Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům – recenze

Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům - recenze
Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům – recenze

Oční krémy jsou pro mě odjakživa velké téma a jde o věc, bez které se moje kosmetické pečování neobejde. Jednu dobu jsem ale byla na vážkách a polemizovala, jestli nejde jen o šikovný marketingový trik výrobců, aby prodali víc kosmetiky. A jestli přece jen nestačí používat na okolí očí pleťový krém. Ale řeknu to asi takhle – jakmile potkáte fakticky KVALITNÍ oční krém, už nikdy vás taková otázka nenapadne.

Skvělých kousků už jsem na blogu recenzovala dost (a k některým se vracím opakovaně), ale stejně mám ohromnou radost, když se mi „oční rodinka“ rozroste o dalšího drobka, jehož jméno můžu vyhrknout jako odpověď, když se mě někdo zeptá, „simtě víš o něčem, co zabírá na tmavé kruhy pod očima„? A že taková otázka překvapivě není ojedinělá! Takže ano, vím o něčem. A k otestovaných a osvědčeným kouskům, které najdete v rubrice oční krémy a séra dnes přibyde ještě jeden, a to Lerève esenciální oční krém.

Stylové minimalistické balení

Víte, co mi evokuje jakákoli kosmetika od Lerève? Časopisy, na jejichž stránkách je naaranžovaný minimalistický čistý interiér ideálně v bílé barvě a skandinávském stylu. Nebo instagramové účty se stejným zaměřením. Přesně ten styl, kdy zvednete oči od časáku, rozhlédnete se po vlastním pokoji a říkáte si „kam sakra ti lidi schovali všechny svoje věci?“ Lerève kosmetika prostě takto vypadá – kelímek z bílého skla s jednoduchým jemným nápisem. Kousek, který můžete klidně nastěhovat i do jakékoli designové koupelny.

Vůně? Jako když přijdete na kliniku

Či spíš ordinace, kam si zajdete nejen na kosmetiku, ale taky na nějaké to vylepšení. Ne, že bych věděla, jak to na takovém místě voní. Jdu k zemi, jakmile vidím jehlu i z dálky, takže bych si toho moc nepamatovala – leda vzorek dlažby na podlaze. Ale představuju si, že používaná kosmetika na podobném místě bude voňavě neutrální, s lehkým nádechem čehosi lékárenského či doktorského. Nebo úplně bez parfemace. Takhle na mě Lereve krém působí a tohle všechno si představím, když k němu přivoním.

Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům - recenze
Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům – recenze

Konzistence krémového zákusku

Už na první pohled krém klame tělem a napadá mě u něj, že když si naberete trochu krému na prst a ochutnáte, musí to zákonitě chutnat po něčem vanilkovém, nebo zmrzlinovém. Ne, že bych to zkoušela. Ale jsem neskutečně mlsný tvor, takže často vidím kus žvance na strašně divných místech :-)

Přestože má krém lehoučkou našlehanou texturu, je citelně výživný, oční okolí příjemně promastí a poskytne mu mikrotenkou ochrannou vrstvičku. Bez zbytkové mastnoty – to je třeba zdůraznit. Rozhodně se Lerève oční krém nebojte použít i jako vynikající hydratační a výživný podklad pod korektor. Výhoda je, že jestli máte oční okolí hodně vysušené a trápí vás výraznější vrásky, konzistence tohoto krému tenoučkou pleť vyplní a vypne. A zdá se mi, že díky tomu se pak korektor ani neslévá do vrásek, ale po pokožce klouže, jako kdyby byla ošetřená podkladovou bází.

Dva způsoby použití: oční krém i maska na oční okolí

Primárně krém používejte jako každodenní ošetření ráno a večer. Aplikujte v malém množství na celé oční okolí a jemně jej roztírejte, nebo vklepejte (záleží na tom, co vám víc vyhovuje), dokud se úplně nevstřebá.

Při roztírání postupujte pod okem od vnějšího koutku oka směrem k vnitřnímu. Má to svůj důvod. Když krém aplikujete směrem k vnitřnímu koutku, podpoříte tím odvod tekutin do lymfatických uzlin, které jsou blíže k nosu a pod okem. Také tento směr minimalizuje riziko tahání jemné kůže a vzniku vrásek. Což by se mohlo stát, kdybyste postupovali opačně a příliš intenzivně. Tedy – netlačit a jemně vklepávat či mazat směrem k nosu. Tak.

Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům - recenze
Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům – recenze

A co maska na oční okolí? Nemám nic proti speciálním očním maskám, které se kupují zvlášť. Naopak – miluju je! Kor když obsahují kofein. Ale kdysi jsem u jednoho očního krému v návodu četla, že se dá používat i jako maska, pokud potřebujete intenzivnější pečování. Zkusila jsem to a takový způsob použití jsem si zamilovala! Praktikuju ho s aktuálně používaným očním krémem hlavně v ty dny, kdy vidím, že bych sama sobě v zrcadle dala 5 Kč. Holt ne vždycky se vyspíte do růžova. Maska v takový den funguje jako okamžitá vzpruha a oční okolí projasní, vypne a krásně vyhladí. Doporučuju to vyzkoušet třeba i s Myrro očním sérem, to je k tomuto účelu veliká pecka! (moje recenze).

A jak na takové oční maskování? Zaveďte tuto kratochvíli do své kosmetické rutiny klidně 2x do týdne. Na čisté oční okolí naneste oční krém v silnější vrstvě a nechte jej působit 10-15 minut. Poté vše, co se nevstřebalo, setřete kosmetickým tamponkem navlhčeným v květové vodě, ať citlivou pleť zbytečně nedřete nasucho.

Doba působení okolo čtvrt hodinky dává pleti dost času vstřebat účinné látky, ale zároveň se vyhnete riziku, že tenoučkou pleť přehnaně zatížíte. K čemuž mě napadá ještě jedna věc. Nepraktikujte oční masku na noc. Zejména pokud je krém hutnější, nebo má bohatší a výživnější složení. Při delším působení byste se mohli setkat s tím, že citlivou pleť kolem očí zatížíte až moc a paradoxně by mohla začít zadržovat vodu a způsobit vám otoky. A to nechcete. Takže maskovat ano, ale s rozumem.

Složení proti otokům a tmavým kruhům pod očima

Receptura krému je navržena tak, aby minimalizovala riziko podráždění a hodí se i pro majitele a majitelky citlivé pleti. Stejně ale mažte očka tak, aby se vám krém nedostal až moc blízko k očím. To je obecné doporučení u veškeré „oční“ kosmetiky.

Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům - recenze

Klíčové složky a jejich účinky

Kofein stimuluje mikrocirkulaci a stahuje kapiláry (krevní céva s velmi tenkou stěnou), což pomáhá výrazně redukovat otoky, váčky a tmavé kruhy pod očima. Zlepšuje také odvodnění oblasti kolem očí tím, že stimuluje lymfatický systém a pomáhá snižovat zadržování vody. Kofein má na pokožku také zpevňující účinek. Diosmin je flavonoid (vitamin P), který podporuje mikrocirkulaci a pevnost kapilár. Jeho účinek napomáhá zmírnění otoků a tmavých kruhů pod očima, podobně jako kofein. Diosmin ulevuje žilnímu systému a používá se i jako přírodní doplněk pro léčbu křečových žil či chronické žilní nedostatečnosti (degenerativní onemocnění, které se objevuje až u 90% populace starší 30 let).

Výtažek z tabebuie (možná jej znáte spíš pod označením „lapacho“) – Tabebuia je strom původem z Jižní Ameriky. Tato složka nové generace má liftingový a antigravitační účinek, což znamená, že pomáhá zpevnit a napnout pokožku, zejména kolem očních víček, kde dochází k pokledu kůže s věkem. A kde si toho často všimnete nejdříve. Kyselina hyaluronová s různou molekulární hmotností má schopnost vázat vodu v pokožce a poskytovat jí dlouhodobou hydrataci. Molekuly s nižší hmotností pronikají hlouběji, zatímco ty větší vytváří na povrchu pleti ochranný film. Má vypínací, hydratační a regenerační účinky. Peptidy jsou klíčové pro regeneraci pleti a stimulaci produkce kolagenu. Krém obsahuje 5 typů peptidů, které podporují omlazení pleti a její zpevnění.

Bambucké máslo vyživuje a regeneruje suchou pokožku, poskytuje ochranu před vnějšími vlivy a pomáhá udržovat jemnou a pěstěnou pleť kolem očí. Konopný olej má zklidňující, protizánětlivé a hydratační vlastnosti. Obsahuje antioxidanty a nenasycené mastné kyseliny, které zabraňují ztrátě vlhkosti. Má silné protizánětlivé, zvláčňující a hojivé účinky. Olej z meruňkových jader zjemňuje pokožku, aniž by ji zatěžoval, je bohatý na vitaminy A a E a má tonizující a rozjasňující funkci.

Moje dojmy z testování

Krém bych označila za výrazně zpevňující a projasňující, kdy si toho účinku všimnete už během prvních týdnů používání, i kdybyste měli na každém oku 20 dioptrií. Přestože se díky své konzistenci zdá krém hodně výživný, oční okolí nezatěžuje a je překvapivě lehoučký v tom smyslu, že se výborně roztírá i vstřebává. Zároveň (možná i díky obsaženým olejíčkům a bambuckému máslu) ale cítíte, že pleť je jako kdyby „oblečená“ a chráněná. Pocitově i na dotek.

Není to jako u některých gelových očních krémů, že je pleť vdechne a vy sice po ošetření cítíte, že je pokožka zvlhčená, ale zároveň si za dvě hodiny uvědomíte, že byste asi snesli další vrstvu mazání. U Lerève mám dojem, že mi bohatě stačí jej použít ráno a celý den je pleť vláčná a nepne.

Co se týče mizíkování tmavých kruhů pod očima, to se odvíjí od mnoha faktorů a žádný kosmetický produkt není v tomto ohledu samospásný, to je třeba si říci na rovinu. Příčina může být u dědičnosti, životního stylu, kouření, stárnutí, nebo třeba i únavy a vyčerpání. Těch důvodů může být mraky a ani doktor vám kolikrát není schopný říct, jaký je jejich důvod vzniku právě u vás. Nejčastěji se ale může jednat o fakt, že (VELMI zjednodušeně řečeno) tenoučkou kůží pod očima zkrátka prosvítají rozšířené kapiláry, kterými proudí krev. Přípravky, které kapiláry stahují (třeba s obsahem kofeinu, nebo diosminu, jako u Lereve krému), vlastně fyzicky odstraňují příčinu tmavých kruhů. Jestli je to i váš případ, to chce vyzkoušet.

Já třeba vím, že u mé maličkosti jde o prostý fakt, že můj životní styl není zrovna vzorem hodným následování. Jednou jdu spát o půlnoci, jindy ve 4. To zrovna odpočatým zrakům nepomáhá, že ano. Takže si pak dopřávám hlavně kosmeticky a snažím se napravit, co se dá. Když režim napasuju do nějakých příčetných hodnot, tmavé kruhy pod očima samy zmizí. Když ne… přichází na řadu korektor. Protože na takové rebelování ani ten nejlepší oční krém prostě nezabere.

Lerève esenciální oční krém | proti vráskám, tmavým kruhům pod očima i otokům - recenze

Jo a ještě jedno vylepšení k očnímu pečování mě napadá. Pokud oční krém používáte a cítíte, že potřebujete extra péči navíc, tak kromě občasné masky zkuste POD krém použít ještě hyaluronové sérum. Buď booster sérum od stejné značky, zmiňovanou Myrro oční péči (to je lehoučké vodnaté sérum, co se dá použít samostatně, nebo jako podklad), či klidně aloe vera gel (taky vám přijde, že ho doporučuju na všechno?).

Tak jako tak – pokud jste oční krém nikdy nepoužívali (to mně, kosmetickému fanatikovi, ani neříkejte!) a byl by toto váš první kousek, efekt „před“ a „po“ bude asi hodně výrazný. Sama jsem to viděla na své drahé polovičce, když jsem na něm testovala Lereve sérum (moje recenze). Až jsem u toho málem zezelenala závistí! Stejně tak bych doporučila přejít na „těžší kalibr“, pokud máte pocit, že váš současný oční krém nic nedělá, jen oční okolí malinko zvlhčí, ale že by to byl nějaký zázrak, to se říct nedá. Jestli je u nějakého produktu rychle poznat, že je až po víčko nabušený účinnými látkami, je to oční péče. A Lerève oční krém je v tomto ohledu velice fajnová volba.

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "POVOLENO COOKIES", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie, nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít