve je podle mého mínění kosmetický majstrštyk.

Co se praktického využití týče – za celou dobu se mi nestalo, že by se mi sérum nechtělo kamarádit s jinými produkty. Nádherně s nimi splyne, nedrolí se, ani nelepí.

Srovnání s Myrro Revitalizační tonizační sérum

Jelikož jsem Myrro sérum zmiňovala hned v úvodu, nabízí se toto srovnání vyloženě samo. Pokud stojíte před dilematem, které z těchto dvou sér zvolit, rozhodovala bych se podle následujících kritérií:

Lerève Hydratační Booster sérum

Hlavní účinné látky:
Kyselina hyaluronová: Silný hydratační prostředek, který váže vodu a pomáhá udržovat pleť jemnou a vláčnou.
Dračí krev: Ochranná pryskyřice, která má hojivé a regenerační účinky.
Voda z vilínu: Zklidňující a adstringentní složka, která pomáhá regulovat maz a zpevňuje pleť.
Inulin: Prebiotikum, které podporuje zdravý mikrobiom pleti.
Cílová skupina: Toto sérum je ideální pro ty, kteří hledají intenzivní hydrataci a zpevnění pleti. Je vhodné pro všechny typy pleti, včetně citlivé.

Myrro revitalizační tonizační sérum

Hlavní účinné látky:
Růžová voda: má zklidňující, tonizující a aromaterapeutické vlastnosti.
D-Panthenol: Zpevňuje a hydratuje pleť, podporuje hojení.
Vitamin E: Antioxidant, který chrání pleť před poškozením a stárnutím.
Citrusové oleje: Dodávají svěžest, příjemnou vůni a mohou pomoci rozjasnit pleť.
Cílová skupina: Toto sérum je skvělé pro ty, kteří chtějí revitalizovat pleť a dodat jí zdravý vzhled. Vhodné pro normální a smíšenou pleť.

Srovnání Lerève a Myrro

Obě séra mají lehkou, gelovou texturu, která se výborně roztírá, snadno vstřebává a zanechává pleť hydratovanou a hebkou. Je ideální jako základ pod krém.

Lerève příjemně voní po mandlích. V Myrro převládá vůně pelargonií. V obou případech je ale vůně dočasná a vnímáte ji hlavně během aplikace. Z pleti už cítit není.

Lerève je vhodné pro dehydratovanou pleť a pro ty, kteří chtějí zpevnit pleť a podpořit její regeneraci.
Myrro se více hodí pro pleť unavenou, která potřebuje revitalizaci a rozjasnění. Také může být vhodné pro pleť se známkami únavy a stresu.

Lerève sérum je skvélé pro intenzivní hydrataci a zpevnění pleti, zatímco Myrro sérum se více zaměřuje na revitalizaci a tonizaci. Záleží tedy na vás, jestli hledáte především hydrataci a zpevnění, nebo chcete pleť rozjasnit a dodat jí energii.

Lerève Hydratační posilující sérum proti stárnutí | Hydrating Booster Serum - 3 měsíce testování

Závěrem

Jestli chcete tip, co do své denní a večerní kosmetické rutiny určitě zařadit, bez váhání bych sáhla po séru s obsahem kyseliny hyaluronové. Pokud toužíte po dokonalé pleti bez sebemenší chybičky, kde se ani nestihne rozvinout žádný pupínek (protože ho dračí krev zvládne zahojit) a zároveň funguje jako zpevňující péče při prvních známkách stárnutí, můžu bez váhání doporučit Lerève Hydratační Booster sérum. Nemůžete s ním šlápnout vedle.

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít